Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is bunkó édesanyám...

Szerintetek is bunkó édesanyám viselkedése?

Figyelt kérdés

Most van nevelőapám (tehát nem a vér szerinti) születésnapja, és neki díszítgeti fel a házat.

Mikor megláttam a "Boldog születésnapot" feliratú molinót, mondtam, hogy "Oh, én ilyet inkább nem kérnék születésnapomra" (ami most december 24-én lesz ráadásul), mire megjegyezte, "Amúgy se akartam neked ilyet venni".

És ez annyira betalált, hogy sarkon fordultam, és sírva bejöttem a szobámba.

Igen, én mondtam, hogy nem kérek ilyet, de ezt nem így kellett volna leközölnie, bár amúgy is napok óta ilyen stílusban áll hozzám.

Ami azért fáj, mert az a paraszt állandóan veszekedik vele, meg velem mindenféle ok nélkül. Nekem pedig valószínűleg annyi a hibám, hogy sorra 5-ösöket hozok haza az iskolából mostanában, emellett nem teszek semmi rosszat itthon. Gondolom ez a jutalom érte.

Nektek - így kívülállóként - mi a véleményetek a helyzetről?

2021. dec. 11. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
38%
Miért is rugdosod tovább? Elismerte, hogy ő is hibás, te meg itt hergeled. Alljál le! Éld ki frusztrációt máson. Csicskagyász
2021. dec. 11. 14:46
 42/63 A kérdező kommentje:
Való igaz, de legalább belekóstoltam a munka világába is. És nem mondom, jó volt megküzdeni azért, amit elakartam érni.
2021. dec. 11. 14:48
 43/63 A kérdező kommentje:
Azóta is többre értékelem azokat a tárgyakat, amikért én dolgoztam meg, mint amiket alám toltak.
2021. dec. 11. 14:48
 44/63 anonim ***** válasza:
70%

Uh, de beléd álltak itt, kérdező. :S Én keresem, mi olyan nagyon bántó ebben a mondatban, de semmit nem találtam. Mindent lehet bunkón vagy normálisan mondani, ha ez utóbbi volt, én nem látok benne semmi problémát. Mi családon belül sokat szoktunk vicceskedve csipkelődni egymással, én elintéztem volna annyival, hogy “tudom, hogy nem rajongsz ezekért, neked egészen mást terveztem”.

Az anya megjegyzése sem volt önmagában bántó, de a hangsúly és az előzmények azzá tehették. Lehet, hogy a kérdezőben van egy féltékenység, mert ő igyekszik jó gyerek lenni, mégis inkább a nevelőapuval kedves az anyja, hiába kifogásolható a viselkedése. Ha ő is megkapná ugyanezt a törődést, nem lenne lelkileg tropa. Biztos a kérdezőnek is vannak hibái, azt senki sem mondta, hogy nincs, de meg tudom érteni, miért esett ez neki ennyire rosszul.

2021. dec. 11. 14:58
 45/63 A kérdező kommentje:
Köszi #44-es, nagyon jól látod a dolgokat! Sajnos igen, nekem is van temérdek mennyiségű hibám, de próbálok rajtuk korrigálni. Pl. a tanulásba nagyon keményen belehúztam, úgy felhúztam az átlagom így félévvel az érettségi előtt, hogy még én is bámulok! Aztán sok negatív megjegyzést kaptam a korosztályomból, amik miatt az önbizalmam 0 lett, de ezt is próbálom felküzdeni, hogy ne sírjam el magam minden kis bunkó(bb) megjegyzésen, hanem erősebben álljak elé a dolgoknak.
2021. dec. 11. 15:38
 46/63 anonim ***** válasza:
39%
Nekem is akkor van a szülinapom! 😀
2021. dec. 11. 16:21
 47/63 anonim ***** válasza:
45%

Bunkó a nevelőapád

bunkó az anyád

bunkó a korosztályod

de te kedves vagy, mindenki is mindig bánt, az áldozata vagy a paraszt pasinak meg az anyádnak, akik 19 évesen nem kivágnak a gcibe hanem etetnek, taníttatnak. Neked való társaság lenne a 41-es "csicskagyász" szíjú indián, vagy a 44-es akinek ki kéne próbálni egyszer egy magadfajta hátba támadó kis szrházival kínlódni.

Apukáddal mizu? Ő milyen molinót vett neked, hogy szülinapodra feldíszítse a lakást? Rajta nem tudnál élősködni?

2021. dec. 11. 16:30
 48/63 A kérdező kommentje:
#46 Pacsii! :D Olyan ritka az olyan ember, aki velem egy napon született. :D Tényleg örülök, hogy itt akadt egy olyan :D
2021. dec. 11. 16:30
 49/63 A kérdező kommentje:

#47 Én nem kívánok élősködni senkin :) Amíg volt pénzem, pl. diákmunkábül (amiből a gépet is vettem), adtam itthonra is :) Emiatt vettem meg 2 hónappal később a gépet pl. :)

Félév múlva pedig mindenképp saját lábamra szeretnék állni. A vérszerinti apám pedig 7-8 éve elhagyott, facebookon sem tud írni egy szót sem.

2021. dec. 11. 16:32
 50/63 A kérdező kommentje:
Amúgy nem mondtam, hogy mindenki bunkó, ez egy nagy félreértés.
2021. dec. 11. 16:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!