Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni egy nagykamass...

Mit lehet tenni egy nagykamasszal, ha nem akar beilleszkedni (kamaszok véleménye is érdekel)?

Figyelt kérdés

A fiunk 20 éves lesz, és abszolút életképtelen.

Nem tudunk hatni rá, a nemtörődömsége miatt már bukott is, iszonyat lusta.

Szerinte normális, hogy áthárítja a felelősséget. Tanulni nem hajlandó, házimunkát nem végez. Állandóan ellentmond és néha próbál agresszív is lenni (azért azt nem hagyjuk).

Egyedül fel sem tud kelni, mindig én ébresztgetem, ami nem megy könnyen, ezért az én reggelem is idegesen indul.

Elfogadom, hogy valahol rosszul neveltük, de már nem tudunk ezen változtatni.

Próbálunk beszélgetni, elemezni az eseményeket, be is látja, amit mondunk, de nem változik semmi (mi is meghallgatjuk őt, de leginkább csak annyit akar, hogy hagyjuk játszani és aludni és ő nem csinált semmi rosszat).

Nagyon elkeserítő, attól félek, előbb-utóbb ki kell raknunk, mielőtt a házasságunk látja kárát.

Nagyon keménynek tartom ezt, hogy majd a saját kárán megtanulja, de jelenleg nem tudok jobbat.

2022. ápr. 8. 10:06
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
76%
Kerdezo! Mikor jelentkeztek ezek a problemak elosszor? Mikor kezdtetek el a csaladterapiat? Azt irtad azt hiszem , hogy kulon is jart terapiara ? Miert kellett jarnia? Miben nem mukodott egyutt konkretan? Mert nagyon keves az informacio amit adtal. Szerintem sok mindent nem mondassz el .
2022. ápr. 8. 15:27
 52/66 anonim ***** válasza:
86%

Először is nem kell azért ahhoz Vekerdynek lenni, hogy ne fajuljon idáig a helyzet. Illetve, ami kis korában félrement, azt nehéz jóvátenni.

Ettől függetlenül látom, hogy most igyekszel. Illetve láttam több példát is arra, amikor hasonló szitu nem feltétlen a szülő hibájából alakult ki (a többi gyerek full normális volt).

Én megmondanám, hogy irány az esti suli. Aztán első lépésként nem kapna semmit a muszájon kívül: lakhatna otthon, kaját kapna, de minden másra magának kéne megkeresni a pénzt.

Ha ez nem hatná meg, akkor 2 hónapja lenne másik otthont találnia magának.

Ja és a számítógépét elkoboznám határozatlan időre.

2022. ápr. 8. 17:06
 53/66 anonim ***** válasza:
61%
Én ott akadtam meg, hogy nem gondolja, hogy probléma van. Mert szerinte oké ez, hogy ti eltartjátok húszévesen, semmi terve, csak az obline játék? Ha kérdezed, hogy milyen terve van a jövőre nézve, mit mond? A haverjai is ilyenek? A mi gimis tarsaságunkból azonnal kinézték volna az ilyet, azért fura nekem. Nem szégyelli magát, hogy olyan, mint egy dedós?
2022. ápr. 8. 18:02
 54/66 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkorból már kiért bőven.
2022. ápr. 8. 21:59
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy észre sem vettétek, mert vele éltek, de a bukások is mutathatják, hogy valami agyi visszamaradottság van a srácnál? És emiatt érdemes lenne pszichiáterhez vinni, mert lehet, hogy egyszerűen nincsenek meg a képességei ahhoz, hogy gondoskodjon magáról. Az ilyen beteget ha kiteszik, hajléktalan lesz.
2022. ápr. 8. 23:27
 56/66 anonim ***** válasza:
77%
Beteg? A lustaság nem betegség.
2022. ápr. 9. 00:31
 57/66 anonim ***** válasza:
83%

Ez nem "nem tud beilleszkedni", hanem döglusta bármit is csinálni...

Kérdező, mióta tart ez az állapot????

Nagyon nem normális, hogy egy húszévest ébresztgetni kell.... Tán még ágyba is viszed neki a reggelit?

Én is a játékfüggőségre tippelek! Az agresszivitás is ilyenkor szokott előjönni a függőkből, ha el akarják tiltani őket, vagy csak megvonni tőlük a cuccot.

2022. ápr. 9. 10:56
 58/66 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológushoz kellene vinni, ha ti nem tudtok hatni rá. Nem lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködése van, ezt meg kellene nézetni, egy vérvételből megállapítják. Ne ti erősködjetek vele, vigyétek orvoshoz. Semmi nem érdekli? Lehet, hogy rossz iskolába jár, vagy már az elején valamilyen kisegítő iskolában kellett volna kezdenie. De ne tett ki otthonról, mert hajléktalan lesz belőle. Apró lépésekként kellene előre haladni vele. Mindig csak egy kicsit tegyen meg.Vigyétek kirándulni, vagy olyan sportot, amit talán szeret.
2022. ápr. 9. 12:31
 59/66 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem működik a valóságérzékelése, akkor pedig valami csökkent agyi működés lesz az. Nem erőltessétek az érettségit, ha ennyire nem megy neki. felelősségteljes munkát úgysem fog tudni végezni, hát feláll majd, és otthagyja, amit rábíznak. Maximum udvarsepregető lesz belőle ezzel a személyiséggel. Még jó, ha azt hajlandó csinálni.
2022. ápr. 9. 12:55
 60/66 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan zajlott a családi életetek 20 éves kora előtt, pl. kiskorában? Otthon tévéztetek, vagy gyakran vittétek, felkelteni az érdeklődését sokféle programmal a világ iránt? Mennyi időnként volt külső családi program, hetente, kéthetente, havonta, negyedévente vagy évente egy-két alkalommal? (Nem a nagymama meglátogatása, hanem kulturális vagy sporttevékenység.)
2022. ápr. 9. 13:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!