Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs gyerekem, tényleg...

Ha nincs gyerekem, tényleg nincs jogom véleményt alkotni?

Figyelt kérdés

Mások is így gondolják? A hétvégén együtt ebédeltünk, eljöttek tesómék is. Nekik van 2 kölykük. Beszélgettünk az asztalnál, és sógornőm a mindene anyámnak, szerintem nálam is jobban szereti, ajnározták ott apámék az unokákat, anyám meg sógornőmnek mesélte, hogy tudja milyen nehéz2 gyerekkel (stb.) sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét.

Na és akkor mindenki elcsöndesült és rám nézett. Apám kérdezi nagyon bunkó hangon "na és ezt te honnan tudod?!" anyám meg elmosolyodott szánakozva. A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul, tesóm meg hívta ki apámat cigizni. Hallottam amint apám lehord mindennek tesómnak, fél, hogy mi lesz velem ha ők meghalnak mert, hogy életképtelen vagyok, bolond lennék elhagyni a "mama hotelt" stb. De ez nem egyszer történt már, többször szóltak már be, hogy ne szóljak hozzá a gyerekekkel kapcsolatos témákhoz. Bementem a szobámba,ki sem mentem elköszönni mikor indultak, akkor meg azért nyavajogtak anyámék, hogy mekkora egy bunkó vagyok.

Sok fájó pont van velük részükről,irányomba: pl Anyám elkezdte kitapétázni az unokái képével a házat, csak megkérdeztem, hogy fér e még kép a z unokáról,mire vissza kérdezett, hogy ki képét tegyem a falra tán a kutyáidét?

Tényleg velem lenne a gond?

38/N

2022. júl. 23. 06:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/149 anonim ***** válasza:
83%
Akárki akármit mondhat 38 évesen már nem a szülőkkel kéne élnie egy felnőtt nőnek. Az meg hogy kölyközöd az unokatesoid teged minosit negativan.
2022. júl. 23. 09:42
 52/149 anonim ***** válasza:
94%
Talán ha érdemben szólnál a témához, amire van is rálátásod, és nem hülyeséget mondanál, nem hurrognának le.
2022. júl. 23. 09:43
 53/149 anonim ***** válasza:
95%
Az meg hogy belekötsz a sógornődbe- mert az tetted- nem véleménynyilvánítás. És a vicc hogy attól vársz védelmet akivel kötözködtél.
2022. júl. 23. 09:45
 54/149 anonim ***** válasza:
95%

Ebből mi volt a fájó pont neked?

Hogy kitette a gyerekek képeit a beleegyezésed nélkül, vagy az, hogy utalt rá, neked nincs gyereked?

Na, ebből jön le főleg az irigység. Mert szerintem aki tudatosan gyermektelen, annak nem fáj az, hogy a testvérének van gyermeke, és a nagyszüleik szeretik őket. Hovatovább az is elképzelhető, hogy képesek normális nagynéniként viselkedni.

2022. júl. 23. 09:46
 55/149 anonim ***** válasza:
95%

"A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul"

Ez egy nagy logikai hiba az egészben. Miért állt volna ki melletted a sógornőd, akiről a kissé negatív véleményt (kritikàt) megfogalmaztad?

2022. júl. 23. 09:47
 56/149 anonim ***** válasza:
29%

Én melletted állok Kérdező.

Kaptam én is hasonló támadásokat, nem pontosan ilyeneket.

Igenis jogod van véleményt formálni. Lehet, hogy nincs olyan tapasztalatod, mint nekik, de attól még lehet igazad, és egy értelmes ember meg is hallgat.

Esetleg megpróbálhatod azt, hogy máshogy mondd el a véleményed. Úgy, hogy be érezzék magukat kioktatva kicsit se.

Pl. "Igaz, nincs benne tapasztalatom, de esetleg megpróbálhatnád így...", vagy

"Próbáltad már másfajta időbeosztással...?", vagy

"Ha lenne gyerekem, én megpróbálnám így csinálni. Ezt próbáltad már...?, stb.

Az gondterhelt emberek nagyon érzékenyek vagy irigyek, azért vigyázni kell.

2022. júl. 23. 09:48
 57/149 anonim ***** válasza:
26%
MI az hogy nem a szüleivel kellene élnie egy 38 éves nőnek? HA nincs párja ugyan hol éljen? VAgy menjen külön csak azért hogy őgyakorisságának megfeleljen? Ble majd hülye lesz. Ott és úgy él mindenki ahogy neki és a családjának jó.
2022. júl. 23. 09:49
 58/149 anonim ***** válasza:
90%
Hol éljen? Ahol akar, ne annak a nyakán aki nem akarja hogy ott éljen, ugyanis a szüleinek nem tetszik hogy ott van. Ha mindig ilyen bunkó a kérdező, nem is csodálom. Az meg vicc hogy megszabná, az anyja milyen képet tehet ki a saját otthonában.Ott van koloncnak, de a szülei kérjenek arra engedélyt hogy mit csinálhatnak a saját házukban.
2022. júl. 23. 09:54
 59/149 anonim ***** válasza:
94%
de a szüleinek ezek szerint nem annyira jó. teszem azt, lehet, hogy szívesebben lennének kettesben, mert akkor nem szólna be nekik, hogy az unokák képét miért rakják ki
2022. júl. 23. 09:54
 60/149 anonim ***** válasza:
86%

Hasonló korú vagyok és nekem sincs gyerekem. Ahogy elolvastam a leírást, nekem az jött le, hogy azt vették rossz néven, hogy beleokoskodtál valamibe, amire nincs rálátásod. Ha nem a sógornődékkel élsz, akkor vélhetően nem látsz bele az életükbe annyira, hogy meg tudd állapítani, hogyan osztják be az idejüket és mit kellene jobban csinálniuk (és itt most tökmindegy, hogy van-e gyereked). De még ha ezt át is látnád, akkor sem feltétlenül kell az ilyesmit közölni (hacsak nem kérik), mert udvariatlanság. Van olyan helyzet, amikor jobb, ha az ember megtartja magának a véleményét, mert tapintatlanságnak számít közölni.

"Nekik van 2 kölykük" - ha tudod, hogy a szülők is kölykökként hivatkoznak a gyerekeikre és az is oké nekik, ha más mondja így, akkor mondhatsz ilyet, de ha nem, akkor sértő így nevezni a gyerekeket, vagy ha a hátuk mögött teszed, akkor degradáló. Kb olyan, mintha téged libának neveznének.

Családot alapítani, gyereket vállalni nem kötelező. Leválni a szülőkről, önállósodni viszont illene, hacsak nincs valami akadálya, pl. tartós betegség, fogyatékosság, munkaképtelenség. A jelenlegi helyzetben a szüleid jogosan aggódhatnak, hogy később hogyan fogsz boldogulni, erősen javasolt, hogy kezdj el lépéseket tenni az önállósodás irányába, még most is megteheted.

2022. júl. 23. 10:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!