Normális, hogy anyám megsértődött, hogy nem akartam megmondani neki, hogy nem mondtam meg, hogy mekkora a fizetésem? 23L
Egyetemre járok, mérnökire (jelenleg online), emelett dolgozom mint programozó (szintén otthonról).
Egyik nap be kellett menjek a munkába aláírni a papírokat a fizetésemeléshez. Nem szóltam otthon senkinek se, hogy be kell menjek a munkába, de anyám mikor hazaért, látta, hogy nem voltam otthon, megkérdezte, hogy hol voltam és miért mentem el. Megmondtam. Mikor kérdezte, hogy mekkora lett a fizetésem, nem akartam elmondani. Megsértődött.
A rezsibe nem kell pótoljak, soha nem is fogja kérni
Magyarul azt sem tudod mennyiből tartanak el?
Lehet a szüleid magukra kb nem költenek, hogy neked jó legyen. Mert hát szegény kislányka, látják mindenhol a híreket milyen egyetemistának lenni. "Hát mennyi lehet az ösztöndíj, jó ha 15 ezret kap szegényke, meg dolgozgat is, hogy kiegészítse, mennyit kereshet, 30-at?"
Nyilván ennyiből nem lenne elvárás, hogy beszállj a rezsibe.
De azért amikor kiderül, hogy magad annyit keresel, mint ők ketten együtt (vagy akárcsak egyikük), akkor azért más a leányzó fekvése...
Nem csak neked jár a kész p¦csa meleg málé. A szüleidnek is lehetnek vágyaik, céljaid.
(És nem, nem vagyok irigy, engem is segítettek a szüleim, de azért a rezsibe csak beleadtam legalább jelképesen.)
Vagy szimplán csak fel akarta mérni, mikorra veszel végre egy lakást és meddig maradsz még a nyakukon.
Ha a fizetésed nem is, a terveidet azért közöld vele, pl. hogy jövő májusban elköltözöl és nem pumpolod őket tovább.
Hát, nem sok értelmes választ kaptál.
Szóval, én leszek az első, aki a KÉRDÉSre válaszol (a 8. oldalon, nyolcvan valahányadik hozzászólóként) :DDD Ezúton is gratulálok a sok funkcionális analfabéta agyhalottnak, aki az internetre jár morális hőst játszani.
A válasz: Nem normális, hogy megsértődött. Anyukád manipulativ, nem egyenesen kommunikál. Ha az lenne, tisztességesen megmondaná, hogy például "most hogy dolgozol, szeretném, ha kifizetnéd a számlák harmadát és havi 1-2 nagybevásárlást", vagy ehhez hasonló. Ebből pedig te kikalkulálhatnád, hogy ott maradsz-e, vagy jobban megéri elmenni pl. egy albérletbe.
Viszont ő azt mondja neked, hogy ne szállj bele semmibe, de cserébe elvárja, hogy beszámolj neki a pénzügyeidről. Ez is manipuláció, mivel nem nyiltan csinálja. Például mondhatná azt, hogy "nem engedem, hogy bármibe is belefizess, de a pénzügyeidről/magánéletedről beszámolsz". Természetesen ez se hangzana jól, mert sérülne a jóemberképe.
A manipulációt pedig azért csinálja, mert tudja, hogy az emberek többségének pontosan az lesz a reakciója, mint az itteni hozzászólók nagy részének: anyukád lesz a hős mártir/áldozat, te pedig a szar ember, aki szégyellheti magát. Az alacsony EQ-jú ember pedig nagyon-nagyon szeretne jóembernek tűnni. Ha pedig bármilyen költségbe be akarnál szállni, valószinűleg elkezdene drámázni, tiltakozna, hogy ő nem azért mondta, stb. A viselkedése nem normális, játszmázás, mainpuláció, prosztó jóemberkedés, érzelmi élősködés. Normális szülő nem viselkedik igy a gyerekével. De mint látod, olyan társadalomban élünk, ahol ez a fajta egybites viselkedés elfogadott.
41/n
Kib.szott nagy manipuláció és érzelmi élősködés! :D :D
#73: te sem igazán vagy magadnál :)
Csupa feltevéseket írsz, baromságokat. Nem vagy százas. Sokat bántottak téged, ugye?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!