Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).
Azert irtam, hogy trollok kimeljenek,mert nem az hianyzik,hogy minket szülőket hibáztassanak, szidjanak.Most nem ez hiányzik. 😔Ha meg eszméletlenül fekszik minden nap, ébreszhetetlen,mert 2-3 üveg bort megiszik, mit tehetnénk?Haljon meg otthon? Aztán a végén magamat okoljam, hogy megmenthettem volna?Meg ez az ivászat nem 1x van egy héten, hanem már szinte minden nap eszméletlenre issza magát. Azért írtam ide, mert sokfelé telefonáltam, de mindhiába.Ha önmaga nem akar bevonulni elvonóra az addiktológia se tud vele mit kezdeni..Voltam a helyi családsegítőnél is, de ők se tudnak segíteni, mivel nagykorú.Végső elkeseredésünkben gondoltunk a gondnokságra.Ezt akarom a legkevésbé, de azt se akarom, hogy meghaljon.😔
2022. nov. 7. 07:02
32/131 anonim válasza:
Én valószínûleg addiktológushoz mennék el. Ôk pontosan el tudják mondani milyen lehetôségek vannak jelenleg. Talán az segíthet, ha pontosa képbe kerülsz. Nem telefonon intézném hanem személyesen, esetleg magánrendelés keretében, ott sztem jobban van lehetôség átbeszélni a dolgokat.
2022. nov. 7. 07:47
33/131 anonim válasza:
Amit 32-es írt, az nagyon jó ötlet, igen, a kérdezőnek el kell menni addiktológushoz.
2022. nov. 7. 07:52
34/131 anonim válasza:
Meg a 20-as is. Al-Anon, nagyon sokat tudnának segíteni.
2022. nov. 7. 07:54
35/131 anonim válasza:
A Máltai Szeretetszolgálatnak is van a Fogadó nevű szervezete (több helyen az országban), ott is foglalkoznak mindenféle függőségekkel, őket is lehetne keresni.
"Az alacsonyküszöbű szolgáltatásunk célja a szenvedélybetegek és közvetlen környezetük minél szélesebb körének elérése, fogadása és ellátása, a szerhasználatnak, valamint járulékos ártalmainak a csökkentése, a változás elindítása és segítése, az életvitelbeli változás ösztönzése. Szolgáltatásaink könnyen, térítésmentesen és akár anonim módon elérhetőek, az absztinencia nem követelmény."
2022. nov. 7. 07:59
36/131 anonim válasza:
Nekem ugyanez volt a sztori tesómmal. Végül meghalt nagyon fiatalon, én meg azóta nem beszélek a szüleimmel, mert nem segítettek rajta, csak végignézték, ahogy lemegy a lejtőn.
2022. nov. 7. 08:19
37/131 A kérdező kommentje:
Igen, mi is ezt látjuk, ha nem cselekszünk meg fog halni.Ezt nem nézhetjük tétlenül.😔Én se jókedvemben helyezném gondnokság alá, csak nem akarom, hogy meghaljon a gyerekem.A mentősök szerint is, ha nem helyezzük gondnokság alá, meghal.Már sok ilyet láttak.
2022. nov. 7. 08:48
38/131 anonim válasza:
Csak az lesz az első lépés, hogy az ezzel foglalkozó szervezetekkel felveszed a kapcsolatot, és érdeklődsz, hogy hogyan lehetne kényszeríteni elvonókúrára. Itt úgy tűnik nem fogsz konkrét választ kapni, de sok kapcsolatot kaptál.
2022. nov. 7. 08:54
39/131 anonim válasza:
És m8 fog valtozni ...!? Attól még ugyanúgy inni fog...
2022. nov. 7. 09:42
40/131 anonim válasza:
Kérdező, én magammal kezdeném a dolgot. Nézz magadba a lányod apjával együtt és gondolkodjatok el, miért alkoholista a 18 éves gyereketek. Mert az a képlet sehogy nem jön ki, hogy a gyereknek volt egy elég jó, stabil, érzelmileg kiegyensúlyozott gyerekkora, normális, érzelmileg elérhető szülőkkel, akik foglalkoztak, beszélgettek vele stb, aztán 18 éves korára már hirtelen a semmiből napi 3 üveg borral üti ki magát.
Én a helyetekben rohannék terápiába és megnézném, milyen nyomort adtam át a gyerekemnek, aztán miután magadat rendbe tetted, jöhet a lányod is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!