Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így adnátok a gyereketeknek...

Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.

Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.

Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.

Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?

Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.

2023. febr. 12. 22:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/97 anonim ***** válasza:
86%

Barátom is tőzsdézik. Hogyha normális, ésszel csinálja, akkor igen, bevételt hoz. Ő hónapokon keresztül olvasott róla előtte, és normálisan csinálja, így van belőle plusz bevételünk.

A lányotoknak fingja nincs róla. Nem kapná meg a pénzt.

2023. febr. 12. 22:50
 2/97 anonim ***** válasza:
99%
Elég naivság lenne ilyennek bedőlnötök. Lehet ők tényleg elhiszik, hogy lazán duplázni fognak, de szinte tuti, hogy elbuknák az egészet.
2023. febr. 12. 22:51
 3/97 anonim ***** válasza:
98%

Nem adnék. Pedig pénzügyekkel foglalkozom 30 éve. De ha ennyire süsü lenne a lányom, akkor lakást se vennék neki. Vegyétek meg a saját nevetekre és lakjon benne.

Mert még azt is kinezem belőlük a barátjával, hogy elherdaljak. Könnyen jött (számukra) könnyen megy.

Hálátlan a lányod.

2023. febr. 12. 22:53
 4/97 anonim ***** válasza:
94%
A "már utánanézett" nem éppen nagy tapasztalatra vall... adjatok nekik valamennyit, hadd próbálkozzanak, de az egészet biztos nem kockáztatnám... akkor már inkább állampapír, az biztosabb. Amúgy, ha a srác ennyire "ért hozzá", akkor miért nincsenek már milliói?
2023. febr. 12. 22:54
 5/97 anonim ***** válasza:
98%

Nem adnék. Megvenném a lakást a saját nevemre és kiadnám.

Ha a barátja annyira ért a tőzsdéhez, biztos van annyi bevétele belőle, hogy vegyen neki ő egy lakást.

2023. febr. 12. 22:57
 6/97 A kérdező kommentje:

Én is kérdeztem ezt, hogyha ekkora biznisz a tőzsde, akkor miért nem a saját pénzét akarja vinni rá. Az volt a válasz, hogy mert nincs ennyi pénze és ha kisebb összeggel tőzsdézik, az nem is hoz annyit...

Nem értek hozzá, tényleg. De nekem ez valahogy humbugnak tűnik, meg mint írtam, nem is vagyunk olyan helyzetben, hogy egy ekkora összeg elvesztését ne érezzük meg.

2023. febr. 12. 23:00
 7/97 anonim ***** válasza:
98%
Ne engedd ezt neki, ez csak a barátjának meg a havernak lenne haszon. O maradna pénz nélkül q vegen
2023. febr. 12. 23:04
 8/97 anonim ***** válasza:
97%

Nekem eleve már az sem szimpatikus, hogy a leendő vő ennyire pofátlan?

Eszembe nem jutna más pénzét kockára tenni. Meg ezer forintot sem, nemhogy 60 milliót.

Egy senkiházi lehet emberileg.

2023. febr. 12. 23:04
 9/97 anonim ***** válasza:
99%
Ha annyira megérné és egyszerű lenne a dolog, mindenki tőzsdézni akarna, és sok-sok gazdag ember élne Magyarországon.
2023. febr. 12. 23:05
 10/97 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ez a beszélgetés közöttük milyen kontextusban zajlott, jött elő... Nekünk már csak a lányunk mondta, hogy ezt beszélték meg és hogy adjuk oda neki a pénzt, a "többit majd ő intézi".
2023. febr. 12. 23:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!