Mit lehet tenni egy nagykamasszal, ha nem akar beilleszkedni (kamaszok véleménye is érdekel)?
A fiunk 20 éves lesz, és abszolút életképtelen.
Nem tudunk hatni rá, a nemtörődömsége miatt már bukott is, iszonyat lusta.
Szerinte normális, hogy áthárítja a felelősséget. Tanulni nem hajlandó, házimunkát nem végez. Állandóan ellentmond és néha próbál agresszív is lenni (azért azt nem hagyjuk).
Egyedül fel sem tud kelni, mindig én ébresztgetem, ami nem megy könnyen, ezért az én reggelem is idegesen indul.
Elfogadom, hogy valahol rosszul neveltük, de már nem tudunk ezen változtatni.
Próbálunk beszélgetni, elemezni az eseményeket, be is látja, amit mondunk, de nem változik semmi (mi is meghallgatjuk őt, de leginkább csak annyit akar, hogy hagyjuk játszani és aludni és ő nem csinált semmi rosszat).
Nagyon elkeserítő, attól félek, előbb-utóbb ki kell raknunk, mielőtt a házasságunk látja kárát.
Nagyon keménynek tartom ezt, hogy majd a saját kárán megtanulja, de jelenleg nem tudok jobbat.
Ott kezdődnek a bajok hogy nagykamasznak tartod a 20 éves felnőtt gyerekedet. Nem csoda hogy ő maga is gyerekként viselkedik, ha úgy van kezelve.
Ébresztgetni egy húszévest? Aludjon el, késsen el és számoljon a következményeivel.
Azért nem tenném ki a házból, de hagynám pofára esni olyan dolgokban amiket eddig nem tanult meg, pedig már meg kellett volna. Nem babusgatnám 20 évesen. A saját kárán tanul az ember a legjobban.
Mit jelent az, hogy kitenni?
Nincs senkink a környéken, aki befogadhatná.
Ha elmegy dolgozni, akkor viszont tutira nem fejezi be a sulit és 8 általánosa lesz.
Nem lehet könnyű, ha valakit az "élet"-re bízunk, hogy majd megnevelje. Senkinek sem kívánom.
A gyerekem szívja meg azért, mert nem vagyok egy Vekerdy Tamás :-(
Másrészt viszont igazatok van (főleg 5-ös)
Nekem ez úgy hangzik, mintha itt nem csak a lustaság és a nemtörődömség lenne a gond. Az, hogy valaki már felkelni is alig tud... Vagy kemény depresszióban szenved és mindig aludna... Vagy ha a játék alatt számítógépet értesz, lehet hajnalig kockul és ezért neem tud felkeni. Lehet, hogy számítógép függő?
Szerintem a családdal közösen jó lenne ha elmennétek egy pszichológushoz, mert ez a viselkedés nagyon nem normális, és olyannak hangzik, mintha a fiatok is tudná, hogy ez így nem jó, de nem képes kilábalni belőle egyedül.
"Nincs senkink a környéken, aki befogadhatná." De ez az Ő gondja, nem tiéd, ezt kéne felfogni. azért nem teás semmit, nem hajlandó semmire mert anélkül is alá toltok mindent. Minek viselkedne felnőttként?
"A gyerekem szívja meg azért, mert nem vagyok egy Vekerdy Tamás " Nem., azért szívja meg mert egy manipulatív alak, aki kihasználja a szüleit, és röhög a markába.
Én azt nem értem sosem, miért vannak mindig ennyire becsicskulva a szülők?
Már akkor ki kellett volna kapcsolni a wifit, mikor először túlzásba esett a gépezéssel.
#11: én is meghökkentem ezen az ébresztgetésen...
Három gyereket felneveltem, kb. ált. isk. 3-4. osztálya után már saját ébresztőórájukra keltek...
Jól értem, hogy a számítógépezés miatt nem tanul, és szinte semmi mást nem csinál...??
Ez függőség, el kell vinni pszichológushoz, vagy más szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!