Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni egy nagykamass...

Mit lehet tenni egy nagykamasszal, ha nem akar beilleszkedni (kamaszok véleménye is érdekel)?

Figyelt kérdés

A fiunk 20 éves lesz, és abszolút életképtelen.

Nem tudunk hatni rá, a nemtörődömsége miatt már bukott is, iszonyat lusta.

Szerinte normális, hogy áthárítja a felelősséget. Tanulni nem hajlandó, házimunkát nem végez. Állandóan ellentmond és néha próbál agresszív is lenni (azért azt nem hagyjuk).

Egyedül fel sem tud kelni, mindig én ébresztgetem, ami nem megy könnyen, ezért az én reggelem is idegesen indul.

Elfogadom, hogy valahol rosszul neveltük, de már nem tudunk ezen változtatni.

Próbálunk beszélgetni, elemezni az eseményeket, be is látja, amit mondunk, de nem változik semmi (mi is meghallgatjuk őt, de leginkább csak annyit akar, hogy hagyjuk játszani és aludni és ő nem csinált semmi rosszat).

Nagyon elkeserítő, attól félek, előbb-utóbb ki kell raknunk, mielőtt a házasságunk látja kárát.

Nagyon keménynek tartom ezt, hogy majd a saját kárán megtanulja, de jelenleg nem tudok jobbat.

2022. ápr. 8. 10:06
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
89%

23 éves vagy (lány/nő, ha ez fontos). Bátyámmal még mi is itthon élünk. Az egyetemet most fejezzük be, ezért a sulis dolgainkkal törődünk, nem tudunk mindig a házkörül lenni, mert most van a hajránk, de már ez a "nem törődésünk" is zavarja apánkat, aki azért nem egyszer szóvá teszi. Mégis, szerintem mi közelebb állunk a "kirakáshoz", mint a fiatok, de legalább lesz végzettségünk, el tudunk helyezkedni és dolgozni is szeretnénk-tehát azért nem vagyunk életképtelenek.

Ezt csak az eltérő családi felfogás miatt írtam. Tanácsom annyi lenne, hogy ha ti pénzelitek, azt az összeget nem kapja meg és ha akar valamit, akkor maga talál rá módot. Nem mindegy, hogy valaki lusta vagy nincs rá lehetősége (de az szinte mindig van).

2022. ápr. 8. 10:12
 2/66 anonim ***** válasza:
97%

23 éves vagyok*

Bocsánat

2022. ápr. 8. 10:13
 3/66 A kérdező kommentje:

1-es: mutasd meg apádnak a kérdésem, hátha jobban értékel benneteket, ha látja, milyen mélységek vannak még :-)

Én abban sem vagyok biztos, hogy nálunk az érettségi meglesz.

A zsebpénzen gondolkodom, de ez olyan zsarolás-szerű...és ezt ki is fogja domborítani.

2022. ápr. 8. 10:23
 4/66 anonim ***** válasza:
96%
De, tudsz változtatni: engedd el a kezét. ha agresszív lesz, vagy kezet emel rád, azonnali hatállyal kitenni.
2022. ápr. 8. 10:26
 5/66 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező, pedig ha nem változtatsz, akkor a helyzet sem fog változni.

Pokoli nehéz helyzetben vagy, mert én értem, hogy a gyerekedről van szó, akit szeretsz - de azzal teszel neki a legrosszabbat, ha hagyod, hogy ilyen legyen.

Ha nem tanul, akkor lehet menni munkát keresni. Zsebpénzt én nem adnék neki. Zsarolni próbál? Ugyan mivel? Hogy akkor elköltözik? Ezzel tenné a legnagyobb szívességet magának a gyerek, mert akkor végre elkezdene felnőni.

Az egy vicc, hogy 20 évesen még te keltegeted, mindent ráhagysz, kiszolgálod... mi lesz így vele később? Erre te rá fogsz menni, meg a kapcsolatod a férjeddel is.

2022. ápr. 8. 10:33
 6/66 anonim ***** válasza:
93%
en tuti kitennem a hazbol. Felnott ember, boldoguljon ahogy tud. Majd az elet megneveli ahogy engem is megnevelt. Mondjuk en 18 eves korom ota nem a szuleimnel laktam eletvitelszeruen.
2022. ápr. 8. 10:39
 7/66 anonim válasza:
83%
Nos, az hogy ilyen lett, az első sorban a megfelelő nevelés hiánya miatt van. Másodsorban a biztonság kedvéért keresnék neki egy pszichológust, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valójában a depresszió vagy a korai kiégés szindróma jeleit mutatja.
2022. ápr. 8. 10:48
 8/66 anonim ***** válasza:
31%

Első, ti is összeszedhetnétek mondjuk magatokat.

23 évesen saját albérletben éltem, és munka mellett jártam egyetemre levelezőn. Te meg azt írod, ne tudtok a ház körüli dolgokkal foglalkozni, hát meghalok.

Nem azt mondom, hogy ti vigyétek a komplett háztartás, de ne legyetek m@ár ennyire élettelenek, hogy tanulás mellett semmire nem vagytok képesek. Ez gáz, meg a kérdező gyereke is.

Gondolom, mindkettőtöknél azt lett elrontva, hogy nem voltatok már a kezdetektől befogva a háztartásba.

2022. ápr. 8. 10:51
 9/66 anonim ***** válasza:
96%
20 évesen felnőtt férfi, nem kamasz. Ennek megfelelően kéne kezelni.
2022. ápr. 8. 10:53
 10/66 anonim ***** válasza:
87%
Kitenném. Azért ez mindennek a határa. Semmi sem érdekli, még te kelted? Ki van szolgálva?? Semmivel sem törődik csak legyen játék? Wtf.
2022. ápr. 8. 10:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!