Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
 101/131 anonim ***** válasza:
80%
94-es vagoyk miért lettem lepontozva ? :/
2022. nov. 8. 19:39
 102/131 A kérdező kommentje:
Az hogy 300 nm es hazunk van,az nem jelenti, hogy gazdagok vagyunk.Két kezi munkával, sok tanulással (ezert egyre több fizetést kaptam)teremtettuk meg amink van.A gyerek azt látta mindig igyekvő szülei vannak.Persze a gyerekek sose voltak elhanyagolva,mert mindig segítettem őket mindenben.A kisebb gyerekem sem érti mi lett a testvérével.Persze ettől még elronthattam valamit.Talán korán megengedtem neki a bulizást,ahol alkoholhoz jutott és eleve hajlama volt rá.A pszichés problémak akkor jöttek elő,amikor már sokat ivott,deformálta az alkohol a személyiségét.Nem tudom.
2022. nov. 9. 11:01
 103/131 A kérdező kommentje:
A storym nem ellentmondásos,csak próbálok válaszolgatni is közben egy-egy rágalomra, feltevésre,kérdésre.
2022. nov. 9. 11:04
 104/131 anonim ***** válasza:
100%

103: akkor próbálj válaszolni a kérdéseinkre. Nem rágalom volt egyik se, pusztán tisztázó kérdések, mert időnként összevissza dolgokat írogattál.

Amit már többször leírtam: csak az alkoholizmust emelted ki, aztán kiderült, hogy többféle (meg nem nevezett) pszichés betegsége is van, amik tkp. elvezettek az alkoholizáláshoz.

Ezek a betegségek mikor kezdődtek, és milyen orvoshoz, terápiára vittétek, amikor még kiskorú volt, és így a szülők voltak felelősek érte???

2022. nov. 9. 11:11
 105/131 anonim ***** válasza:
79%

"....és milyen orvoshoz, terápiára vittétek, amikor még kiskorú volt, és így a szülők voltak felelősek érte???"

Az meg van, hogy attól, hogy kiskorú, a szülő nem tud a lehetsegesnel többet tenni? Nem tudom mar hányadik komment az enyém, én írtam hogy 2 éves korától hurcolták ide oda a gyereket. Ha nem beszél a segítenél, ha nem együtt működő, ha a válasz "csak", "nemtom", és hasonlók, a Jóisten se tud semmit tenni vele. Arról nem is beszélve, hogy pl itt ahol én élek, 16 éves korától joga van bármilyen orvosi kezelést, terápiát vissza utasítania.

2022. nov. 9. 13:48
 106/131 A kérdező kommentje:
Semmi baja nem volt kiskorában.Egyedul az alsós tanítónénire panaszkodott sokat, mert meghazudtolta (ő úgy mondta ártatlanul)többször az iskolában a többi gyerek előtt,meg leordibálta előttük,az nagyon fájt neki.Egyébként nehezen barátkozó volt a gyerekem.Nagy nehezen talalt valakit az osztályban,akivel el tudott játszani,beszélgetni.Ekkor a tanítónő direkt elválasztotta őket.Nem engedte őket együtt játszani.Igy a másik kislány új barátnőt talált.Akkor az én lányom kitalálta,hogy iskolát vált,mert ezt a tanitónénit nem bírja,mert rászállt.Igy a felsőt mas suliban kezdtük.De előtte elvittük a pszichológushoz, hogy komolyan gondolja e a váltást vagy csak valami hóbort neki.A pszichologus 5 foglalkozást tartott neki.Teljesen egészséges gyereknek írta le és az ő véleménye is az volt,hogy a tanítónéni nem kímélte a gyereket,megalázta.(A gyerek ugyanazokat mondta el a pszichológusnak is mint nekünk.)Egyébként beszéltünk annak idején a tanítónénivel is,aki másképp mondta el a dolgokat.Igy mivel mi nem voltunk az iskolában, nem tudtuk kinek volt 100%-ig igaza. (Persze inkabb hittem a gyerekemnek, mint a tanítónőnek.)Szóval 10 évesen teljesen egészséges lelke volt pszichológusi vélemény szerint.
2022. nov. 9. 15:28
 107/131 anonim ***** válasza:
100%

106: és konkrétan mikor kezdődött, és mivel a mentális betegség? Mi a diagnózis pontosan?

Mert az alkohol már egy következmény. Nyilván előtte már jóideje volt valami pszichés defektus.

2022. nov. 9. 15:30
 108/131 anonim ***** válasza:
86%

környezet: iskola, tanárok, diákok...

Nekem szétvágták suliban a ruháim, aztán letagadták. Senki nem hitt nekem, hogy nem én voltam. Tanár is szakadt a röhögéstől, hogy ilyet kitaláltam. Meg hogy én baszogattam a többieket a ruhájuk miatt, közben meg egy osztály rám volt szállva, és igen ők kezdték el. Azt hiszem akkor kezdődött az első poszttraumás stresszem.

meg olyan is volt, hogy kidobtak az ablakon és lett valami a gerincemmel, telente fájt

2022. nov. 9. 15:39
 109/131 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan jár így iskolába, amit be akar fejezni??? :-O
2022. nov. 9. 18:52
 110/131 anonim ***** válasza:
100%

85, 84 vagyok :D nem vezetek ittasan, apaval mentem fel, o vezetett

Azert hulye nem vagyok

2022. nov. 9. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!