Szülők, ha a gyereketek nem akar gyereket, tudtok boldogok lenni az életben?
Nyilván fájna, ha nem lenne unokám, mert szeretnék és jó lenne, ha a gyerekem is átélhetné, milyen jó érzés szülőnek lenni - de nem cseszegetném, mert tudom, hogy ha valaki nem akar, akkor nem fog akarni azért, mert az anyja erőlteti.
Az ő élete, az ő döntése. De ettől még nekem fájhat.
Szerintem is a gyermek az élet értelme és ezt el is szoktam mondani. Én nagyon féltem attól, hogy önző vagyok az anyasághoz, de így teljesedett ki az életünk és egyszerűen egy csodának tartom a női testet, a gyermekszületést, a növekedését, a változásait, a hasonlóságainkat, az útkeresését, stb. De attól, hogy én ezt hangoztatom, az nem jelenti azt, hogy neked ne lehetne más az életed értelme és én ne fogadnék el más véleményt. :)
Egy apró helyesbítés: a szülés gondolata szerintem egy nőt sem motivál. :D Az új családtagé inkább.
Van a környezetedben baba? Mondjuk baráti társaságban? Mennyit látsz belőlük? Simán lehet, hogy még megérik benned a gondolat. :) Nem zárkóznék el egyértelműen, de mézes madzagot sem húznék az orruk előtt.
Ha vágynak rá, akkor max bele fognak törődni a helyzetbe, de attól még fájhat nekik, hogy nekik nem lesz unokájuk. Egy unokával "élet jön a házba, az életbe", kicsit felpezsdül minden, újra vannak célok, pörgés, stb. Aki ilyen beállítottságú, azt nem tudod meggyőzni arról, hogy sokkal jobb egy nyugis nyaralás a pároddal. Elfogadja, de ő sosem fogja így látni. Ahogy én is hiába mondom neked, hogy egy gyerek az élet értelme. Elfogadod, de te lehet sosem fogod így látni. :)
Sosem értettem, hogy a szülőnek mi köze van ahhoz, hogy a gyereke akar-e gyereket. Talán ő fogja eltartani és felnevelni? Ha nem, akkor ne szóljon bele. Elhiszem, hogy örülne egy unokának, de ha a gyerekének nincs kedve hozzá, akkor fogadja el és kész.
Én 25 vagyok és egyre kevésbé szeretnék gyereket, a nővéremnek van és látom, milyen, egész napos hisztik, sírás, akaratoskodás, álmatlan éjszakák…és ez még csak az első 2 év. Nekem ehhez nincs kedvem. A kutyám több szeretetet ad, mint egy gyerek, és ő legalább nem hisztizik minden szaron. Szerencsére engem legalább nem csesztetnek a szülők emiatt, mert már van unokájuk a tesómtól. Adj időt magatoknak, lehet pár év múlva megjön hozzá a kedved. De ha nem, az sem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!