Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ellopták/elhagytam a telefonom...

Ellopták/elhagytam a telefonomat, hogy mondjam meg a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Tegnap este egy házibuliban.

Kb 3 perc alatt. Nem fért a táskámba, sem a zsebembe és leraktam a székre, amikor a barátnőim elhívtak táncolni. Lement a szám, aztán vissza is fordultam érte, de már nem volt ott. Kérdeztük az asztalnál lévőket, hogy nem-e látták, nyilván nem..

Kerestük az asztal alatt, székeken, de nem lett meg.

Ma is írtunk annak, akinél volt a buli, hogy hátha napvilágnál megtalálták, de nem.

Ősszel kaptam és tuti ki fognak rám akadni az apámék. Igaz, hogy ami nekem volt, az most nem akciós, de az eggyel kisebb modell igen, szóval "öröm az ürömben" kb.. Bár sokkal ettől nem leszek előrébb.

Már ki se cseng amúgy, bár mindig lehalkítva van.

2022. márc. 13. 10:39
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
88%

"anya, apa, tegnap a buliban, ahol voltam valaki ellopta a mobilom".

Lehet szigorú vagyok, de én hosszú hetekig/hónapokig nem adnék újat neki.

Annó a wc-be esett bele a zsebemből. 2 hónapig nem adtak mást. Azt mondták, hogy tanuljam meg, hogy ha nem vigyázok valamire, akkor az nincs. Csak aztán volt egy sulikirándulás és emiatt adtak, majd mikor hazaértem onnan még 2 hónapig nem kaptam meg használatra.

Én fel is háborodnék szülőként, hogy ha a gyerekem azzal jönne, hogy de hát akciós a másik most... Dolgozzon meg a gyerekem otthon érte (besegítés extrán)

2022. márc. 13. 10:46
 2/54 anonim ***** válasza:
97%

Leginkább azonnal mondd el nekik és tegyetek feljelentést. Sajnos valószínűleg nem lesz meg, de nekem pl. megtalálták a rendőrök a telefonomat nagyon hasonló helyzetben!

Remélem, hogy tanultál ebből most, mindig nagyon vigyázz az értékeidre és magadra is, ez most drága tanulópénz volt sajnos, de ne keseredj el, nem a világ vége, menj el diákmunkázni és akkor tudsz magadnak venni egy új telefont.

2022. márc. 13. 10:47
 3/54 A kérdező kommentje:

Hát csak én mindent a telefonomon csinálok, intézek stb.

Ha házit írok, azon nézek utána mindennek (a telefonom mindig nálam van, táblagép, vagy laptop ritkán).

Arról hallgatok napközben zenét, arról internetezek, azon filmezek, youtubeozok, tiktokozok, instázok. Arról rendelek ebédet, vacsorát, vagy ruhákat. Azzal fizetek (nagyon ritkán használok kp-t). Szóval nekem ez kb ilyen létfontosságú.

A besegítés mit takar?

Itthon nem igazán szoktam úgy semmit csinálni. Mármint a szobámban rend van, mert arra nagyon háklis vagyok, nem szeretem a kupit magam körül, de úgy egyébként nincs dolgom.

2022. márc. 13. 10:52
 4/54 anonim ***** válasza:
91%

Hát anyukám erre azt mondta volna, hogy így jártam, boldoguljak a házival laptopon/táblagépen.

Pl. Anya, mától minden este elmosogatok én vacsora után!

Anya, kiviszem a szemetet minden nap, kocserélem benne a zsákot! Port törölök minden héten egyszer. Porszívózom, stb. Rengeteg olyan dolog van, amiért vezekelni lehet. Én nem tartom magam szigorúnak ebben a tekintetben, a gyerekeim szívesen besegítenek akár még a főzésnél is. Valamiért így alakult. Nekik a valamit valamiért rendszer nagyon működik. De lehet csak szerencsém van és nem szoktak ahhoz hozzá, hogy , a szobájukon kívül nem kell mást csinálni.

2022. márc. 13. 11:03
 5/54 anonim ***** válasza:
93%
Ezért nem jó, hogy minden egy kütyüben van, mindenhez külön dedikált dolog kell, például bankkártya a fizetéshez. De ebből az jön ke nekem, hogy felnőtt vagy akinek van pénze, fogod és veszel egy másikat.
2022. márc. 13. 11:04
 6/54 A kérdező kommentje:

Dehát ezeket megcsinálja nálunk más. Anya sem szokott hozzányúlni a szeméthez pl. Szóval nem azért nem kell semmit csináljak, mert lusta vagyok, hanem mert van erre segítség itthon.

Főzni se nagyon szoktunk hétközben, hétvégén is csak szombaton.

Nem vagyok felnőtt, 16 vagyok. Ezért van ebben a kategóriában a kérdés, meg ezért lakom a szüleimmel.

2022. márc. 13. 11:10
 7/54 anonim ***** válasza:
84%
Jaj hát akkor simán vesznek neked egy újat, csak ebből nagyon nem fogsz tanulni semmit. Esetleg ajánld fel, hogy cserébe csinálsz valamit, amit ők úgy gondolnak hogy kell.
2022. márc. 13. 11:12
 8/54 A kérdező kommentje:

Hát azért egy részem kételkedik benne, hogy fél év alatt 1 milliót elköltenének nekem telefonra...

Pont ezért írtam, hogy az eggyel kisebb az akciós, így jóval olcsóbb is most.

2022. márc. 13. 11:20
 9/54 anonim válasza:
92%

Tiktok meg ilyenek tenyleg nagyon letfontossagu. Szerintem az a baj, ha nem tudsz enelkul elni, most kenytelen leszel laptopot hasznalni. Orulj neki, hogy van laptopod meg tableted is megis alig hasznalod, mas gyerek nagyon orulne neki, aki nem teheti meg.

Az meg, hogy ezek szerint van bejaronotok,hát istenem,akkor mondd meg a szuleidnek, hogy oke, hogy jön Marika néni takaritani, de nehany dolgot hadd csinaljak én. Vagy elmesz diakmunkazni.

En biztos, nem vennék új telefont, azert mert az eggyel régebbi verzió olcsobb. En is tortem ossze vadiuj telefontbes tudod mit kaptam helyette? Egy nyomogombos internet nelkuli telefont, hogy azon telefonalni tudok ha kell. Masra pedig otthon ott volt a laptopom szerencsére. Aztan megdolgoztam azert, hogy megjavítsak szervizben a telefonomat.

2022. márc. 13. 11:22
 10/54 A kérdező kommentje:

Ebéd közben/vagy utána akartam elmondani, de most azt mondják a barátnőim, hogy ne azt mondjam, hogy a bulin volt ez, mert akkor az lenne, hogy részegek voltunk, nem figyeltünk rá és az én hibám.

Hanem mondjam azt, hogy ma délelőtt a belvárosban kikapta valaki a kezemből és elszaladt vele.

Ez jobban hangzik, mint az, hogy elmentem táncolni és a széken felejtettem, nem?

2022. márc. 13. 11:26
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!