Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).
A nagyszüleivel, akiktől a pénzt örökölte, milyen kapcsolata volt?
Nem lehet, hogy az elvesztésük idézte ezt a helyzetet elő nála?
Amikor nagyapám meghalt (22 éves voltam, egyetemre jártam) én is meginogtam, és volt, hogy sikerült az asztal alá innom magam :-(
Nálunk mondjuk annyiban voltak mások a körülmények, hogy nagyapa ott élt velünk egy háztartásban.
2022. nov. 10. 10:57
112/131 A kérdező kommentje:
Nagymamáját szerette,de sajnos régóta leépülőben volt és 2 éve a covid elvitte a sok krónikus betegsége miatt.
2022. nov. 10. 21:30
113/131 A kérdező kommentje:
De mivel a nagyi már sokat betegeskedett egyébként is,nem viselte meg annyira a lányomat,mert látta sokat szenvedett.Elfogadta a halálát,80 éves volt.
2022. nov. 10. 21:36
114/131 anonim válasza:
Mizu? ;(
2022. nov. 21. 08:25
115/131 anonim válasza:
Az apjaval milyen a kapcsolata? Es a tied? Errol nem irtal semmit. Pedig rengeteg mindent befolyasol...
Hidd el, 23 eves lany akinek mar szinten voltak problemai az alkohollal (bar kozel sem ilyen sulyos)
2022. nov. 21. 14:31
116/131 A kérdező kommentje:
Nagyjából jó, inkább változó, de ugye az apa jobban próbálta fékezni,nem nézte jó szemmel, hogy korán elkezdte a szórakozást.Valamint azt se nézte jó szemmel, hogy a tanulást hanyagolta.Ezekért beszólt neki, persze a tanulás miatt én is aggódtam, nem mondom, hogy nem voltak ebből vitáink itthon, mert mi próbáltunk mindenben segíteni neki, ha nem ment valami, akkor szereztünk magántanárt.De sajnos már azt láttuk, hogy egyre kezelhetetlenebb, mert hanyagolta a különórákat, viszont itthon se láttuk tanulni.Ha mondtuk, hogy sok a rossz jegy, ne menjen el hétvégén szórakozni, akkor dühös volt és mi voltunk a rossz szülők. Valahogy 16 éves kora körül mintha kicserélték volna, nehezen lehetett vele kijönni.De azt nem gondoltuk volna, hogy eddig fajulnak a dolgok..Most tanácsolták neki az elvonókúrát újra.Egyenlőre kórházban van, de ő most is úgy gondolja, hogy ha kijön nem fog inni és nem megy egyenlőre elvonóra...de sajnos ez ismétlődik mindig és mindig.
2022. nov. 21. 18:43
117/131 anonim válasza:
en mar reges regen kiraktam volna a hazbol es megszakitottam volna vele minden kapcsolatot. nem vagyok az a mindent megbocsajto tipus nalam megvannak a hatarok ki meddig mehet el.az alkoholizmus is ezek koze tartozik. engem a nagyanyam nevelt fel 10 napos koromtol hogy anyam a korhazbol kihozott apammal elvaltak mielott megszulettem, anyam legalabb 40 eve zugivo, tehat nem lehet azt allitani szerintem hogy a problema a szulokben van. nekem aztan lett volna okom inni drogozni megse tettem soha. mert nem egy jellemtelen szar vagyok hanem ember.
2022. nov. 24. 06:06
118/131 anonim válasza:
107 es az en anyam luxus korulmenyek kozt a mai napig jelentos vagyonban el. sose voltak anyagi vagy egyeb gondjai azt leszamitva hogy engem kenytelen volt megszulni mert akkor (1955) Ratko korszakban nem lehetett abortuszra menni. kesobb mar ez nem volt gond ahanyszor terhes lett a ferje tudta nelkul siman elvetette. a kovetkezo ferje egy tudos volt (3 eve halt meg) aki hatalmas vagyont hagyott ra mint egyetlen orokosere. a 2 gyereke mindossze a koteles reszt kapta mert anyam hatasara hagyta ott a csaladjat isamikor a gyerekei meg kozepiskolaba jartak.
ezek ellenere anyam a hazassaguk kezdetetol (szerintem mar elobb( en sose laktam veluk nem lattam inni, kemenyen ivott. megtehette nem dolgozott szemelyzete volt penze mindene csak eppen emberseg hianyzott belole. szoval az en draga anyukam ugy 45 eve minimum zugivo volt most miota ozvegy mar nem kell dugnia sem senki elott.
Tenyleg az o eseteben ki a hibas? az anyja aki engem is felnevelt?az apja aki regesreg meghalt? NEM. A FELELOS EGYEDUL O VOLT. AZ HOGY VALAKI FELEMELI AZ ELSO POHARAT NEM UGY TORTENIK HOGY PISZTOLYT TARTANAK A FEJEHEZ. ez minden egyennek a sajat dontese. nem sajnalok egyet sem aki barmilyen szenvedelybetegseg halottja lesz. az ilyenekre semmi szukseg a foldon.
2022. nov. 24. 06:17
119/131 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy van aki nem bennünk, szülőkben keresi a hibát.Nem gondolom én sem, hogy olyat tettünk volna, hogy ez az állapot teljesedjen ki benne.Ha szigorúbb vagy az a baj, ha engedékeny vagy az a baj...ha elkényezteted az a baj....
2022. nov. 24. 08:08
120/131 anonim válasza:
Hát persze hogy bennetek nincs hiba, Kérdező. Nagyon jó szülők voltatok mindig, a gyerek, meg a környezet, meg az iskola, meg a pénz, meg minden más hibás, ti véletlenül sem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!