Mit lehet tenni egy nagykamasszal, ha nem akar beilleszkedni (kamaszok véleménye is érdekel)?
A fiunk 20 éves lesz, és abszolút életképtelen.
Nem tudunk hatni rá, a nemtörődömsége miatt már bukott is, iszonyat lusta.
Szerinte normális, hogy áthárítja a felelősséget. Tanulni nem hajlandó, házimunkát nem végez. Állandóan ellentmond és néha próbál agresszív is lenni (azért azt nem hagyjuk).
Egyedül fel sem tud kelni, mindig én ébresztgetem, ami nem megy könnyen, ezért az én reggelem is idegesen indul.
Elfogadom, hogy valahol rosszul neveltük, de már nem tudunk ezen változtatni.
Próbálunk beszélgetni, elemezni az eseményeket, be is látja, amit mondunk, de nem változik semmi (mi is meghallgatjuk őt, de leginkább csak annyit akar, hogy hagyjuk játszani és aludni és ő nem csinált semmi rosszat).
Nagyon elkeserítő, attól félek, előbb-utóbb ki kell raknunk, mielőtt a házasságunk látja kárát.
Nagyon keménynek tartom ezt, hogy majd a saját kárán megtanulja, de jelenleg nem tudok jobbat.
Először is nem kell azért ahhoz Vekerdynek lenni, hogy ne fajuljon idáig a helyzet. Illetve, ami kis korában félrement, azt nehéz jóvátenni.
Ettől függetlenül látom, hogy most igyekszel. Illetve láttam több példát is arra, amikor hasonló szitu nem feltétlen a szülő hibájából alakult ki (a többi gyerek full normális volt).
Én megmondanám, hogy irány az esti suli. Aztán első lépésként nem kapna semmit a muszájon kívül: lakhatna otthon, kaját kapna, de minden másra magának kéne megkeresni a pénzt.
Ha ez nem hatná meg, akkor 2 hónapja lenne másik otthont találnia magának.
Ja és a számítógépét elkoboznám határozatlan időre.
Ez nem "nem tud beilleszkedni", hanem döglusta bármit is csinálni...
Kérdező, mióta tart ez az állapot????
Nagyon nem normális, hogy egy húszévest ébresztgetni kell.... Tán még ágyba is viszed neki a reggelit?
Én is a játékfüggőségre tippelek! Az agresszivitás is ilyenkor szokott előjönni a függőkből, ha el akarják tiltani őket, vagy csak megvonni tőlük a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!