Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni az alkoholista...

Mit tudok tenni az alkoholista lányommal?

Figyelt kérdés
Nagykorú lányom 1 éve kemény alkoholista, már minden nap megiszik 1.5- 2 üveg bort. (Egyébként kisebb nagyszülői örökségből van pénzze italra.)Igy azzal nem tudom megfogni, hogy nem adok neki pénzt.Minden reggel megígéri, hogy "mai naptól nem iszik".Többször mentőt hívtam.Bevitték toxikologiára,másnap kiengedték.Ő nem akar elvonókúrára menni,mert "be akarja fejezni az iskolát.", 12.-es.Így viszont képtelen tanulni.Elég rosszak a jegyei.Van egy 17 éves lányunk, ő is szenved lelkileg a nővére alkoholizmusa miatt. Arra gondoltam, hogy a gyámhatósághoz fordulok.De ők tudnak esetleg segíteni vagy rosszabbat teszek,ha magamra csődítem őket? Tanácstalan vagyok.Arra is gondoltam, ha gyámság alá helyezem a lányom, beküldhetem kényszer elvonókúrára? (Trollok kíméljenek, rendes dolgozó család vagyunk.Nem tudom hogy szokott rá a lányom az italra, a családban nem volt alkoholista😔 Sokáig dugdosta az italt a házban,zugivó volt, később jöttünk rá).

2022. nov. 6. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/131 anonim ***** válasza:
19%

Hiányzik valami a szervezetéből valami ami ahogy írod hogy, csak bort iszik

és a borban van meg .

Sokan a sört azért iszák mert, a sörben komló van amitől komló nyugtat . Sokat számít egyedül iszik vagy kell hozzá társaság is .

2022. nov. 6. 17:18
 22/131 anonim ***** válasza:
91%
Nagykorú személynél nincs gyámság, csak gondnokság. Gondnokot csak cselekvőképtelen embereknek rendelnek (pl. mentálisan retardált, demens, stb.). Így ez esetben semmi ilyesmi nem játszik. Nagykorú, beszámítható, a saját tetteiért ő felelős. Sajnos nem igazán tudsz mit tenni, azon kívül, hogy próbálsz rá hatni. Remélhetőleg eljön az a pont, amikor belátja, hogy szakszerű segítségre van szüksége.
2022. nov. 6. 17:46
 23/131 anonim ***** válasza:
34%

21

Igen, szerintem a borból hiányolhatja a szőlőt. xddd

2022. nov. 6. 17:49
 24/131 anonim ***** válasza:
35%

Te jó ég!

10-12 % borból 2 üveg nem okoz alkoholmérgezést! Ha fél liter pálinkát betolna, akkor sem kell gyomormosás! Elviteted a mentővel?

Ha egy éve csinálja és hozzá van szokva, ennyitől csak ittas lesz. Sántít a sztori

2022. nov. 6. 21:18
 25/131 anonim ***** válasza:
69%
MIkor valaki odaírja hogy trollok kíméljenek már akkor sántít.
2022. nov. 6. 21:46
 26/131 anonim ***** válasza:
84%
Pènzt ne adj neki,ha iszik akkor meg vedd el tole
2022. nov. 6. 22:28
 27/131 anonim ***** válasza:
100%
Ha napi szinten kb. 1000 Ft-ot költ borra, elfogyott már az a nagyanyai "örökség". Nem írod, mekkora házban laktok, hogy hónapokig nem jöttetek rá, hogy iszik. Sok a homály ebben a témában. Senki nem lesz egyik napról a másikra masszív alkoholista.
2022. nov. 6. 22:29
 28/131 anonim ***** válasza:
97%
Mert hiaba az oroksegbol van ugy is egyszer elfogy
2022. nov. 6. 22:29
 29/131 Darius- ***** válasza:
89%

Gyamsag ala nagykorut nem visznek.

Egy csaladban el kell tudni fogadni a masik érveit, ha neki van igaza és az anyanak van igaza. Bunrészes vagy, ha melletted élokent tamogatod ebben és igy eltartod ot. Ezért valasztas elé kell allitani: abbahagyja fokozatosan, elvono, lecseréli a baratait vagy kirakod.

Egy utazas is segithet, idegen kornyezet talan.

2022. nov. 7. 00:46
 30/131 anonim ***** válasza:
90%
Telefonálj az addiktológiának/addiktológus szakembert keress fel, fognak tudni segíteni, el fogják mondani, mit tehetsz egy ilyen helyzetben.
2022. nov. 7. 01:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!