Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anya hűtlensége esetén,...

Ha az anya hűtlensége esetén, válás után az anya több száz km-re akar költözni a három éves közös gyerekükkel, akkor milyen szabályok vonatkoznak erre az esetre?

Figyelt kérdés
Az apa láthatása miatt van-e valami megkötés a másik félre nézve ilyenkor. Az anya a másik férfihoz akar költözni, kb. 200km-re attól, ahol most lakik. Ez az apa szempontjából komoly anyagi terhet jelent a gyermeke láthatása miatt.

2022. márc. 11. 11:44
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
95%
Nincsen jogi akadálya!
2022. márc. 11. 11:48
 2/37 anonim ***** válasza:
13%
Vissza lehet tartani. Ügyvéd, bíróság. Ne hagyd, hogy kib@sszon veled! 😈😈
2022. márc. 11. 11:51
 3/37 A kérdező kommentje:
Hála Istennek nem nekem van ilyen gondom, hanem a párom fiának. Most ő került ebbe a kutyaszorítóba, mert a volt párja ahhoz a hapsihoz akar költözni, aki tőle elég messze lakik. Neten ismerkedtek meg, mert hiányzott a nőnek a "romantika". A feleségem fia nem az a kimondottan érzelgős fajta, de nem volt semmi extrém családi zűr, csak ez kevés volt az asszonynak. És most jó messzire vinné el a közös gyermeküket.
2022. márc. 11. 11:57
 4/37 anonim ***** válasza:
95%

A magyar jogrendben nincsen "vétkesség elve", legalábbis polgári jogban, váláskor.

Ergo az tök totál mindegy a döntés szempontjából, hogy az anya, vagy az apa volt hűtlen, vagy mindkettő.

Ami jogi szempontból releváns, az annyi, hogy elveb az elköltöző fél (országon belül legalábbis, mert amúgy más a szabályozás) köteles biztosítani a láthatás feltételeit továbbra is, ha ez a különélő félnek extrém anyagi terhet jelent, akkor közösen vállalva ennek költségeit.

Értsd jól, vagy beleszáll, vagy viszi őket maga, ez már az ő döntése, de semmiképp sem akadályozható (országon belül, ha minden feltétel adott) az elköltözésben.

2022. márc. 11. 12:00
 5/37 anonim ***** válasza:
94%
Amíg Magyarországon belül van addig meg teheti.
2022. márc. 11. 12:03
 6/37 anonim ***** válasza:
38%

Te egy senki vagy a történetben, miért érzed, hogy leírd a nőt gúnyoló megjegyzéseidet? Az érzéseit bagatellizálod, tetteit megkérdőjelezed és még a szabad lakhelyváltoztatás jogának érvényesítésében is jó ötletnek tartod meggátolni. Nem beszélve, hogy csámcsogsz a magánéletén, szexuális életén.

Én magam részéről sok boldogságot kívánok az új párnak, tőletek, a volt férjétől biztonságosan, nyugalmasan távol!

A páárodnak a fiúgyermeke akinek az ügyében eljársz (popsit törölsz-e neki?) az meg utazik. Vonaton, buszon, kocsin. A kötelező kapcsolattartással járó költségek pedig: ha-ha-ha, a manuszé.

2022. márc. 11. 12:06
 7/37 anonim ***** válasza:
93%

Kérheti apuka is a felügyeleti jogot. Nem olyan kicsi már a gyerek. Mellette szól az is, hogy vele maradna a gyerek a megszokott környezetében.

Egyébként senkit nem érdekel ki csalt meg kit, jogilag nem számít. Országon belül anyuka oda költözik a gyerekkel ahova akar. Ha nem bírja egyedül a költségeket az apa kérvényezheti, hogy az anya is beszálljon.

2022. márc. 11. 12:14
 8/37 anonim ***** válasza:
81%

"A feleségem fia nem az a kimondottan érzelgős fajta, de nem volt semmi extrém családi zűr, csak ez kevés volt az asszonynak"

Velük éltél, hogy ennyire ismered a kapcsolatukat vagy csak elmondások alapján ítélkezel?

Egyébként oda viszi a gyereket, ahova akarja, még ha ez nem is tetszik a volt férjnek. Hogy ez jó vagy rossz, idővel kiderül, remélhetőleg a gyerek szempontját is nézik és nem csak a sajátjukat.

2022. márc. 11. 12:16
 9/37 anonim ***** válasza:
14%
Milyen anya az ilyen pffff
2022. márc. 11. 12:17
 10/37 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os válaszoló! A válaszod gyűlölettel teli, olyant támadsz, akit nem ismersz! Miért "gúnyolnám" a nőt? Ő maga mondta el ezt, mint fő okot. A végén elmondtam azt is hogy neki ez kevés volt. Ezzel sem minősítettem, csak ténymegállapítás volt. Teljesen mindegy hogy az én értékítéletem vagy erkölcsi mércém szerint mi lett volna a helyes, hiszen mindenki úgy alakítja jól-rosszul az életét, ahogyan akarja. Tisztában vagyok azzal hogy a legtöbb válás emberi felelőtlenség és gyengeség, aminek ha van, a gyermek issza meg a levét!

De ettől még az illető emberek döntési szabadsága, a szabad akarat megkérdőjelezhetetlen!

Az 5-ös válaszolónak köszönöm a választ. Én is erre gondoltam, szerintem sem lehet mást tenni, minthogy esetleg anyagilag megegyezni. Még semmiféle jogi végzést nem intézetek, pedig lassan 2 éve hogy külön vannak. 2 hetente hozza a párom fia ide hozzánk az unokát, mert hogy itt lakik nálunk. Eddig ez volt, most ha tényleg elköltözik az anya, megváltozhat a dolog.

2022. márc. 11. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!