Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/131 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem történt konkrét hibáztatás, annyit javasoltak, hogy a szülők (is) menjenek el terápiába. Amit eddig csinált, nem segített. Az persze szép és jó, hogy próbál segíteni, de azt nem értem, miért olyan nehéz elgondolkodni rajta, hogy nekem milyen felelősségem van ebben. Ha valaki elmegy terápiába, max megveregetheti a saját vállát, hogy én aztán mindig mindent jól csináltam, de ha mégis észrevesznek valamit a terapeutával, akkor azon már elkezdhet dolgozni.
2022. nov. 7. 17:57
 72/131 anonim ***** válasza:
100%

62 vagyok

Olyan lehetőséged nem lenne hogy leülsz és megbeszéled vele nyugodtan hogy ez így nem élet,és milyen jó élete is lehetne ,mond neki h segítesz mindenbe csak tegye le

2022. nov. 7. 18:05
 73/131 A kérdező kommentje:
Ma reggel hozta haza a férjem a kórházból a tegnapi kiütése után. Hazajöttem, a szonda visított megint.Iszik folyamatosan.😔Vannak eldugva borai a házban.Pedig már mindent átkutattunk.Hiába vádoltok, a másik gyermekem rendben van.Lehet mast hibáztatni, de én amig kicsik voltak fél állásban dolgoztam, hogy a gyerekeimmel legyek minél többet.Nem tudom mit rontottam el.Mit lehetett volna másképp tennem.
2022. nov. 7. 21:21
 74/131 anonim ***** válasza:
59%

Egyre meseszerűbb itt a sztori....

A saját házadban nem ismered a rejtekhelyeket???

Csodás.

2022. nov. 7. 21:30
 75/131 anonim ***** válasza:
85%

Egy ember - akinek van önbecsülése - nem csinálja ki magát alkohollal, hanem súlyos problémák esetén önként vállalja az elvonót.

Egy jó szülőnek ki kell tudnia deríteni, hogy mi a valódi oka annak, hogy a gyermeke nem becsüli a saját életét. Tehát itt minden bizonnyal súlyos probléma van a szülő-gyermek kapcsolattal is!

2022. nov. 7. 21:38
 76/131 anonim ***** válasza:
100%
75: írtam én pár órája, hogy az alkohol itt csak okozat, a valódi okot kéne gyógyítani...
2022. nov. 7. 21:40
 77/131 anonim ***** válasza:
100%

Csak maga az alkoholista akarhatja igazán a változást, mondom én ezt, aki alkoholista voltam (vagyok, mert annak számítok életem végéig).

De hogy valami komoly gond van, az biztos. Csak úgy magától nem áll neki egy 19 év körüli ember a halálba inni magát. Ha nem otthon van a gond, akkor máshol, de azt ki kéne deríteni, hogy hol.

2022. nov. 7. 21:48
 78/131 anonim ***** válasza:
77%
Nem feltétlenül a szülőket kell itt hibáztatni. Érhette bármilyen súlyos trauma, amiről nem akar beszélni, bánthatta valaki testileg, lelkileg, ne adj isten szexuálisan... Én is azt mondom, hogy az ivás csak okozat, az okot kellene kideríteni.
2022. nov. 7. 22:08
 79/131 anonim ***** válasza:
100%
Vagy borderline személyiségzavara van. Az egyik tünet a szerabúzus.
2022. nov. 7. 22:17
 80/131 A kérdező kommentje:
300 nm es haz,pince,udvar,garázs,melléképület.A tuják alól is szedtem össze üvegeket,de volt hogy a házunk előtti sövénybe volt eldugva.Azt hittem már mindent átnéztem.Higgyétek el,nem viccelek.Szinte varázsolja a borosüvegeket.A közeli boltba is ismerik már,szóltak a férjemnek,hogy sok bort vásárol a lany.Egyik szomszéd meg azért szólt nekünk,mert valamelyik nap úgy szaladt át az úton,hogy majdnem elütötte egy autó.😔Esztelenül,fejetlenül nem nézett se jobbra,se balra.Ezt a kínt, amit mi átélünk minannyian nem kívánom senkinek😪, a "nagykorú" gyermekem a szemünk előtt megy tönkre és tehetetlennek érzem magam,mert ő minimálisan sem akar segíteni magán.Egyfolytában az a szép,okos kislány van előttem,aki volt,most meg egy roncs lett belőle.
2022. nov. 8. 06:00
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!