Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Szeretem a szüleimet, de szorongó ülözési és irányításmániások. Elváltak, apám persze jobban tud mindent anyámnál és sarokba akar szorítani azzal, hogy nem vagyok önálló. Pénz az van, de nekik semmisem jó amit csinálok, hol szarban hagynak, hol szarbataszítanak. Persze elhitetik velem hogy nekem milyen jó dolgom van, csak csináljam amit mondanak. Néha eljópofizunk, de már aznap képesek meghülyülni..meg Manipulálni. Hogy lehet az ilyen hullámzó hangulatú emberekkel kiegyezni? Tényleg az agyamra mennek a negatívitásukkal amit sujkolnak belém nap mint nap, nagyon betegek....mire számíthat ilyen szülőkkel az ember, a jövendőbeli családomat is kicsinálják lelkileg? Vagy csak engem? :/ mellettük kb. csak szolga lehetek, mivan ezekkel?

2022. okt. 31. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha van benned szándék és hajlandóság arra, hogy szembenézz a SAJÁT dolgaiddal, és arra, hogy változtass azon, amiben van mozgástered és felelősséged, akkor szerintem érdemes lenne egy jó pszichológust keresned, rászánni időt, pénzt és energiát, hogy szakember segítségével dolgozz magadon annak érdekében, hogy ne így, ne ebben éld le az életedet, amiben most vagy.
2022. nov. 1. 22:26
 52/64 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mondjuk ha én elgondolom, hogy akkor én azt mondom tisztelem amit elértek és becsülöm, cserébe használják mondjuk az empátiájukat(az a bajom is még, látom, hogy sokszor másokkal sem azok, nem veszik eléggé figyelembe a másik felet, én nekem ez jobban megy, mert nem feltételezem a másikról a rossz szándékot, (igaz néha ezügyben az éberségem hiánya okozott már meglepődést) ráadásul segítő szakmában dolgoznak és lehet csak előttem, ez is lehet, mert az okos kis fejükből kitellik, de elkezdenek viszájt szítani, persze aki meg nem biztos, hogy annyira kiérdemelte kezesbárányok??? közegészségügy igen ez bántó.... És például azt is megteszik, hogy amit elértem lefitymálják, aminek örülök, és a ténykedéseim, mintha nem is úgy lenne, én ezt csak úgy mondom, meg kitaláltam, meg én nem is ilyen vagy olyan vagyok. Néha komolyan azthiszem agyhalottak. Ha meg ezzel azt akarják elérni hogy majd akkor elköltözök, világgámegyek, meg így önállóváválok, úgy hogy csapotpapot otthagyok és boldogan élem a kispolgári életem, ennek is milyen reális célja van, milyen példa ez?
2022. nov. 1. 23:15
 53/64 A kérdező kommentje:
Egyébként pl elmentem egy pszichológushoz, amugy szimpi volt, apukám találta, gondoltam kibeszélem nyűgjeimet, tud jó tanácsot adni, hogyan kezeljem a konfliktusokat. Erre aszongya mennyek dolgozni. Mert így nincs kapcsolatteremtő képességem. Nem mellesleg ez az, hogy ha a család heti egy órát tud beszélgetni, nem lenne szükség pszichologusra általábavéve. De még 10 percet se tudunk, mert derogál. Ha van is valami az is csak arról szól hogy elmondja a szülőm, mi történt a szomszéd bözsinénivel, vagy hogy milyen eset volt a kórházba esetleg egy kis politika, meg hogy jön a világháború aztán hisztériázik miatt, de nem tudom megnyugtatni, nem tudja elfogadni hogy nem az az élet amit a hiradóba nyomatnak.
2022. nov. 1. 23:23
 54/64 anonim ***** válasza:
100%
Sztm szakembert keress!
2022. nov. 1. 23:29
 55/64 anonim ***** válasza:
100%

"Erre aszongya mennyek dolgozni."

És mi az oka, hogy nem dolgozol 30 évesen (ha jól emlékszem a korodra)?

Mi a végzettséged, és mióta nem dolgozol?

2022. nov. 1. 23:32
 56/64 A kérdező kommentje:

De például a társaskapcsolataimról se tudok velük beszélni, tudjátok biztos, milyen amikor szeretnél valakinek mondani valamit és látod rajta, hogy teljesen máshol van és azon gondolkodik hogy üsse el a témát valami értelmetlen okoskodással, és látod a szemébe hogy már azon gondolkodik, hogy neki milyen nyavajái vannak és mikor megy már el ez a zavaró személy. Például anyám, most pár hónapja jöttem rá, hogy kb még sose néztünk egymás szemébe. Kb egy éve történt meg először hogy valamit egyeztettünk és akkor elmondta ő hogy gondolja, és akkor 10-15 mpig tartottuk a szemkontaktust. De ez igaz a másik szülőmre is, nem tud a szemembenézni. Amugy van szándék ezért írtam. Valahogy rá kell jönnöm hogy kéne normálisan szocializálódni... :D

Amúgy ez a barátságfogalom 3rdekes, mert voltak, de elmentem egy társasági életet élő közösségbe, ahol viszonlagosak a barátságok és a gyerekkoriakkal meg megszünt a kapcsolattartás, persze voltak jó haverságok, meg pajtások, aztán továbbtanulás az megint kicsit izolált, aztán ott nem maradtam meg, így a barátság is megszakatt. Meg úgyérzem kicsit ahogy változtam, az értékrend is változott, munka ott meg hát munkabarátság...egy kicsit még a facebook úgy érzem átvette a helyét bizonyos kapcsolataimban a személyes kapcsolattartást, de pl a telefonálásról is leszoktam emiatt, aztán covid ilyenek, fel kéne támadni xd

2022. nov. 1. 23:36
 57/64 A kérdező kommentje:
Van egy passzív jövedelmem, ami nem mondom hogy elég az önállósodáshoz, de arra elég tankoljak és túróstáskát meg szusit egyek kétnaponta. Nem akarom elmondani a végzettségem, ez már túl személyes lenne, de a covid óta.
2022. nov. 1. 23:40
 58/64 anonim ***** válasza:
100%

57

És szeretnéd ezt a helyzetet fenntartani, hogy ne legyen elég jövedelmed az önállósodáshoz?

2022. nov. 1. 23:54
 59/64 A kérdező kommentje:

27-es leszakadok anyám melléről.. :D

Sza az, hogy tudja, hogy nem mindíg kellene harsonázni, hogy a család milyen fontos, vagy hogy te milyen jó vagy ebben meg abban, aztán kiderül, hogy nem is komolyan mondta-vagyis máshogy cselekszik mint ahogy mondja, de ez rám is érvényes, de ha jelentőségteljesebb dolgokról van szó, attól függ mi számít annak, mondjuk hogy mit tesz azért, hogy jó kapcsolatunk legyen, utána meg azt mondja hogy hülyeség, na érted, azért írtam, mert nem értem miért vagyunk ennyire ilyenek, hogy bort iszik vizet prédikál, mert még is nem arról van szó hogy jó akkor ma inkább olvasok nem a karalábét főzöm meg egyél kenyeret..hanem pl hogyan veszek részt a másik életében, mint társ vagy aláfölérendeltségi viszonyban... na ez már bonyolult, amióta nem csinálok semmit túl sok időm van agyalni, meg lustálkodni

2022. nov. 1. 23:54
 60/64 A kérdező kommentje:

Ja nem, sza annyira nincs idejük hogy egy minden tekintetben használható példát mutassanak, ráadásul elváltak, apám nem mutatta meg hogy viselkedjek anyámmal, anyám meg apám hibáztatja mert szétment a család, sajna lassan ülepszik le.

58-as igen, nem.. Kell az önállóság, de az összetartozás érzése is. Nagyszüleimnek is kijutott a hányadtatás, ők is érzelmileg kapaszkodtak beléjük. Szóval marad, hogy jógyerek maradok és a saját dolgaimat a magam módján kiépítem..

2022. nov. 2. 00:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!