Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ha a gyereketek nem...

Szülők, ha a gyereketek nem akar gyereket, tudtok boldogok lenni az életben?

Figyelt kérdés
Párom szülei sokszor hangoztatják, hogy a gyerek az élet értelme. Ezzel nem tudok egyet érteni, rengeteg jó dolog van az életemben, amit nagyon szeretek (például a párom). Elképzelhető, hogy nem lesz egy gyerekünk se, ennek több oka is van. Én benne vagyok már bőven a korban (29 éves nő vagyok), de valahogy egyelőre nem motivál a szülés gondolata (persze ez még változhat). Megtudnak ezzel barátkozni a szűlök? Az Ő boldogságuk függ a Mi saját döntésünktől?

2022. jan. 22. 14:33
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
70%
Én 10 évig húztam a dolgot. Addig elvoltam nélküle, most meg nem tudnám a pici nélkül elképzelni. Sógornőm meg nagyon akarta,de látszik hogy megbánta,nem mindenkinek való gyerek és sajnos ez csak utána derül ki. Ha nem lesz unokám túlélem,de belül azért fájni fog.
2022. jan. 22. 16:07
 12/40 anonim ***** válasza:
91%
Ajj, úgy utálom ezt a gyerek az élet értelme dumát. Nekik lehet. Másnak meg lehet, hogy tök más. Nem vagyunk egyformák. El kéne már jutni oda, hogy nem turkálunk egymás méhében, ez magánügy, kizárólag a te és a párod dolga. Mondom ezt 2 gyerek anyukájaként.
2022. jan. 22. 16:15
 13/40 anonim ***** válasza:
88%
Mond hogy a férjed steril és abba hagyják, ha meg lesz akkor csoda
2022. jan. 22. 16:35
 14/40 anonim ***** válasza:
41%

Nyilván fájna, ha nem lenne unokám, mert szeretnék és jó lenne, ha a gyerekem is átélhetné, milyen jó érzés szülőnek lenni - de nem cseszegetném, mert tudom, hogy ha valaki nem akar, akkor nem fog akarni azért, mert az anyja erőlteti.

Az ő élete, az ő döntése. De ettől még nekem fájhat.

2022. jan. 22. 17:06
 15/40 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem is a gyermek az élet értelme és ezt el is szoktam mondani. Én nagyon féltem attól, hogy önző vagyok az anyasághoz, de így teljesedett ki az életünk és egyszerűen egy csodának tartom a női testet, a gyermekszületést, a növekedését, a változásait, a hasonlóságainkat, az útkeresését, stb. De attól, hogy én ezt hangoztatom, az nem jelenti azt, hogy neked ne lehetne más az életed értelme és én ne fogadnék el más véleményt. :)

Egy apró helyesbítés: a szülés gondolata szerintem egy nőt sem motivál. :D Az új családtagé inkább.

Van a környezetedben baba? Mondjuk baráti társaságban? Mennyit látsz belőlük? Simán lehet, hogy még megérik benned a gondolat. :) Nem zárkóznék el egyértelműen, de mézes madzagot sem húznék az orruk előtt.

Ha vágynak rá, akkor max bele fognak törődni a helyzetbe, de attól még fájhat nekik, hogy nekik nem lesz unokájuk. Egy unokával "élet jön a házba, az életbe", kicsit felpezsdül minden, újra vannak célok, pörgés, stb. Aki ilyen beállítottságú, azt nem tudod meggyőzni arról, hogy sokkal jobb egy nyugis nyaralás a pároddal. Elfogadja, de ő sosem fogja így látni. Ahogy én is hiába mondom neked, hogy egy gyerek az élet értelme. Elfogadod, de te lehet sosem fogod így látni. :)

2022. jan. 22. 18:58
 16/40 anonim ***** válasza:
78%
Pont arra szokták ajánlani, hogy vállalj bébiszitterkedést, hogy elmenjen a kedved. Vagyis childfree fórumon a wannabe apucikákat mindig azzal rettentik el, hogy a baba nem csak mosolyog, mint a Bepanthen reklámban, hanem szopás onnantól az élet.
2022. jan. 22. 21:55
 17/40 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem amúgy szülőnek is empátiátlan az, aki unokákat akar. Undorító a szülesztés.
2022. jan. 22. 21:56
 18/40 anonim ***** válasza:
93%
Majd csak megunják a dolgot.
2022. jan. 22. 22:02
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon kétélű dolog,két álláspont ütközik össze.Egy kívülálló megérti ha unokázni szeretnének,és ezzel hidd el,ha valóban jó a kapcsolat közöttetek persze,nem terhelni akarnak,vagy bántani , egyszerűen ösztönből vágynak rá. Aztán itt jöttök Ti a képbe. Nyilván az is érthető amit Ti gondoltok. Ha újra előhozakodnának a témával szerintem mondjátok el nekik mit gondoltok,miben egyeztetek meg.Ha valóban,őszintén szeretnek titeket,akkor ha nehezen is de megbékélnek a helyzettel.
2022. jan. 22. 22:37
 20/40 anonim ***** válasza:
92%

Sosem értettem, hogy a szülőnek mi köze van ahhoz, hogy a gyereke akar-e gyereket. Talán ő fogja eltartani és felnevelni? Ha nem, akkor ne szóljon bele. Elhiszem, hogy örülne egy unokának, de ha a gyerekének nincs kedve hozzá, akkor fogadja el és kész.

Én 25 vagyok és egyre kevésbé szeretnék gyereket, a nővéremnek van és látom, milyen, egész napos hisztik, sírás, akaratoskodás, álmatlan éjszakák…és ez még csak az első 2 év. Nekem ehhez nincs kedvem. A kutyám több szeretetet ad, mint egy gyerek, és ő legalább nem hisztizik minden szaron. Szerencsére engem legalább nem csesztetnek a szülők emiatt, mert már van unokájuk a tesómtól. Adj időt magatoknak, lehet pár év múlva megjön hozzá a kedved. De ha nem, az sem baj.

2022. jan. 22. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!