Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs gyerekem, tényleg...

Ha nincs gyerekem, tényleg nincs jogom véleményt alkotni?

Figyelt kérdés

Mások is így gondolják? A hétvégén együtt ebédeltünk, eljöttek tesómék is. Nekik van 2 kölykük. Beszélgettünk az asztalnál, és sógornőm a mindene anyámnak, szerintem nálam is jobban szereti, ajnározták ott apámék az unokákat, anyám meg sógornőmnek mesélte, hogy tudja milyen nehéz2 gyerekkel (stb.) sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét.

Na és akkor mindenki elcsöndesült és rám nézett. Apám kérdezi nagyon bunkó hangon "na és ezt te honnan tudod?!" anyám meg elmosolyodott szánakozva. A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul, tesóm meg hívta ki apámat cigizni. Hallottam amint apám lehord mindennek tesómnak, fél, hogy mi lesz velem ha ők meghalnak mert, hogy életképtelen vagyok, bolond lennék elhagyni a "mama hotelt" stb. De ez nem egyszer történt már, többször szóltak már be, hogy ne szóljak hozzá a gyerekekkel kapcsolatos témákhoz. Bementem a szobámba,ki sem mentem elköszönni mikor indultak, akkor meg azért nyavajogtak anyámék, hogy mekkora egy bunkó vagyok.

Sok fájó pont van velük részükről,irányomba: pl Anyám elkezdte kitapétázni az unokái képével a házat, csak megkérdeztem, hogy fér e még kép a z unokáról,mire vissza kérdezett, hogy ki képét tegyem a falra tán a kutyáidét?

Tényleg velem lenne a gond?

38/N

2022. júl. 23. 06:22
 101/149 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos tényleg veled van a gond. Nem azért nincs jogod beleszólni a gyerekneveléssel kapcsolatos kerdesekbe mert nincs gyereked. Hanem azert mert te magad sem nőttél felm úgy élsz mint egy tinilány a szüleid nyakán. Költözz el. Tatsd el magad és a családnak is más lesz a véleménye.
2022. júl. 23. 20:03
 102/149 anonim ***** válasza:
91%

"sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét"

Megkérdezhetem, hogy mit volt a célod ezzel a megjegyzéssel?

Mit szerettél volna elérni vele?

2022. júl. 23. 20:23
 103/149 anonim ***** válasza:
14%

Megtanulhatnád végre, hogy míg Indiában szent a tehén, addig itt szenttehén, aki szül. Onnantól felsőbbrendű. Egyszerűen ignorálni kell a témát. Mást nem tudsz tenni vele.

Ha téged vegzálnak a témával az megint más kérdés. De ne szólj bele a gyerekesek dolgába. Bármennyire rosszul csinálnak valamit, mástól sem, de tőled pláne nem fogadnak el véleményt, kritikát, tanácsot, mert számukra nem vagy egy szinten.

2022. júl. 23. 21:09
 104/149 anonim ***** válasza:
85%
103 Semmi baj nincs azzal ha valakinek nincs gyereke. Azzal van baj hogy 38 évesen életképtelen és parazita mód élősködik a szülei nyakán, akiknek elegük van már belőle.
2022. júl. 23. 23:32
 105/149 anonim ***** válasza:
83%
Te nem érzed milyen ciki a mamahotel? 38 évesen! Jézus mária.
2022. júl. 23. 23:35
 106/149 anonim ***** válasza:
93%
Még a mamahotellel se lenne gond ha úgy viselkedne ahogy kell. Azt meg nem véleménynek hívják hogy bírálok mást olyan területen amiről fingom sincs, hanem ba.szogatásnak.
2022. júl. 23. 23:55
 107/149 anonim ***** válasza:
88%

Te Csak egy nagyra nőtt gyerek vagy max Vénlány ,se gyereked se barátod se férjed.nem tudsz semmit felmutatni amit önnaloan elértél,20 éve max elköltözhetél volna albérletbe akkor jóval olcsóbb volt de te mamahotelbe ragadtál és még vagy sértodve hogy az unokák képeivel van tele a ház.

Nagyra nőtt gyereknek nincs beleszólása a felnőttek dolgában.

Mert szüleid amúgy már csak meg türnek a házban.

2022. júl. 24. 05:17
 108/149 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nincs gyerekem és nem is nagyon szeretem őket, de mégis úgy gondolom hogy paraszt voltál.

Azzal a beszólással semmi más célod nem volt csak a kotozkodes, odaszuras. És még elvartad volna hogy a sogornod vedjen meg?

A képes sztoribol is süt hogy rühelled őket.

Volt egy ex anyósom aki elmeselte hogy ő 18 évesen milyen féltékeny volt az újszülött unokahugara hogy mindenki őt ajnarozza és legszivesebben megszabadult volna tőle. Most meg közel 50 évesen az volt a problémaja hogy a szülei a másik gyerekuktol született unokat szeretgetik.

Beteges ám egy gyerekre feltekenykedni. Na te erre a nőre emlekeztetsz.

Amúgy ha már észosztást tartunk.

Neked hogy tetszene ha egy családi idill közben csak úgy odavetné valaki hogy "nem kerül olyan sokba három kutya csak másképp kellene beosztanod a pénzt"? Mindezt olyan akinek sose volt még kutyája és gőze nincs mikre kell költeni a kaján kívül. Téged is minimum bosszantana..

2022. júl. 24. 07:21
 109/149 anonim ***** válasza:
24%

#104: Én sem azt mondtam, hogy baj, sőt. Hanem, hogy a társadalom nagy része nem tart ott agyban, hogy nem baj. Sajnos ilyen világot élünk. Gyerek témában olyan véleményt sem alkothat, akinek nincs saját. Le lehet pontozni a választ, de ez a helyzet sajnos. Nyilván ez nem az egybites felhasználó hibája, ebbe van beleszocializálva és az aktuálpolitika durván erre játszik rá.

Az megint egy másik kérdés, hogy 38 évesen otthon élni perspektívák nélkül mennyire nem jó. De alapvetően nem ez volt a kérdező felvetése, hanem konkrétan azért nem alkothat véleményt a családja szerint, mert nincs gyereke.

2022. júl. 24. 09:04
 110/149 anonim ***** válasza:
91%
a kérdező-és nyilván te sem- nem akarja felfogni, hogy nem a gyerek hiány a a gond, hanem az hogy egy tapló.
2022. júl. 24. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!