Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ha a gyereketek nem...

Szülők, ha a gyereketek nem akar gyereket, tudtok boldogok lenni az életben?

Figyelt kérdés
Párom szülei sokszor hangoztatják, hogy a gyerek az élet értelme. Ezzel nem tudok egyet érteni, rengeteg jó dolog van az életemben, amit nagyon szeretek (például a párom). Elképzelhető, hogy nem lesz egy gyerekünk se, ennek több oka is van. Én benne vagyok már bőven a korban (29 éves nő vagyok), de valahogy egyelőre nem motivál a szülés gondolata (persze ez még változhat). Megtudnak ezzel barátkozni a szűlök? Az Ő boldogságuk függ a Mi saját döntésünktől?

2022. jan. 22. 14:33
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
36%

Hát szerintem minden találkozás alkalmával elejtenek majd egy megjegyzést.

Én ilyen esetben tuti azt mondanám mindenkinek, hogy próbálkozunk de nem jön a baba, úgyhogy ne nagyon feszegessük ezt a témát. Valószínűleg akkor meg rohadtul fajdalmasan fognak nézni és sajnálnak de inkább mint a " jobban esne a húsleves ha lenne már unoka", meg a hasonlók.

2022. jan. 22. 14:37
 2/40 anonim ***** válasza:
76%

A párod sem szeretne gyereket?

Azért 29 év lófüty, van 10 éved vagy kicsivel több is.

2022. jan. 22. 14:46
 3/40 A kérdező kommentje:

Most még Ő se akar. Szerintem jó apa lenne egyébként, jó természete van.

Szeretem párom szüleit. De megegyeztünk a párommal, hogy akkor lesz gyerekünk, ha mindketten kölcsönös egyettértésben szeretnénk. Én megértem, hogy Anyósom már nagyon szeretne unokázni, de jó lenne, ha nem nyomasztatának ezzel a dologgal, hanem mindeki élné szépen a saját életét. Néha tesznek megjegyzéseket, hogy jó lenne már az unoka, csak férjen be a kocsiba a babakocsi. Szerencsére még nem napi szintű a téma.

2022. jan. 22. 14:54
 4/40 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy vagy Bene korban még .
2022. jan. 22. 14:59
 5/40 anonim válasza:
8%
Szerintem is a gyerek az élet értelme. Így nevelem őket, próbálok szép gyermekkort biztosítani nekik. Ha ezek után valamelyik nem akarna sajátot, rettenetesen el lennék keseredve és kudarcnak élném meg a gyereknevelésemet.
2022. jan. 22. 15:04
 6/40 A kérdező kommentje:

5-ös miért?

Szerintem ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen és nem a nevelés függvénye, hogy valakinek végűl nem lesz gyereke.

Miért teszed a saját boldogságodat másoktól függővé? Nem fogsz ezzel nagy terhet róni a gyerekeidre?

2022. jan. 22. 15:21
 7/40 anonim ***** válasza:
98%
Nyilván én is szeretnék majd unokát egyszer, de soha nem fogom ezzel csesztetni a fiam. Igen nekem ő az életem értelme. Épp ezért az a fontos számomra, hogy Ő boldog legyen. Az én boldogságomat nem neki kell megteremtenie. Én akkor leszek boldog ha ő is az 🥰
2022. jan. 22. 15:39
 8/40 anonim ***** válasza:
70%

100%ig támogatnám benne, hogy ne legyen gyereke!

A szülőség iszonyat nagy szívás, nem akarnám, hogy ő is tönkretegye az életét!

2022. jan. 22. 15:45
 9/40 anonim ***** válasza:
88%

Benne vagy a korban 😂😂 ezen szakadok.. Dehogy vagy benne..

Én nem azért szültem 3 gyereket mert így akartam biztosítani az unoka lehetőségét..

A gyerekem méhéhez semmi közöm. Ha akarnak gyereket támogatom őket, ha nem abban is.

2022. jan. 22. 15:54
 10/40 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem. Ez valami olyasmi lehet, mint amikor nagyon vágysz egy nagy tábla tejcsokira, de helyette kapsz egy almát, hogy edd azt. Jó, jó az alma, de te mégis csokira vágynál inkább. Ha a nagyszülők unokára vágynak, hiába teszel fel olyan kérdést, hogy miért teszik ettől függővé a boldogságukat... Mit lehet erre mondani? Erre vágynak és kész. Biztos beletörődnek idővel persze.

Nekem pl. sosem mondták, hogy minden vágyuk ez, nem akartak ezzel nyomást helyezni ránk. Amikor teherbe estem, viszont teljesen bepörögtek, bekapcsolat az unoka érkezik üzemmód 100%-ban.

2022. jan. 22. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!