Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
 91/131 anonim ***** válasza:
75%

Én azt látom, hogy van mit a tejbe aprítanotok. Sok gazdag családnál láttam, hogy a gyerek jó dolgában drogozni, inni kezdett. Nem kellett semmiért megküzdenie, csak bulizgatott. Itt is a leírtakból ezt látom. A sok híresség is lecsúszik, mert a sok pénz megszédíti.

Egy idő után az elvonástól fog szorongani. Pont az alkohol okozza a tüneteit.

Pszichiátriára kell befektetni. Onnan nem jöhet ki, nem tud inni.

Nekem akkor is fura, hogy 1 év után ennyi mennyiségektől kiüti magát. Nem eszik mellé?

Vagy nyugtatót is bevesz mellé?

2022. nov. 8. 13:16
 92/131 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk gazdagok,nincs csilivili hazunk,markas autonk.Keresetből élünk,nem vállalkozók vagyunk.Talán az a baj, hogy túl korán elengedtem bulizni... (16 év)?Sokat gondolkodom rajta,mit kellett volna másképp tennem.

Nem akar befeküdni kezelésre, az a gond és mivel nagykorú,megteheti.Mindig elengedik.

2022. nov. 8. 16:08
 93/131 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki, hogy valaszthat: elvonora megy holnap, vagy elkoltozik
2022. nov. 8. 16:17
 94/131 anonim ***** válasza:
79%

Most voltam pszichológusomnál. Azt mondta, hogy az alkoholista hajlam csak egy hajlam, és a környezet miatt lesz valaki alkoholista.

Meg azt is mondta, hogy ha valaki rosszat teszik a másik emberrel, ott is valami probléma húzódik meg a háttérban. Nem létezik rossz ember.

Tehát még ha a kérdező is baszott el valamit, nagyon nem rossz szándék vezérelhette.

Gondoltam érdekességképp megemlítem

2022. nov. 8. 16:27
 95/131 anonim ***** válasza:
91%

94: ha visszaolvastál, levehetted, hgoy az alkoholizmus már csak egy okozat a lánynál. Súlyos pszichés állapotban van, arról nem írt a kérdező semmit, hogy azok a tünetek mikor és miért jelentek meg nála.

Csak az alkoholizmusról ír, ami már egy következmény.

2022. nov. 8. 16:39
 96/131 anonim ***** válasza:
75%
Akkor mond neki hogy rosszul allsz anyagilag ezert adjon penzt neked (irtad hogy 300ezre van a mamaja hagyta ra) adjon oda neked valamennyit,ennyivel kevesebbet kolt majd piara! Es minden heten kerjel tole 50et es vegul elfogy
2022. nov. 8. 17:45
 97/131 anonim ***** válasza:
100%

92: nem vagytok gazdagok, de pár órával előtte meg írtad, hgoy 300 m2-es házban éltek....

Azon kívül: a suliban nem tűnik fel senkinek, hogy állandóan másnapos, kiütött a lány...???? Hogyhogy nem rúgták még ki?

2022. nov. 8. 17:57
 98/131 anonim ***** válasza:
100%

Pont erre írtam. Gazdagok. A csaj meg jó dolgában megveszett mert van 300k-ja

2022. nov. 8. 19:22
 99/131 anonim ***** válasza:
100%
98: teli ellentmondással ez a sztori.
2022. nov. 8. 19:33
 100/131 anonim ***** válasza:
16%
100
2022. nov. 8. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!