Baj hogy megbántam hogy családom lett?
Akármilyen a gyerek, az övé, hogy írhatjatok, hogy hagyja ott?? Attól még a világon a legjobban szereti, legyen bármilyen.
Ez egy patthelyzet. Sajnos tényleg ott kellene hagyni apukát, a gyereket még azért lehet alakítani (bár már nem teljesen)
A gyereket nem merném ott hagyni neki. Ki tudja mit művelne vele ez az agresszív állat? Lehet pár hétig el lenne vele,de ő is besokalna a gyerek hisztijeitől,és még a végén nekimenne.
Próbálj meg egy családsegítő központban érdeklődni. Ha úgy ítélik meg a helyzetedet,keresnek neked és a gyerekednek egy anyaotthont. Sőt,vannak krízis helyzetben lévő anyák is,akiket direkt más városokban szállásolnak el,hogy aki elől menekülsz,ne találjon meg. Voltam anyaotthonban,és ott is voltak családok,akiket rejtegettek apuka elől.
nevelési tanácsadóba kár vinned most, mert csak az lesz, hogy a gyerek elmondja az apjának, és akkor az mégszorosabbra fogja a pórázt, azért is kapsz, míg eredményre nem számíthatsz.
A férjed nem fog változni, a gyereket ilyen körülmények között nem tudod nevelni.
Válóperes ügyvéddel kell beszélni, milyen lehetőségeid, kilátásaid vannaik, ill. NANE-t javaslom én is.
Ha megüt a férjed, stb. és bármilyen nyoma van, azonnal orvosi látleletet kell felvetetni. Az is jó lenne, ha rejtett kamerákkal bekameráznád a lakást, amiről felvétel készül, és a verésről, konfliktusokról stb. bizonyíték lesz. Szerintem a fentiek elegendőek ahhoz, hogy eltiltsák az apát még a láthatástól is, ill. gyámügyi felügyelet alatt láthassa csak a válás után.
A gyerek megszívja, ha az apjával marad, és akkor is, ha együtt marad a család, mert az apa annyira domináns, ill. pszichopata vagy akármi, és ezt a lánya simán átveszi, ill. később ellene is fordulhat.
Fel kell arra is készülnöd lelkiekben, hogyha eljuttok odáig, hogy beadod a válókeresetet, vagy első körben a távolságtartásit, akkor a férjed öngyilkossággal fenyegetőzik, ill. fűt fát ígér, hogy megváltozik, stb. de hajthatatlannak kell lenned: az ilyen ember hosszú távon nem tud megváltozni. Sírhat, magyarázkodhat, érzelmi zsarolhat, fenyegethet, stb. de nem lesz jobb. Ha visszatérsz, hamar visszaáll minden a régi kerékvágásba, csak még rosszabb lesz.
Később pedig elképzelhető, hogy pszichológushoz, pszichiáterhez (ill. klinikai szakpszichológushoz stb.) kell vinni a lányod, hogy kiderítsék, nincs-e valami betegsége, személyiségzavara, stb. vagy csak a nevelési probléma. Kemény meccs lesz őt megnevelni, de muszáj lesz.
És igen, simán találhatsz majd valakit, aki gyerekestül szeretni fog téged, és a kapcsolatra NEM kell, hogy a lányod az áldását adja.
Az, hogy most megcsald, nincs értelme, nem kapnád meg azt a boldogságot, szeretet, figyelmet törődést, együttérzést, ami után valójában sóvárogsz, és csak csalódott lennél, amiatt is bűntudatod, komplexusod lenne, és van a lebukás kockázata is, stb.
Maradni nem maradhatsz semmi képpen, mert ez csak súlyosbodni fog, és senki sem lesz fiatalabb.
Tehát még egyszer: NANE és válóperes ügyvéd. Az ügyvédi tanácsadás még nem kerül vészesen sokba, de az fontos, hogy előre tényszerűen írd le a dolgokat, amik vannak, ő nem a pszichológusod. Másik pedig hogy kp-val fizess, ne bankkártyával vagy átutalással, mert az egyenlegkimutatást, ill. értesítőt észrevenné a férjed.
Ha a nane honlapját nézed, stb. akkor privát/inkognitoban nézd, hogy ne legyen nyoma, és jó lenne, ha a gyakorit is úgy, mert pl. ha ezt a kérdést meglátja, abban se lesz köszönet.
Az ügyvéddel beszéld meg a rejtett kamerát, és ahhoz ha nem tudod egyedül megoldani, kérj segítséget.
Az autóba közlekedésbiztonsági okból (pontosabban vitás helyzetek tisztázása, bizonyítása érdekében) érdemes eleve fedélzeti kamerát venni, igaz, az nem veszi a belső teret, de a hangot rögzíti (bár lehet, hogy a hang önmagában nem bizonyíték erejű), a felvétel meg letölthető alighanem. Néhány ilyen felvétel plusz otthoni balhé, stb. simán elegendő bizonyíték lenne.
C.
Kérdező: bármit és bárhogyan mond a férjed, miszerint "nem kellenél senkinek" és hasonlók, ezek nem igazak, ezek az ő káros mondatai.
Ha magyarázatot keresel rá hogy miért nem lépsz, akkor úgy járhatsz: a gyereked önálló életre képtelen lesz, vagy valamiféle súlyos lelki terheltséggel fog felnőni, mert "ahhoz van szoktatva", hogy "a világtól megkap mindig mindent", vagy ha mégsem, akkor elég egy alapos hiszti stb...
Ne mentegesd az álláspontodat hogy miért nem lépsz, meg "elég lenne ha nem viselkedne így" és hasonlók, mert a "lenne", "volna", "kellene" stb nem oldja meg ezt a helyzetet.
A gyereked egyfajta "ki, ha én nem" típusú beilleszkedésre képtelen pukkancs lesz felnőttként és a vele való jövőbeni kapcsolatod is valószínűleg terhelt lesz.
Ha jót akarsz neki, lépj és kérj segítséget.
Szerintem kérj segítséget az óvoda gyerekpszichológusától. Vidd a gyermeket egy pár alkalommal, mellette keresd fel a családsegítőt. Gondolom nem a férjed viszi a gyereket oviba, az előbbit simán meg tudod tenni. Ha ezután fizikailag bántalmazna azzal meg lehet menni bíróságra is.
Holnap ezzel kezdd a hetet, ha szabadulni akarsz és a lányodat még nevelnéd. Nyilván én is felpofoznám ilyen esetben a lányomat, pedig nem vagyok híve a fizikai erőszaknak, de az csak a férjed malmára hajtaná a vizet.
Írtad, hogy ha szeretőd lenne, akár őt fizikailag bántaná a 60 éves férjed (ha jól értettem 20 évvel idősebb), csak mert birkózott és judozott. Lehet fizikálisan jó állapotban van a férjed, de megsúgom, ha netán ilyenre bármikor is sor kerülne, egy birkózó fél pillanat alatt a földre kerül, ha a fejét éri támadás... Ez csak mellékes szál volt.
Tuti, hogy vallnék. A gyerek általában az anyánál marad.
A gyerek nem tehet semmiről, nehéz, de talán még átlehet nevelni. Ha nem megy akkor vigye az apja, aztán szenvedjen vele.
Te meg magadba biz.
Az biztos, hogy a lányom megütne kapna akkora pofont vagy úgy megtépném, hogy helyre rázodna.
37*
Birkozott anno, de öregebb lett és elhízott. Jól tökön rugod, aztán ahogy őszegörnyed arcon terdeled és fekszik. Nincs az már edzésbe.
Ha bánt feljekented és el is tiltják, bár itt lassú és gyatra folyamat ez.
Kedves Kerdezo! A ferjed nem ugy viselkedik veled, mint egy veled egyenrangu szemely, hanem mintha az apad lenne, aki megmondhatja, mit tehetsz, mit nem. Ez lehet, h a korkulonbsegbol is ered, de leginkabb az o betegesnek tuno karakterebol. Es te engedelmeskedsz neki felelembol, es a csalad egybentartasa miatt. Azt irod, regebben nem volt ilyen, kockas hasa volt. Ez nem tema. Nem az a fo gond, h elhizott, de te megis ezt emlitetted szinte leghangsulyosabban. Vagyis nekem ez jott le belole. Gondold ezt at jol, h mik voltak, es jelenleg mik a valodi ertekei!
Barmit is beszel, azt o csak kepzeli, hogy ugy lesz. Majd a biro sokkal jobban fogja tudni, h hogyan lesz. Ha pedig fizikailag is bant Teged, es az uj tarsadat is megveri, az meg buncselekmeny. Onnantol kezdve a gyamugy is bele fog szolni a dologba, es megakadalyozhatja a gyerek lathatasat is. De szerezhetsz magadnak egy jo eros uj partnert is, viszont ne megint egy ekkora vadallatot!
En felek attol, h ha te ennyire kepes vagy alkalmazkodni egy ilyen jellemu emberhez, akkor teged az ilyenek fognak mindig megtalalni. Aztan csodalkozni fogsz, h az uj, agyatlan, ellenben csodalatosan szep kockahasu partnered is hasonlo lesz, es mindent megenged maganak veled szemben. Nem szabad az ilyen emberek nyomasanak engedni. Lepned kell ebbol a kapcsolatbol, a sajat magad, es a gyereked erdekeben is. Legyen ennyi onbecsulesed! Add be a valokeresetet!
A gyerek pedig nem emelhet kezet a szulore, ezt surgosen meg kell allitani! Az elso alkalommal kellett volna ugy megpofozni, h megtekeredik a feje a nyakan. Manapsag ezt mar nem lehet, tudom, mert ha te megutod, akkor mi a kulonbseg, neked miert szabad? Na, meg fel is jelenti mar a gyerek az anyjat, vagy a szomszed jelenti fel, aki latta, vagy a ferj. Mar mar ide jutottunk. Nincs kozeput.
Haaat, az en apam modszere maradektalanul megtanitott engem a tiszteletre, amire a mai szulok egy resze teljesen keptelen megtanitani a gyereket. Nem sokszor vert meg, mindenert csak egyszer, de egy hatalmas pofont kaptam. Maskor ugyanazert mar nem kellett adnia. Az ilyen viselkedest, amit a gyereked muvel, csirajaban kell elfojtani, de talan meg most sem keso, ha segitseget kersz. Ellenkezo esetben az egesz eleted egy cirkusz lesz a lanyoddal. Mit gondolsz, milyen szemelyisegge fejlodik ez a szerencsetlen kislany, ha ezt tovabb hagyod? Mit fog megengedni maganak veled szemben, amikor mar felno? Illetve mi az, amit nem?
Tudom, vannak gyerekek, akikkel eleg csak szepen megbeszelni mindent, h mit szabad, mit nem. En nem ilyen voltam, es a parod miatt ez nalatok is teljesen lehetetlen. Hagyd a fenebe ezt az embert, ha van hova menned, es ha tenyleg jot akarsz magadnak es a gyerekednek! A birosag nem veszi el Toled a kislanyt, szinte teljesen kizart dolog, h megtenne!!!
Egy gyereknek tudom, h semmikeppen nem a veresre lenne szuksege, hanem a szeretetre, a szep szora, es a ket szulo egyetertesen alapulo nevelesere. Azonban egy jo idoben adott hatalmas pofon gyakran sokkal gyorsabban vezet a megfelelo eredmenyre. Surgosen segitseget kell kerned a gyerekkel kapcsolatban is a mar elottem emlitett lehetosegek egyiken.
Tudnod kell, h akarmivel is fenyeget a ferjed, pl. azzal, h nem valik el, nem adja oda, illetve elveszi a gyereket, arrol nem o hataroz, hanem a birosag. Nyugodtan kiirhatsz egy ilyen kerdest is ide, h egy normalis eletvitelu anyatol mikor vette el a birosag az 5 eves gyereket, es adta az apanak az alapjan, mert az apa ezzel megfenyegette az anyat. Ne legyel mar ennyire naiv! Add be a valopert! Ez mar nem fog jobbra fordulni, sajnos. Nehogy szulj neki megegy gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!