Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj hogy megbántam hogy...

Baj hogy megbántam hogy családom lett?

Figyelt kérdés
Nem tudom nevelni a gyerekemet normálisan mert az apja folyton lehord mindennek. Belémrúg a lányom, hozzám vág valamit, hangosan tombol az Auchan közepén ha nem kap meg valamit. Én meg ha rászólok a férjem elhord minden dilisnek. Volt hogy azt mondta a lányom hogy pofán vág (mert ezt hallja az apjától). Úgy érzem én csak megszültem meg éjszakázhatok vele meg takaríthatok utána meg orvoshoz vihetem ha kell, magyarán gondoskodhatok róla. De olyan mintha valami alárendelt szerepet töltenék be itthon. Ma a cukrot odavágta a kocsiban a lányka én rászóltam hogy ezt hogy meri, de ennek is az lett a vége hogy a férjem lehordott mindennek, szar anya vagyok meg dilis és takarodjak. 5 éves. Ha nem tetszik neki valami megüt vagy belémrúg. Oviban azt mondják elbirnak vele (3 órát van bent). Tudom hogy nem normális a férjem viselkedése sem, tudom hogy el van kényeztetve a lányunk. De én egyedül nem tudom megnevelni mert az apja mindig ellenem támad. Ti mit tennétek a helyemben? Már arra is gondoltam hogy fogok egy szeretőt hogy legalább néha kiszakadjak ebből a pokolból, vagyis hogy néha nekem is legyen valami jó az életben,ne csak a rosszat kapjam mindig. De betegesen figyel a férjem arra is, nehogy megcsaljam. Meg mégis kinek kellenék ha itthon úgy bánik velem a saját családom mint a kutyával. Teljesen magam alatt vagyok. Senki nincs akivel megbeszélhetném.
2022. máj. 14. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
90%
Ügyvédet azért is javaslom, mert megerősít abban, hogy valószínűleg nem neked kell menned, hanem neki, vagyis maradhatsz a lakásban, házban a gyerekkel. Válás esetén a vagyonmegosztásról nyilván a bíróság dönt, amennyiben nem tudtok megegyezni.
2022. máj. 15. 13:32
 42/63 anonim ***** válasza:
92%
Sőt, lehetőleg ne is hagyd el az ingatlant (gyereket se), mert válás/vagyonmegosztásnál ezt fekete pontként értékeli a bíróság. Tudom, hogy ez nem könnyű, mert éppenhogy a menekülés lenne a lelked számára a megnyugtató.
2022. máj. 15. 15:21
 43/63 anonim ***** válasza:
84%
Ugyan már, ha ott hagyná a gyereket az apjával apuka 2 hét után térden csúszva konyorogne neki hogy menjen vissza mert nem bír egyedül a gyerekkel (mondjuk azt lehet nem ismerné be)
2022. máj. 15. 17:58
 44/63 anonim ***** válasza:
22%
Akárhogy is, a helyes eljárás az, hogy bizonyítékot gyűjtesz a kapcsolaton belüli erőszak miatt (nem csak szexuális lehet) és sok más dolog miatt, aztán ennek kapcsán az ügyvéd és a nane elmondja, hogy mit érdemes tenni. Ne a gyk-s hozzászólókra hallgass, akik felelőtlenól és 99%-ban tapasztalat és biztos tudás nélkül mondanak akármit.
2022. máj. 15. 19:00
 45/63 anonim ***** válasza:
87%

Most lehet itt jönni az "akkor is a gyereked, nem hagyhatod ott" szent szöveggel, de a kérdezőnek akkor még nagyobb pokol lenne az élete ha gyerekestől ott hagyná a pasit, mert biztos hogy mindent elkövetne mindkettő hogy kikészítsék.

Ha ott hagyja a pasinal a gyereket majd az szépen rajon hogy mit eredményezett a viselkedese.

2022. máj. 15. 20:50
 46/63 anonim ***** válasza:
16%

Épp ezért kell arra törekedni, hogy az apának ne legyen láthatási joga se, ill. max csak gyámügyi felügyelet alatt.

Mert valódi veszély, hogy a láthatás alatt az anya ellen uszítja a gyereket. Viszont komoly érv az anya mellett az, hogy a gyermek lelki fejlődését súlyosan veszélyezteti az apa.

2022. máj. 15. 20:56
 47/63 anonim ***** válasza:
87%
#46 szerintem az anya az életben nem nyerné meg azt a pert. Csak azért mert apuka csúnyán beszél anyukaval nem fogják eltiltani a gyerektől.
2022. máj. 15. 21:21
 48/63 anonim ***** válasza:
16%
Nem egyszerűen azért, mert csúnyán beszél. Összetett, Mindketten vélelmezünk valamit, ezért mondom sokadszor, hogy forduljon ügyvédhez, ő majd elmondja, hogy mire mennyi esélye van.
2022. máj. 15. 22:46
 49/63 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem ilyen korban a gyerekpszichológus már ki tudja mutatni, hogy apuka viselkedése miatt a gyerek személyiségfejlődése hogyan és miként károsodott.

Szerintem nem kellene olyat mondani, hogy anyuka az apukával hagyja a gyereket, mert előbb-utóbb az apuka a gyereket verni fogja, "ha nem bír vele".

2022. máj. 16. 05:51
 50/63 anonim ***** válasza:
85%

Nem is ezt mondtam. Azt magyaráztam, hogy eddig az anya rendre DURVÁN le lett állítva, ha a gyerekre rá mert szólni, és aláásta a szülői tekintélyét. Ez a viselkedése később sem változna, félő, hogy a gyereket bosszú eszközeként felhasználja, az anya ellen hangolja. Az eddigi tapasztalatok alapján erre nagy az esély. Ez árt nagyon a gyerek személyiségfejlődésének, ill. az, hogy nem lehet rászólni, olyan, amilyen.

Az, hogy az apa hogyan bírna el a gyerekkel amúgy, verné-e, kiabálna-e vele stb. meg nem tudni.

Nyilván kell pszichológusi szakvélemény is, ez természetes egy ilyen eljárás során, nem mondtam, hogy ezt csak úgy bemondásra megtörténik, és máris el lesz tiltva az apa a láthatástól.

Azt mondom, hogy milyen lehetőségek vannak, hogyan kéne lépni.

Valaki írta, hogy a válásig nem mehet el otthonról, ill. nem viheti el a gyereket, ez így ebben a formában badarság. vannak esetek, amikor igen, nyilván nem csak úgy eltűnni, hanem mondjuk a rendőrséggel egyeztetni, pl. feljelentés, távolságtartási végzés folyamata alatt a gyámügy hozzájárulásával. Ha így történik, akkor a bíróság nem fogja ezt hibaként felróni, de amint megszületik a távoltartási végzés, akkor törekedni kell a visszaköltözésre, és az apuka kipenderítésére a rendőrség által, a válóperes folyamat meg elhúzódhat.

De ezt ne egyedül, hanem jogi segítséggel vívja meg.

2022. máj. 16. 06:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!