Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj hogy megbántam hogy...

Baj hogy megbántam hogy családom lett?

Figyelt kérdés
Nem tudom nevelni a gyerekemet normálisan mert az apja folyton lehord mindennek. Belémrúg a lányom, hozzám vág valamit, hangosan tombol az Auchan közepén ha nem kap meg valamit. Én meg ha rászólok a férjem elhord minden dilisnek. Volt hogy azt mondta a lányom hogy pofán vág (mert ezt hallja az apjától). Úgy érzem én csak megszültem meg éjszakázhatok vele meg takaríthatok utána meg orvoshoz vihetem ha kell, magyarán gondoskodhatok róla. De olyan mintha valami alárendelt szerepet töltenék be itthon. Ma a cukrot odavágta a kocsiban a lányka én rászóltam hogy ezt hogy meri, de ennek is az lett a vége hogy a férjem lehordott mindennek, szar anya vagyok meg dilis és takarodjak. 5 éves. Ha nem tetszik neki valami megüt vagy belémrúg. Oviban azt mondják elbirnak vele (3 órát van bent). Tudom hogy nem normális a férjem viselkedése sem, tudom hogy el van kényeztetve a lányunk. De én egyedül nem tudom megnevelni mert az apja mindig ellenem támad. Ti mit tennétek a helyemben? Már arra is gondoltam hogy fogok egy szeretőt hogy legalább néha kiszakadjak ebből a pokolból, vagyis hogy néha nekem is legyen valami jó az életben,ne csak a rosszat kapjam mindig. De betegesen figyel a férjem arra is, nehogy megcsaljam. Meg mégis kinek kellenék ha itthon úgy bánik velem a saját családom mint a kutyával. Teljesen magam alatt vagyok. Senki nincs akivel megbeszélhetném.
2022. máj. 14. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
64%

Egyébként olvastátok az alap kérdést?

A kérdező megbánta hogy gyereket szült. Szerintetek akkor az a jobb megoldás ha viszi a neveletlen gyereket magával és ketten két felől terrorizálják majd vagy az ha megy egyedül aztán a pasi meg megeheti amit főzött?

Tudom, tudom a vérmamik szerint az előbbi a jó megoldás, akkor is ha a kérdező még nagyobb depresszióba süllyed.

De szerintem meg ugyanúgy nevelheti apuka is hamár úgyis mindent jobban tud, ugyanúgy az ő gyereke is..

Lépj le kérdező..

2022. máj. 16. 10:33
 52/63 anonim ***** válasza:
73%
#51 Nekem úgy jött le a kérdésből, hogy csak a barom férje miatt bánta meg a gyerekvállalást, és ha engedték volna neki normálisan nevelni a kislányt, akkor nem bánta volna meg.
2022. máj. 16. 12:58
 53/63 anonim ***** válasza:
60%
Ahhoz, hogy egy 5 éves kislány így viselkedjen nem elég a nevelés. Nagyon erősen kellenek oda a genetikai alapok, hogy az anyuka gondoskodása ellenére az első elvárásnál üt, rúg. Sokan kétségbe vonják ezt, attól még igaz. Apja lánya. "Legszebb" az egészben, ha kettesben maradnak, egymást sem tudják elviselni. Mert uralkodni akarnak, nem összetartozni.
2022. máj. 16. 14:27
 54/63 anonim ***** válasza:
74%
Nyilván a kérdező dönti el, hogy mi a célja: szeretné-e a gyereket megtartani, vagy lepasszolja a férjnek. Utóbbi esetben viszont neki kell gyerektartást fizetnie természetesen.
2022. máj. 16. 16:22
 55/63 anonim ***** válasza:
40%

A nevelésben környezeti tényezők játszanak szerepet: a gyerek azt látja, hogy "anyával szemben minden megengedhető", valamint lemodellezi azt is, ahogy apuka elnyomja anyukát és ő is ezt leutánozza...

Kérdező: kérj tanácsot gyerekpszichológustól mielőbb.

2022. máj. 16. 16:30
 56/63 anonim ***** válasza:
84%

#52 nekem nem így jött le. De igazad van, végülis bármelyikőnk verziója lehet.

Csak a kérdező tudhatja mit akar tenni.

2022. máj. 16. 17:17
 57/63 anonim ***** válasza:
58%
A gyerek a személyisége alapján dönti el, hogy az agresszor mellé áll, vagy védelmezi azt akit bántanak. Személyiségünk jó része (alapszemélyiség) már születésünkkor adott. Ezt lehet így-úgy farigcsálni, de teljesen megváltoztatni lehetetlen. Két azonosan nevelt édestestvér is lehet homlokegyenest különböző személyiség.
2022. máj. 16. 18:08
 58/63 anonim ***** válasza:
59%

A nevelés és a környezet miatt alakul ki a személyiség, az alapszemélyiség nem adott a születéskor ilyen tekintetben. Nem véletlen, hogy 18 éves kor alatt személyiségzavarra vonatkozó tesztet nem végeznek, mert kialakulatlan még a teljes személyiség és változhat.

Ha van egy fiú és egy lánytestvér és a fiú azt látja, hogy "apa megalázza, elnyomja, verbálisan bántalmazza anyát", akkor ezt le fogja modellezni a lánytestvérrel.

Ha a lánytestvér látja ugyanezt az anya részéről, akkor a fiú testvérrel fog így viselkedni.

Popper Péter is leír egy óvodás gyerekkel kapcsolatos problémát, agresszivitás volt tapasztalható a gyerek részéről mindenki felé, amit a szituáció váltott ki.

Praxis Avagy Angyalok A Tű Fokán című könyvében olvasható.

2022. máj. 16. 18:28
 59/63 anonim ***** válasza:
72%

Jaa és a gyerek azért áll jelen esetben "az agresszor mellé", mert - rendkívül tévesen - úgy érzékeli, hogy az apa nem korlátozza, bármit megtehet, bármilyen vágya teljesülhet. A másik szülőre meg "haragszik", mert "ő meg nem enged meg akármit"...

Nem személyiségfüggő, a legtöbb gyerek így döntene...

Vegyünk egy példát: cukorbeteg a gyerek, nagyon szigorú diéta kell... Egyik szülő maximálisan keményen be akarja tartani a diétát és inkább ezért ő se eszik sem süteményt sem semmit. A másik szülő: "Jajj szegénykém, hát ne hallgass rá, sanyargat, rosszat akar csak, osztálytársaid meg a többi gyerek is eheti a cukrot-csokit-tortákat, bármit, csak neked nem ad, gyere, ezen a szép tavaszi napon az lesz a programunk, hogy elmegyünk csavarogni, kaphatsz háromgombócos fagyit, finom tortákat, amit csak akarsz!"

Ki mellé áll ilyenkor a legtöbb gyerek és mi köze van ennek a személyiséghez?

Tanultam fejlődéslélektant és személyiséglélektant, én nem emlékszem olyan irányzatra, amely azt mondta volna, hogy "születéskor az alapszemélyiség már adott".

2022. máj. 16. 18:35
 60/63 anonim ***** válasza:
66%
Ha ez ennyire törvényszerű, mondhatni egyszerű lenne, akkor minden családban egyenfiúk és egyenlányok lennének. De nem így van.
2022. máj. 16. 18:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!