Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/131 anonim ***** válasza:
18%
Figyelj kérdező, nem mondta a lányod, hogy mi bántja? Ha megadod a fészét esetleg tudnék vele beszélgetni, nekem is alkohol gondjaim voltak.
2022. nov. 7. 12:29
 52/131 anonim ***** válasza:
31%

48: "ájfon és szafi liszt" helyett

YESS! :D

Az a kérdés azóta ad acta? :-D Levonult a színről a hisztis tinike?

2022. nov. 7. 12:38
 53/131 anonim ***** válasza:
76%

"minden zárójelentésben benne van, hogy a szüleihez kötődik, szereti őket." - nahát, mekkora elismerés... elárulom az ideiglenes gondozásban, meg gyerekotthonban élő gyerekek is szeretik a szüleiket, mert minden gyerekbe bele van kódolva, hogy szeresse a szüleit. Akkor is, ha azok magára hagyják, elhanyagolják, bántalmazzák stb.

Érdekes, hogy többször kiemeled a kérdés során, hogy az neked nem kell, hogy téged elővegyenek, senki meg se kérdőjelezze, hogy te mint szülő mit rontottál el, hogy itt tart a gyereked, neked erre most semmi szükséged... aztán amikor valaki megpedzegeti, hogy márpedig nem lesz itt érdemi változás, amíg magadba nem nézel, akkor meg előadod, hogy te mekkora jó szülő voltál és felsorolsz 10 dolgot, amit mind megadtál a gyereknek, amiből 9 teljesen materiális dolog.

Én továbbra is azt mondom, neked kellene a pszichológus elsősorban, de amíg hibás a mama pénze, a barátnő meg a nem tudom kicsoda még, csak te nem, addig hiába minden igyekezet, mert mint írtam, az csak tüneti kezelés.

2022. nov. 7. 12:58
 54/131 anonim ***** válasza:
80%

50-es: "ne szidjuk a kérdezőt, mert nekem van egy 60-70 éves barátnőm és nagyon kedves, normális ember. A gyerekének mégis pszichés gondjai voltak" - az én anyám is egy nagyon kedves, normális ember. Iskolában dolgozik, imádja az összes gyerek, a szülők, folyton virágot kap, rajzolnak neki, meghívják vendégségbe stb. Mindenki szerint egy kedves, empatikus, jó humorú laza ember, és többször megkaptam, hogy becsüljem meg, hogy ilyen jó anyám van.

Csak azt éppen nem tudják, hogy gyerekkoromban a tányért törte össze a fejemen, úgy felpofozott, hogy enyhe agyrázkódást kaptam, megalázott többször, elhanyagolt, veszélyeztetett. De igen, tény, hogy az ő baráti szerint is egy mintaanya, mert nyilván nem ők éltek vele, meg nem őket nevelte fel a saját módszereivel.

2022. nov. 7. 13:02
 55/131 anonim ***** válasza:
84%
Az is tipikus, hogy mindenért a szülőt hibáztatjak manapság....
2022. nov. 7. 13:02
 56/131 anonim ***** válasza:
72%

Figyelj, 55, lehet itt azzal jönni, hogy szegény szülők egy nagyon jó, boldog és kiegyensúlyozott gyerekkort biztosítottak a gyereknek, anyagi és érzelmi biztonsággal, jó és nyílt kommunikációval, aztán egyszer csak a semmiből alkoholista lesz a gyerek 18 éves korára, ilyen nincs. Nem jön ki a képlet.

És nem azt mondom, hogy amikor valaki 40-50 stb. évesen iszik, akkor abban neki nincs felelőssége, mert van, hiszen egy felnőtt, különálló ember hosszú évek, évtizedek óta. De egy 18 éves lány, aki még otthon él és kb gyakorlatilag még tini, aki nemrég még gyerek volt, ott igenis, a szülők nézzenek magukba, de jó mélyen!

2022. nov. 7. 13:08
 57/131 anonim ***** válasza:
69%

54

Elég sokat beszélgetek a nénikével, már ki kellett volna buknia, ha egy rohadék lenne.

2022. nov. 7. 13:13
 58/131 anonim ***** válasza:
13%

Miért, 57-es, szakember vagy, hogy ki kellett volna buknia, vagy esetleg ott voltál, amikor 50 évvel ezelőtt nevelte a gyerekét és láttál/hallottál mindent te is?

Melyik egyetemen végezted a pszichológiát, és melyik klinikán töltötted a gyakorlatodat, hogy ennyire okos vagy?

2022. nov. 7. 13:17
 59/131 anonim ***** válasza:
100%

56!

Erre én meg csak azt tudom mondani, hogy amíg te magad szülőként nem vagy ilyen helyzetben, addig vagy csak képes a másik szülőt hibáztatni. Nem tudom itt mi a valóság, de én pl 2 éves kora óta hordom ide oda a gyerekem, mert valami nem stimmel vele. A szakemberek - gyermekpszichologus, gyermekpszichiater, nevelési tanácsadó, Magyarországon és külföldön, ifjúsági couch, ifjúsági prevenciós szakember, kriminalpszichologus külföldön- szerint SEMMI baja, ilyen q természete. Szerintük nem igazán kirívó egyetlen viselkedés forma sem az adott korosztalyban - tehát kb normális a totális szofogadatlansag, az agresszió, a hazugság, csalás, később a lopás sem és manapság már az sem, hogy iszik, nem keveset és drogozik. Minden egyes szakértőnek el lett mondva a megelozo időszak, a családi háttér, voltak speciális szituacios helyzetek is, ahol szintén arra jutottak, nem a családi háttér okozza, szimplán ilyen a gyerek természete. Elhiheted, ha kaptam volna valami tanácsot a "semmi gond, majd kinovi", "Ez egy ilyen időszak, minden tini lázad" és a "simán csak szereti az atlagnal izgalmasabb és kockázatosabb dolgokat " dumakon kívül, felhasználás volna őket. De nem kaptam.

2022. nov. 7. 13:20
 60/131 anonim ***** válasza:
68%

58

Szokták mondani, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Lehet a nénikénél is ez a helyzet.

2022. nov. 7. 13:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!