Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs gyerekem, tényleg...

Ha nincs gyerekem, tényleg nincs jogom véleményt alkotni?

Figyelt kérdés

Mások is így gondolják? A hétvégén együtt ebédeltünk, eljöttek tesómék is. Nekik van 2 kölykük. Beszélgettünk az asztalnál, és sógornőm a mindene anyámnak, szerintem nálam is jobban szereti, ajnározták ott apámék az unokákat, anyám meg sógornőmnek mesélte, hogy tudja milyen nehéz2 gyerekkel (stb.) sógornőm meg mondja, hogy "hát igen nem könnyű, de kinek az? ez az élet rendje" erre annyit mertem mondani, nem lehet annyira nehéz ha jobban beosztja az idejét.

Na és akkor mindenki elcsöndesült és rám nézett. Apám kérdezi nagyon bunkó hangon "na és ezt te honnan tudod?!" anyám meg elmosolyodott szánakozva. A sógornőm nem, hogy ki állt volna mellettem csak ott ült szótlanul, tesóm meg hívta ki apámat cigizni. Hallottam amint apám lehord mindennek tesómnak, fél, hogy mi lesz velem ha ők meghalnak mert, hogy életképtelen vagyok, bolond lennék elhagyni a "mama hotelt" stb. De ez nem egyszer történt már, többször szóltak már be, hogy ne szóljak hozzá a gyerekekkel kapcsolatos témákhoz. Bementem a szobámba,ki sem mentem elköszönni mikor indultak, akkor meg azért nyavajogtak anyámék, hogy mekkora egy bunkó vagyok.

Sok fájó pont van velük részükről,irányomba: pl Anyám elkezdte kitapétázni az unokái képével a házat, csak megkérdeztem, hogy fér e még kép a z unokáról,mire vissza kérdezett, hogy ki képét tegyem a falra tán a kutyáidét?

Tényleg velem lenne a gond?

38/N

2022. júl. 23. 06:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/149 NTBS ***** válasza:
93%
Jogod van a véleményedhez. De tényleg költözz el otthonról.
2022. júl. 23. 07:18
 22/149 anonim ***** válasza:
95%
Hát ebben a konkrét esetben valóban nem volt helyes beleszólni, bunkó megjegyzés volt részedről, nem tudhatod, ki milyen problémákkal küzd, hogy be tudja osztani az idejét, sokszor egy gyerektelennek sem könnyű. Más kérdésben viszont jogosan lehet véleményt alkotni, pl ha valaki folyton édességgel tömi a gyerekét, vagy éppen akkor sem szól rá, ha az kárt okoz vagy bánt másokat. Ugyanakkor meg a családod túlreagálta a megjegyzésedet.
2022. júl. 23. 07:26
 23/149 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális hangnemben íródott válaszokat!
2022. júl. 23. 07:28
 24/149 anonim ***** válasza:
32%

Sosem értettem a scheggfejség mozgatórugóit. Értem ezalatt, hogy a scheggfej az én olvasatomban az az ember, aki tudatosan ellenszenvesen viselkedik a másikkal, tudatában is van vele, de cseppet sem zavarja, hogy bántó.

Namost ilyenek azok, akik "beszólnak" a másiknak, stb. Hát a családodban sajnos van belőlük egy pár.

Továbbá ugyanúgy nem értettem sosem azokat, akik olyan dologban alázzák, gyalázzák a másikat, ami köztudott, hogy nem oldható meg egy pillanat alatt.

Értem ezalatt, ha egy felnőttekből álló család (azaz már a "gyerek" is felnőtt) megállapodnak abban, hogy egy helyen élnek, mert (ennek több oka lehet) pl: jól kijönnek és szeretik egymást, az anyagi lehetőségek nem teszik lehetővé, hogy a fiatal felnőtt elköltözzön, vagy a szülők ápolásra szorulnak,vagy bármi egyéb, de lényeg, hogy intézményesen együtt lakik több generáció, na ilyenkor a legordasabb scheggfejség ezért bántani a másikat, le semmirekellőzni, meg érezteni, hogy mekkora tehertétel a másik.

Én önmagában nem érzem súlyos véteknek azt, hogy a kérdező ennyit megjegyzett, hogy a nehézség az ideálisabb időbeosztással valamelyest orvosolható. Hogy ennyire kiakadtak ettől, ez őket minősíti, azt feltételezem ebből, hogy eleve paprikás a hangulat a felszín alatt.

Más dolog: ezt a mamahotel témát, meg azt, hogy x éves kor után el kell költözni, el kell költözni, el kell költözni, ezt úgy skandálja a sok sztereotípiát kedvelő egyén, mint egy verset. Node! Eleve ez a 4-en hatfelé költözünk mentalitás nem régi keletű. Többgenerációs együttélés volt a parasztoknál azért, mert így volt működőképes a család, az uradalmakban pedig ugyancsak ezért, mert apáról fiúra szállt a birtok, stb stb. Egy példa, a mi családunk pl nem volt RETARTDÁLT és mi is többlakásos többgenerációs kecóban laktunk, közös céget vittünk. Nem akkora léptékben, mint a Dallas filmsorozatban, de kicsit hasonló modell volt. Volt egy cégünk fővárosban, apám, én és a húgom voltunk tulajok, édesanyánk pedig "vezette a családi birtokot" azaz a vidéki rezidencián élt, ott intézte a dolgokat. Mi meg bejártunk az agglomerációból cégezni. És működött. Mivel eldöntöttük, tartottuk magunkat ehhez, senki nem bántotta a másikat.

De úgy látom, hogy a kérdező családja elég sok tekintetben diszfunkcionális.

Meglátásaim: a kérdező véleménnyilvánítása lényegesen ártatlanabb volt, mint a rá következő reakció.

Ha nem tud elköltözni a mai ingatlanárak miatt, totál megértem, a hazai fizetések és ingatlanárak/bérleti díják "érdekesen" viszonyulnak egymáshoz.

Akinek gyereke van és vállalta, az ne pitschogjon, hogy milyen nehéz, mert ezt mindenki tudja, nehéz, de ha jól csinálják, egyben örömteli is.

Mit tehet a kérdező: leszarja a scheggfejeket, betartja a megállapodást, hogy pl X összeggel beszáll a költségekbe, de elhárít minden olyan támadást amit mások az úgynevezett "megfelelési kényszerre" alapozva indítanak ellene. Senkinek semmi köze hozzá, hogy kinek van vagy nincs gyereke és miért, ha valaki olyan sekélyes, hogy versként szavalja hogy mi "az élet rendje", az menjen a náthás pitschába.

Ha a kérdezőnek lesz annyi pénze, hogy el tud költözni és velóban ezt akarja, akkor tegye meg, de addig álljon ki magáért, húzza meg a határokat és kérje ki magának, ha olyan dolgot firtatnak, amihez semmi közük.

2022. júl. 23. 07:31
 25/149 anonim ***** válasza:
79%
Nem csak saját házba tudsz költözni, másik, gyerekük, nem kölykük.... az állatoknak van kölyke...
2022. júl. 23. 07:42
 26/149 anonim ***** válasza:
86%

24, az én világomban meg az a seggfej, aki kéretlenül beleugat abba, amiről fogalma nincs. Aki akkora bunkó, hogy elmegy duzzogni és nem köszön el a családtól. Aki olyan megkeseredett (vagy besavanyodott), hogy azért beszól az anyjának, mert kirakja az unokák képeit.

Minden mondatából süt, hogy rühelli a saját szar életét.

2022. júl. 23. 07:53
 27/149 anonim ***** válasza:
89%
20 én sem mondom senkinek! Ez valóban hiba. Csak megértem a kerdezot hogy idegesítő ezt hallgatni, miközben ő meg egyedülállóként a szüleivel él. Persze lehet ő is tehet róla, de na.
2022. júl. 23. 08:11
 28/149 anonim ***** válasza:
20%

Nagynéném és a férje kölyköknek nevezik a sajátjukat.

Szerintem a szülők bőven benne vannak abban,hogy a lányuk ilyen.

Belé fojtják a szót,véleménye se lehet.

A sógornő felnőtt ember,ne az apósnak kelljen már bevédeni.

A túlzásba vitt unokaimádat se normális.

Ahogy a mártírkodás sem.

Nyomasztó légkör lehet.

2022. júl. 23. 08:12
 29/149 anonim ***** válasza:
85%

Birom, h te kikered magadnak a normalis stilust, de kozben a tesod gyerekeit a kolykeiknek hivod...

Onkritikat gyakorolsz-e neha?🤔

2022. júl. 23. 08:14
 30/149 anonim ***** válasza:
93%
Véleményt nyilván jogod van alkotni magadban, de mellőzhetnéd a hangos bunkó megjegyzéseket. Igen, tényleg veled van a gond.
2022. júl. 23. 08:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!