Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
 81/131 A kérdező kommentje:
Minden napunk, amikor itthon vagyok vagy reggeli készülődés alatt találkozunk úgy kezdődik,hogy beszélgetünk.Ő elmondja,hogy igazam van."Tényleg semmi értelme az italozásnak,le kell tennem az italt.Mától nem.iszom." De estére vagy kora délutánra már részeg.Az iskolabol mar ugy jon haza,hogy ivott útközben valahol.Pedig szép,mutatós lany külsőleg.Nem lenne oka arra,hogy igyon és tönkretegye magát.Azt mondja azért iszik,mert szorong.Mondtam neki,arra írt fel gyógyszert az orvos,amit szedni kéne.De gyógyszer meg alkohol együtt nem mehet..
2022. nov. 8. 06:07
 82/131 anonim ***** válasza:
100%
Én is szedtem gyógyszert rá, sajnos se a gyógyszer se az alkohol nem segített. Egyébként érdekes, hogy iskolában nem iszik. Én volt, hogy piásan mentem be suliba. Biztos megvan akkor benne a vágy, hogy elvégezze a sulit.
2022. nov. 8. 06:11
 83/131 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetne valakit megbízni vele, hogy haza kiserje?
2022. nov. 8. 06:13
 84/131 anonim ***** válasza:
100%
Mizu? 30 eves no vagyok es rendszeresen iszom. Most is lecsuszott mad egy-ket palesz (hogy tullenduljek a masnapon). Viszont en tudom, hogy ez nem normalis, egyebkent a panikbetegsegem, szorongasom miatt van ez, hogy jobban legyek, igy birom elviselni (neha frontin, de jobb “kiutni” magam). Ma utazom fel Pestre es alapbol ez is kikeszit (az utazas), emiatt megittam mar par felest. Viszont velem az van, hogy aztan leallok 2 honapra minimum, meg elkezdek sportolni, el is felejtem a piat (nem mondom, hogy nem kivanom + van/volt eleg alkesz a csaladban), meg en nagyon jol tudom, hogy tulzasba esek, de ezt az idoszakot igy veszelem at egyszeruen. Remelem, nem fog meghalni a majam, mert azert szunetek vannak, plusz a verkep ertekek is jok voltak (nyilvan ehhez sok ev alkohol kell, de a mostani eletmodom nem tetszik), visszavaltok majd a futasra, edzesre, csak olyan motivalatlan vagyok. Bar csak el kell indulni. Bocsi, hogy ezt megirtam (par palesz utan :D)
2022. nov. 8. 07:51
 85/131 anonim ***** válasza:
100%

84

Inkább fordulj szakemberhez. Az nem normális, hogy ittasan vezetsz.

2022. nov. 8. 09:56
 86/131 A kérdező kommentje:
Az én lányomnal nincs soha leállás, az a baj.Talán 1 fokkal javított,ha mondhatom javulásnak...🙄, hogy korábban 2 üveg 2 decis vodkat ivott naponta.Az teljesen nagyon hamar kiütötte,elvitte közterületről a mentő párszor hazafelé jövet..aztan a detoxban ébredt másnap reggel.Mai nap mondtam neki, ha így folytatja indítom a gondnokságba vételt, mert nem nézhetem, hogy előttünk teszi tönkre magát.Mondtam neki, adok még 1 esélyt mielőtt elindítom az egészet, azt is mondtam, ez nem bosszú, hanem nem tudok mást tenni azért, hogy élve maradjon.Meglátjuk.. Felkeresem azokat a helyeket mindenképpen amiket a segítő szándékú kommentelők ajánlottak.Nekik köszönöm a segítséget!
2022. nov. 8. 10:12
 87/131 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 hónapja raktam le a rivót, de sajnos most újra a tévképzeteimmel kell szembe néznem, már hangot is hallottam. Én is alkesz voltam. Ne éljetek ilyen szereken. Pls
2022. nov. 8. 10:17
 88/131 anonim ***** válasza:
84%
De hogy tud két üveg bor meginni egy nap. Már a gondolattól is hányingerem van 🤢
2022. nov. 8. 10:35
 89/131 anonim ***** válasza:
100%

88

Én 3L bort is megittam. :(

2022. nov. 8. 10:38
 90/131 anonim ***** válasza:
79%

"Pedig szép,mutatós lany külsőleg.Nem lenne oka arra,hogy igyon" és "Azt mondja azért iszik,mert szorong.Mondtam neki,arra írt fel gyógyszert az orvos" - 2 remek példa arra, hogy milyen nevelést kapott. Jól nézel ki kívülről, tehát nincs okod inni. Csakis a külsőségek. Meg ha szorongsz, akkor nem ám beszélgessünk, mi az oka, keressünk egy jó szakembert, hogy megtanuld kezelni, nem... az orvos ír majd rá gyógyszert, beszeded és kész.

Bocsi, én továbbra is azt látom, hogy elb.szott az egész család, és nektek kéne a terápia elsősorban. Én viszont itt be is fejeztem, mert úgyis jössz majd, hogy te jó anya voltál, mert szép ruhákat vettél neki, meg külföldre vitted nyaralni. A lánynak jobbulást!

2022. nov. 8. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!