Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).
Mondok en itt a sok okoskodonak valamit. engem az anyam mar a korhazbol kijovet a nagyinak adott hogy ha akar felnevelhet ha nem adjon intezetbe, mert neki nem kellek. a hires Ratko korszakban szulettem 1955 ben amikor borton jart az abortuszert. anyam tanari vegzettsegu az apam vegyesz volt. anyamat 6 evesen lattam eloszor aztan kb10 evente egyszer. es csodak csodaja nem lettem drogos meg alkesz se. Ellenben az anyam zugivo ugy 40 eve . Luxus korulmenyek kozt elt es most mar hogy a ferje a 2. meghalt egy jokora vagyont is orokolt, balatoni nyaralot stb.Ha valakinek nincs oka inni hat neki sosem volt. amikor mar lehetett menni abortuszra masik 2 gyereket is elvetetett a ferje tudta nelkul. szoval hogy is van ez? a szulo a hibas? az en nagymamam aki 50 evesen kapott egy csecsemot hogy nevelheti vagy fojtsa a WCbe? anyamnal ki volt a hibas? es en aztan igazan lehettem volna lelkibeteg amiert anyam a mai napig ram se birt nezni, szerinte en egy rossz baleset voltam az eleteben mert a ferje nem vigyazott. es o alkoholista zugivo lett , en pedig normalis eletet elek hosszu hazassagban a ferjemmel. felejtsetek mar el hogy mindig a szulo a hibas.az anyam eseteben senki se volt hibas, nekem allitolag lelki gondjaim kellett volna legyenek es nincs semmi bajom es meg csak nem is vedelek mint a diszno.
2022. nov. 7. 14:12
62/131 anonim válasza:
Én már írtam választ, de most még olvastam egy párat, undorító ahogy lenézitek az anyját, pedig semmi se tudtok róla. Hogyha nincsen okos ,normális véleményetek akkor inkább ne írjatok semmit mert nagyon gáz!
Ha nem szeretné a gyerekét az anyja ,akkor nem akarna változtatni azon hogy ennyit iszik a lánya, és akkor nem is írta volna ki ezt a kérdést.
Szóval ha semmi okosat nem tudsz mondani inkább fogd be a szád.
2022. nov. 7. 14:14
63/131 anonim válasza:
61
Mamád nagyon jó lehetett hozzád.
2022. nov. 7. 14:16
64/131 anonim válasza:
62
Remélem nem nekem mondod, hogy fogjam be a számat, én pont azt írtam, hogy ne bántsuk a kérdezőt, mert jó szülőknél is előfordulhatnak ilyen dolgok.
2022. nov. 7. 14:17
65/131 anonim válasza:
Nem neked írtam, hanem azoknak akik bántják.
2022. nov. 7. 14:18
66/131 anonim válasza:
Napi kamu. 12.es gyerek epp hogy 18 eves a tesoje meg mar elmult 17.. aha.
Persze majd jon a kerdezo es mondja hogy mar bukott es valojaban 25.
De ha igy lenne azt beleirna a kerdesbe es nem azt hogy be akarja fejezni. Aki bukdacsol az iskolaban annak 0 ambicioja van hogy befejezze.
2022. nov. 7. 14:39
67/131 anonim válasza:
uhh kemény lenne ha 25 éves lenne, jelenleg én vagyok 25 éves 3 év egyetemmel 4 szakmával. O.O
2022. nov. 7. 14:45
68/131 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik mellém allnak es nem trollkodnak.Csak a kétségbeesés beszél belőlem.Könnyű látatlanban ítélkezni felőlem.De aki ezt átélte, tudja miről beszélek.Amikor a gyerekem a halál szélén van és teljesen tehetetlen vagyok, ez a legrosszabb.
2022. nov. 7. 15:10
69/131 anonim válasza:
Én nem ítéltelek el végig melletted álltam és agyaltam, hogy mit tegyünk. Én szüleim bezzeg leszartak mikor bajom volt.
2022. nov. 7. 15:13
70/131 anonim válasza:
Dehogy van a halal szelen. Evtizedeket el lehet elni alkoholistakent. Foleg ha kb 1,5 dl etil alkoholt visz be a szervezetebe. Az azert nem veszesen sok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!