Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs gyerekem, tényleg...

Ha nincs gyerekem, tényleg nincs jogom véleményt alkotni?

Figyelt kérdés

Mások is így gondolják? A hétvégén együtt ebédeltünk, eljöttek tesómék is. Nekik van 2 kölykük. Beszélgettünk az asztalnál, és sógornőm a mindene anyámnak, szerintem nálam is jobban szereti, ajnározták ott apámék az unokákat, anyám meg sógornőmnek mesélte, hogy tudja milyen nehéz2 gyerekkel (stb.) sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét.

Na és akkor mindenki elcsöndesült és rám nézett. Apám kérdezi nagyon bunkó hangon "na és ezt te honnan tudod?!" anyám meg elmosolyodott szánakozva. A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul, tesóm meg hívta ki apámat cigizni. Hallottam amint apám lehord mindennek tesómnak, fél, hogy mi lesz velem ha ők meghalnak mert, hogy életképtelen vagyok, bolond lennék elhagyni a "mama hotelt" stb. De ez nem egyszer történt már, többször szóltak már be, hogy ne szóljak hozzá a gyerekekkel kapcsolatos témákhoz. Bementem a szobámba,ki sem mentem elköszönni mikor indultak, akkor meg azért nyavajogtak anyámék, hogy mekkora egy bunkó vagyok.

Sok fájó pont van velük részükről,irányomba: pl Anyám elkezdte kitapétázni az unokái képével a házat, csak megkérdeztem, hogy fér e még kép a z unokáról,mire vissza kérdezett, hogy ki képét tegyem a falra tán a kutyáidét?

Tényleg velem lenne a gond?

38/N

2022. júl. 23. 06:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/149 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes itt hisztizel milyen sok rosszat kaptál de a nyakukon élősködni azért csak jó:-D Ha annyira rossz el lehet menni albérletbe, nem vénányként a gyerekszobádban aszalódni.

Amúgy meg igen, minek szólsz bele olyanba amiről fogalmad sincs. Szólj bele kutyaneveléssel kapcsolatos témákba:-D

2022. júl. 23. 06:51
 12/149 anonim ***** válasza:
90%

A vélemény az, hogy neked tetszik a pöttyös ruha a sógornőn.

Az, hogy tanácsot adsz abban, amiről fogalmad nincs, az nem vélemény. Törődj a saját dolgoddal. Ja bocs, az nincs..m

2022. júl. 23. 06:53
 13/149 anonim ***** válasza:
86%
10es azért a kérdező se semmi, 38 évesen egy albérletre nincs pénze...gondolom vénlányként is anyuciék tartják el.
2022. júl. 23. 06:59
 14/149 anonim ***** válasza:
89%

Fú, hát nem is tudom.

Nekem sincs gyerekem 37 évesen, nem is szeretnék. Az biztos, hogy kívülállóként mi sok mindent látunk máshogy, de nem tudhatjuk mit hogyan csinálnánk a valóságban, ha mi is szülők lennénk. Tudod, amolyan ítélkezni könnyű alapon tényleg mondhatunk olyat is, amit nem kéne.

Szerintem ez az időbeosztásos dolog pont az, amit nem láthatunk át reálisan. Ez az, amibe nem kéne beleszólnunk. Amit kívülállóként (szerin tem) jól láthatunk, az az, hogy ha nem megfelelően nevelnek egy gyereket, pl. ráhagynak mindent, elkényeztetik, vagy éppen nem törődnek vele. De arról tényleg fogalmunk sem lehet, mennyire elfoglalt egy szülő.

Igazából, ahogy leírtad, szerintem a Te szüleid poCsak úgy pont azok a fajta emberek, akik szerint semmit nem ér egy nő, ha nem szül. Csak úgy nőlhetsz fel a szemükben, ha végre saját talpon is megállsz. Elköltözöl, és éled az életedet ahogyan szeretnéd. Amíg otthon vagy, úgy fogják érezni, hogy bírálhatnak.

2022. júl. 23. 06:59
 15/149 anonim ***** válasza:
80%

14-es vagyok, valami hiba került a Mátrixba, és a laptopom kissé megkutyulta a szöveg végét. :D

Szóval:

Igazából, ahogy leírtad, szerintem a Te szüleid pont azok a fajta emberek, akik szerint semmit nem ér egy nő, ha nem szül. Csak úgy nőlhetsz fel a szemükben, ha végre saját talpon is megállsz. Elköltözöl, és éled az életedet ahogyan szeretnéd. Amíg otthon vagy, úgy fogják érezni, hogy bírálhatnak.

2022. júl. 23. 07:01
 16/149 anonim ***** válasza:
95%

Nem arról van szó,hogy nincs jogod véleményt alkotni,de azért bármilyen témáról van szó,inkább olyanban tegye az ember amihez ért,tapasztalt,hiteles forrásból tájékozott.Legyen ez gyerek,autó,politika,stb.

Tényleg nagyon különbözőek a gyerekek és az anyukák is sokszor nem lehet általánosítani. Amíg pedig az embernek nincs gyereke sokmindent nem lát,nem tapasztal így könnyebben van elképzelése és elvei.

Az együttélés valóban nem lehet,könnyű és azt hiszem a fent említett szituban te hibáztál ezzel a megsertődve szobába rohanással.Jobb lenne mihamarabb a sógornőm elé állni és bocsánatot kérni,mielőtt ilyen apróságok miatt végleg elmérgesedik a viszony.Kozben egy őszinte megnyilvánulás keretében elmondhatod,hogy ezt hallottad apukadtol és mennyire rosszul esett.

Az hogy otthon laksz és nincs saját életed eléggé banthatja a szüleidet is.Hisz mi az a kép ami a szülők fejében van: születik egy (vagy több) gyereke,szépen rendben felnevelni,taníttatja,majd szerelés lesz,meghazasodik,családot alapít és ők pedig újra ketten élhetnek úgy ahogy az nekik jó.Itt ugye te még otthon van és a rólad való gondoskodás,aggódás a jövőd miatt elnyúlt.Ez aggaszthatja őket,flusztraltak és mérgesek lehetnek rád. Aggódhatnak,hogy mi a "baj"? Ülj le azzal a szuloddel akivel jobban kijössz egy jó kis rosé fröccs vagy csokilikor mellé (erre fantasztikusak a nyugodt nyáresték) és kérdezd meg: Apu/ Anyu,mit gondoltok MIT Érezték velem kapcsolatban,hogy mégindig itthon lakom.Oszd meg a saját érzéseidet gondolataidat ezzel kapcsolatban.Mindnyajan flusztraltak lehettek,ne várd meg míg robban.

Azért magadtól is kérdezd meg,hogy miért bosszant a gyerek és hogy a sógornőd jóban van anyuddal és légy őszinte.Nem azért "szereti jobban" mert téged lecserélt,hanem mert nyugodtabb felőlük,hogy rendben vannak és családként hozzák azt a képet ami a fejében élt annak idején amikor elképzelt benneteket boldog felnőttnek.

38eves vagy! Nyisd ki a szád és ne höbölögj hanem mond el mi bánt mit szeretnéd oszd meg a szuleiddel mik a terveid.

2022. júl. 23. 07:02
 17/149 anonim ***** válasza:
88%
Sok fogalmad lehet rola ha 38 evesen szuleiddel laksz 😅 azthittem eloszor h 20 eves lehet max
2022. júl. 23. 07:08
 18/149 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is van 2 kölyköm, 3 és 0 évesek. Azt, hogy napi 10-12 órát rágják a fülemet, nem tudom hogy osszam be időben 😀🤷‍♀️. A 2 gyerekkel nem úgy nehéz, hogy "jaj, 3 órát játszottunk, és ezért csak fél órám maradt főzni", hanem úgy, hogy semmit nem csinálhatsz zavartalanul vagy anélkül hogy félbeszakítanák. A beosztásodat meg pont leszarják. Nem tudom, a kérdésben mennyi idős gyerekekről van szó, idősebbekkel nincs tapasztalatom, de valószínűleg ott sem old meg túl sokat a szülői időbeosztás. Tényleg olyanba okoskodtál bele, amihez nem konyítasz.
2022. júl. 23. 07:09
 19/149 anonim ***** válasza:
26%

Nekem van gyerekem, és világéletemben úgy utaltam mikor jött mindenki ezekkel a naaagy martirkodasokkal, hogy így nehéz, úgy nehez.

Életem legboldogabb időszaka volt mikor megszületett a gyerek. Soha annyit nem ajnarozott az anyostol kezdve a szomszédom át a boltosneniig. Az elején zavart ez a figyelem, de aztán megtanultam élvezni, de mindig az volt bennem, hogy azért sokkal durvább volt előtte dolgozni, várni hogy adottak legyenek a feltételek hogy végre család lehessünk...

És igen sokan lubickolnak ebben a nagy szinjatekban, hogy nekik most.mennyire nehez.

2022. júl. 23. 07:10
 20/149 anonim ***** válasza:
90%
19, nekem is szuper volt, áldott jó gyerekkel, belefért házimunka, sőt, levelezőn az egyetem is. Mégsem módon azt senkinek, hogy ő biztos szarul csinálja, mert nem megy.
2022. júl. 23. 07:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!