Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni egy nagykamass...

Mit lehet tenni egy nagykamasszal, ha nem akar beilleszkedni (kamaszok véleménye is érdekel)?

Figyelt kérdés

A fiunk 20 éves lesz, és abszolút életképtelen.

Nem tudunk hatni rá, a nemtörődömsége miatt már bukott is, iszonyat lusta.

Szerinte normális, hogy áthárítja a felelősséget. Tanulni nem hajlandó, házimunkát nem végez. Állandóan ellentmond és néha próbál agresszív is lenni (azért azt nem hagyjuk).

Egyedül fel sem tud kelni, mindig én ébresztgetem, ami nem megy könnyen, ezért az én reggelem is idegesen indul.

Elfogadom, hogy valahol rosszul neveltük, de már nem tudunk ezen változtatni.

Próbálunk beszélgetni, elemezni az eseményeket, be is látja, amit mondunk, de nem változik semmi (mi is meghallgatjuk őt, de leginkább csak annyit akar, hogy hagyjuk játszani és aludni és ő nem csinált semmi rosszat).

Nagyon elkeserítő, attól félek, előbb-utóbb ki kell raknunk, mielőtt a házasságunk látja kárát.

Nagyon keménynek tartom ezt, hogy majd a saját kárán megtanulja, de jelenleg nem tudok jobbat.

2022. ápr. 8. 10:06
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
90%

42: ezt így definitive ki is jelentette, hogy nem látja szükségességét a változásnak?

Akkor tényleg meg kell szorongatni, mert nincs önreflexiója. Majd ha csak az alap kaját kapja meg otthon, és semmi mást, akkor rá lesz kényszerítve, hogy mozduljon.

2022. ápr. 8. 14:01
 42/66 anonim ***** válasza:
82%
Ismerek egy ilyen embert, így kezdte ő is, bármit csinált a családja, nem volt hajlandó dolgozni, pénzt keresni. Azt mondták, szeretik, nem akarnak vele durvák lenni. Most 55 éves, és még soha nem volt munkája, nem lesz nyugdíja, a családért annyit nem hajlandó megtenni, hogy boltba se megy nekik, ha kérik, hogy vásároljon be. Ez lesz abból, ha csak alkudoznak az ilyennel.
2022. ápr. 8. 14:02
 43/66 anonim ***** válasza:
93%
Az a baj, hogy kamasznak nevezitek, és ő is még annak hiszi magát, azért nem viselkedik felnőttként, mert ti azt tükrözitek feléje, hogy nem az.
2022. ápr. 8. 14:09
 44/66 anonim ***** válasza:
51%
Minket már általánostól a jegyekért "fizettek" szüleink, nem kaptunk csak úgy zsebpénzt, és ajándékokat sem. Szülinapra, névnapra esetleg, de csak úgy semmit. Ha mindenki normálisan viselkedett a héten, hétvégén elmentünk a mekibe, vagy ritkán más étterembe. Mire ekkorák lettünk, már magától értetődött minden, hogy tanulni kell, normálisan viselkedni stb.
2022. ápr. 8. 14:38
 45/66 anonim ***** válasza:
71%

Ja bocsi, előző vagyok, a kérdésre nem is válaszoltam :/

Nem tudtok már mit csinálni, ki kell rakni, a saját lábára állítani, amennyire a jelen helyzet engedi, a legminimálisabb erőráfordítással részetekről és részéről is. Aztán utána, ha magától megjön az esze, még segíthettek a képzésében.

2022. ápr. 8. 14:42
 46/66 anonim ***** válasza:
30%
Míg veletek lakik, nem lesz változás. De problémás a többi, mert ahogy kirakjátok, megy egy haverhoz lakni, míg ott meg nem unják az eltartását és ki nem teszik, de az 1-2 év is lehet, akkor megy egy másik haverhoz, szívességkéréssel elhéderezhet évekig is ilyen huszonéveseknél matracon, ahol van net meg kaja a hűtőben. De az se megoldás, ha kivesztek neki egy szobát, mert csak addig maradna, míg tart a kifizetett egy hónap, a kauciót is nektek kéne fizetni, azután jönne vissza bőrönddel az ajtó elé, hogy kidobták, mert nem fizet. Szerintem irtózatos nehéz lesz embert faragni belőle, lekéstétek a kort, amikor még működött volna.
2022. ápr. 8. 14:51
 47/66 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező: konkrétan hányadik osztályba jár most?
2022. ápr. 8. 14:53
 48/66 anonim ***** válasza:
79%
48-as vagyok, szóval a kirakása a fentiek miatt nem lesz eredményes. Vonjatok meg tőle mindent, de tényleg mindent, még a közös étkezéshez se hívjátok oda, egyen a hűtőből, amit talál, ha nem kel fel, nem kel fel, úgysem fog tudni leérettségizni, majd munka mellett estin megcsinálja később, hidd el, érettségivel sem lesz hajlandó dolgozni. Az a lényeg, hogy egy forinthoz se jusson hozzá. Egy fillérhez se. Iskolai pénzről ha hazudik, hogy kell, hívjátok fel az ofőt, hogy tényleg kér-e pénzt, mert jön majd a lopkodás. Ha teljesen elveszíti az eddigi komfortot, az - talán - hatni fog rá, ha rájön, hogy semmije sincs, ha nem szerzi meg magának.
2022. ápr. 8. 14:56
 49/66 anonim ***** válasza:
81%
ja, és szerintem direkt bukik meg többször, hogy kihúzza a kiszolgálást otthon, nyújtja a teljes komfort idejét.
2022. ápr. 8. 14:59
 50/66 anonim ***** válasza:
77%
Következő iskolaévtől menjen át esti gimiben, és dolgozzon!
2022. ápr. 8. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!