Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?
Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).2022. nov. 6. 15:07
41/131 anonim válasza:
40
Addigra tropára megy a mája a gyereknek.
42/131 anonim válasza:
41, a gyerekre, aki jogilag felnőtt addig is ráerőszakolhat bármit, látszik, hogy mennyire működött eddig is. Ez mind tüneti kezelés volna, ha el is fogadná a lány. Lehet még győzködni, meg könyörögni neki, meg ráhívni a mentőket stb. Vagy akkor akár kezdhette volna magával és lehet mostanra már lenne valami eredménye is.
43/131 anonim válasza:
Jogos, amit a 40-es ír....
Erről a kérdező semmit nem említett eddig.
Illetve csak annyit, hogy egy barátnő vitte rossz útra.
Ami szinte kizárt, ha egészen eladdig tök normális, szerető családban, rendes életet élt.
44/131 anonim válasza:
Én is egyetértek 40-essel.
Kamaszkorban a gyerekek sokszor csinálnak hülyeségeket. Kipróbálják az alkoholt, a füvet...de ha stabilak az alapok, ebből nem lesz függőség. Nem ebből lesz a függőség. Érdemes Vekerdyt olvasgatni. Többek között.
45/131 anonim válasza:
Ha annyira beakarod záratni, akkor ennyiért simán mehet zárt osztályra, de sajnos a gyógyszerek se megoldás én is megjártam mindkét utat.
46/131 A kérdező kommentje:
40-es azt a nyomort adtam at,hogy szeretgettem, órakra járattam,szep házban éltettem,havi 60-70 ert kapott ruhakat.Nyaralas kizarolag tengerpart minden évben meszi tájakra.Zsebpenzt is kapott,ha szüksége volt rá.Velem nagyon sokat beszélgetett.Jött a 16 éves kor, lett egy fura baratnoje, akire nagyon hallgatott, de nem tanult jokat tőle.Ezt szóva.tettem, mert sokat jartak bulizni az éjszakaba, ha nem engedtem cirkuszolt, megbolondult,elszökött otthonrol.Tehetetlenné váltam.Lehet 40es te jobb anya leszel. De ha minden igyekezeted ellenére félresikerul a kamaszkorban majd gondolj az én esetemre.
2022. nov. 7. 12:18
47/131 anonim válasza:
46
Annyira tipikus, szüleim is mindig azzal jöttek, hogy mindent megkaptam, aztán szeretetet mégse kaptam. Hálistennek már felnőtt nő vagyok és nem tartom velük a kapcsolatot közös emgegyezés alapján.
48/131 anonim válasza:
#46, márpedig a függőségek nem kamaszkorban - a hibbant barátnő miatt - alakulnak ki, hanem korai gyerekkorban. A gyökereknél. Lehet, hogy az "ájfon és szafi liszt" helyett mégis többet kellett volna vele törődni..?
49/131 A kérdező kommentje:
Akkor 47 es a te szuleid valoban nem adtak meg neked semmit.Az én gyerekem szeret és ragaszkodik hozzánk.Es minden zárójelentésben benne van, hogy a szüleihez kötődik, szereti őket.Az orvosoknak is kérdés, mi váltotta ki belőle ezt.Lett egy személyiségzavara, de nem tudjuk mitől.En elvinnem hipotherapiara is,csak derulne.ki, de amig iszik nem fogadjak.
2022. nov. 7. 12:25
50/131 anonim válasza:
Azért ne szidjuk a kérdezőt, mert nekem van egy 60-70 éves barátnőm és nagyon kedves, normális ember. A gyerekének mégis pszichés gondjai voltak. Ha nekem lett volna ilyen anyukám a világ elgboldogabb embere lettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!