Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs gyerekem, tényleg...

Ha nincs gyerekem, tényleg nincs jogom véleményt alkotni?

Figyelt kérdés

Mások is így gondolják? A hétvégén együtt ebédeltünk, eljöttek tesómék is. Nekik van 2 kölykük. Beszélgettünk az asztalnál, és sógornőm a mindene anyámnak, szerintem nálam is jobban szereti, ajnározták ott apámék az unokákat, anyám meg sógornőmnek mesélte, hogy tudja milyen nehéz2 gyerekkel (stb.) sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét.

Na és akkor mindenki elcsöndesült és rám nézett. Apám kérdezi nagyon bunkó hangon "na és ezt te honnan tudod?!" anyám meg elmosolyodott szánakozva. A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul, tesóm meg hívta ki apámat cigizni. Hallottam amint apám lehord mindennek tesómnak, fél, hogy mi lesz velem ha ők meghalnak mert, hogy életképtelen vagyok, bolond lennék elhagyni a "mama hotelt" stb. De ez nem egyszer történt már, többször szóltak már be, hogy ne szóljak hozzá a gyerekekkel kapcsolatos témákhoz. Bementem a szobámba,ki sem mentem elköszönni mikor indultak, akkor meg azért nyavajogtak anyámék, hogy mekkora egy bunkó vagyok.

Sok fájó pont van velük részükről,irányomba: pl Anyám elkezdte kitapétázni az unokái képével a házat, csak megkérdeztem, hogy fér e még kép a z unokáról,mire vissza kérdezett, hogy ki képét tegyem a falra tán a kutyáidét?

Tényleg velem lenne a gond?

38/N

2022. júl. 23. 06:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/149 anonim ***** válasza:
61%

Sajnos nem neked van igazad Kérdező! ...hogy miért nem azt, már elmondták előttem.

Viszont mivel kutyaszerető állatbarát vagy, én szeretlek téged!:)

2022. júl. 23. 10:10
 62/149 anonim ***** válasza:
84%
Ha 38 évesen még otthon laksz és nem sikerült elköltözni, akkor tényleg életképtelen vagy
2022. júl. 23. 10:30
 63/149 anonim ***** válasza:
95%
Bírom mikor valaki akinek se párkapcsolata, se önálló háztartása, se gyereke, meg akarja mondani hogy más -aki ezekkel napi szinten küzd-hogy ossza be az idejét. Miközben halvány lilája sincs a belekotyogónak arról amiről beszél.
2022. júl. 23. 10:31
 64/149 anonim ***** válasza:
95%

39

Azért nem csak 200 ezres albérlet létezik! Mellesleg nem mindenki olyan helyen él, ahol az egekbe van az albérlet.

2022. júl. 23. 10:59
 65/149 anonim ***** válasza:
96%
Nézd én sógornőm pénzt ad a gyereknek ha lefekszik aludni vagy megcsinálja a fogalmazást úgy kB 1000 ft-ot. Igen iszonyat nagy hülyeség mégis kussoltam,ő gyereke ő problémája. Meg aztán sok dolgot csak azóta ertek meg amióta én is szültem,ezt nem tudhatja az ember amíg nincs gyereke, magamon tapasztaltam meg. 38 évesen nem otthon kéne élned, max akkor ha több generációs ház lenne külön lakrésszel,de így...
2022. júl. 23. 11:47
 66/149 anonim ***** válasza:
96%

"nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét."

Kérdező!

Naiv gondolat és látszik, hogy nincs gyereked. Jogosan akadtak ki rád.

Véleményed lehet, de érdemes lenne megtartanod az olyan esetekben, amelyekről fogalmad sincs!

Régebben, amikor még nem volt gyermekem én is könnyen osztottam az észt s csak utána jöttem rá, hogy kvára nem olyan könnyű, mint ahogyan azt kívülről elképzelik.

Tessék gyereket vállalni és utána majd magad is megtapasztalod, hogy szinte semmi sem úgy lesz, ahogyan azt te szeretnéd, mert onnantól nem csak te fogod alakítani a dolgokat!

Megértem, hogy fájó pont a helyzeted, de erről nem más tehet és nem várható el, hogy vki az unokáinak ne örüljön jobban, mint egy kutyának.

2022. júl. 23. 11:57
 67/149 Miss Endzsi ***** válasza:
95%
Bemész a gyerekszobádba duzzogni, ez nagyon gáz.
2022. júl. 23. 12:16
 68/149 anonim ***** válasza:
26%

"Bemész a gyerekszobádba duzzogni, ez nagyon gáz."

Ennél mér csak az a nagyobb gáz, amikor egy bajbajutott, kétségbesett ember tanácstalanságát, elkeseredettségét arra használja valaki, hogy igaz scheggfej módjára még nagyobbat belerúgjon.

2022. júl. 23. 12:18
 69/149 anonim ***** válasza:
98%
Milyen bajbajutott kétségbeesett ember? Itt adott egy majdnem negyven éves szülei nyakán élő ember aki játssza a hercegnőt, beledumál abba amiről semmit se tud, majd pukkad mert nem védi meg az akibe belekötött. Szóval miről is beszélsz?
2022. júl. 23. 12:21
 70/149 anonim ***** válasza:
82%

Ha a történet valós, akkor elég sok szinten van probléma ebben a családban. Számomra az érződik, hogy a szülők az otthon élő lányukat sikertelennek és koloncnak látják, miközben a másikat, a "jól sikerültet" ajnározzák. Függetlenül attól, hogy ki milyen téren milyen teljesítményt nyújt, és mindez hogyan viszonyul a szülők értékrendjéhez, ez a fajta néha nyílt, néha passzív-agresszív kritika sem a kérdezőn, sem a kérdező és a szülők közötti viszonyon nem fog segíteni. Ha objektív, a kérdező számlájára írható hibákról is lenne szó, ez akkor sem a problémák megoldásának célravezető módja.

Az időbeosztásra utaló megjegyzés nem volt szerencsés, mert ez a szülői életformának épp egy olyan aspektusa, amit kívülállóként nem lehet megítélni. A kérdező részéről nem biztos, hogy rosszindulat van mögötte. El tudom képzelni, hogy egyszerűen szeretett volna bekapcsolódni a beszélgetésbe, hogy egy kicsit a család részének érezze magát, és ügyetlenül kommunikált. Igen, 38 évesen már szerencsés lenne tudni megítélni, hogy egy-egy megjegyzés mit válthat ki másokból, de a család is kezelhette volna intelligensen ezt a helyzetet: mert a gúny és a kérdező háta mögötti félhangos kibeszélés minden, csak nem érett és intelligens reakció.

Ugyanígy, kölykökként utalni a testvér gyerekeire nem elegáns, és sokakból ellenszenvet vált ki, de ha ennél mélyebben próbáljuk megérteni a jelenséget, akkor körvonalazódik egy mellőzött, akár kimondatlanul is selejtesnek titulált, megbántott ember személyisége, akinek fáj, hogy naponta az orra alá dörgölik a másodrendűrégét az "aranygyerek" testvérével (illetve annak családjával) szemben.

Nem tudom, hogy a kérdező miért került ilyen helyzetbe, ki és hol hibázott, de az biztos, hogy a gúny, a szótlan összenézések, a háta mögötti kibeszélések, a lesajnáló, éles beszólások semmiféle megoldáshoz nem fognak hozzájárulni.

2022. júl. 23. 12:23
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!