Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyáék ezt vajon komolyan...

Anyáék ezt vajon komolyan gondolják? Szeretem őket, de feleslegesen szigorúak velem, mikor 20 éves vagyok

Figyelt kérdés

Anyukám és apukám még úgy kezel mint egy kiskamaszt. Még függök tőlük anyagilag és ennek ellenére szeretem is őket, így nem akarok lelépni, megutálni őket..

Viszont lett egy párom, aki szeretné ha hozzá költöznék. Van saját lakása, azt mondta, hogy ő fizet mindent amíg tanulok és nem állok munkába.

Anyámék viszont ezt ellenzik és azt mondták ha elköltözök többet haza se jöjjek.

És nagyon komolynak tűnnek, mikor ezt mondják...

Nem tudom mit csináljak. Anyámék szerint még mindig kislány vagyok és otthon kéne élnem 20 évesen, nem pedig pasival. Viszont nem akarok velük rossz viszonyt...nem akarom, hogy haragudjanak rám.

Mikor mondták, hogy vissza se jöjjek az olyan rosszul esett.:(

2021. szept. 28. 23:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:
Még gimis vagyok, most fogok érettségizni, mert nyelvi előkészítős voltam. De utána még lesz 3+2 év egyetem ha minden jól megy...
2021. szept. 29. 18:00
 52/71 anonim ***** válasza:
82%
Tehát gimis fejjel felmerül benned hogy a csávóddal tartasd el magad, az szép....
2021. szept. 29. 18:13
 53/71 anonim ***** válasza:
63%

Házi munkát tudod mi az?

Mr mint ne csak jó lenne ha csinálnád hanem felesben csinálni kell mert senki nem lesz rajtatok kívül aki megcsinálja.

Takarítás, mosás, főzés, rendrakás... stb ilyesmi :) 5 hét után készen állsz a pasid szennyesének mosására? :D

Ja oké ő csinálja és mossa a tiédet, zsír akkor főzöl? Azt sem? Akkor mosogatsz? Azt sem? Ő akkor biztos takarítasz majd. Vagy az sem? :)

Kezdetnek szerintem bőven elég ha néha ott alszol :o)

Keksz, jólérzitek magatokat és egymást, takarítanod nem kell.

Csupa öröm és szórakozás lesz. Erre van szükségetek.

2021. szept. 29. 18:22
 54/71 anonim ***** válasza:
82%
Igen tipikus....te szerinted mindenki hülye körülötted aki nem úgy gondolkodik mint te. Nem is ismered ezt a pasit. És tudod mit? Menjél költözzél majd meglátjuk meddig fog a pasid eltartani mert hogy 5 évig nem fog az tuti. 19 éves voltam mikor exemhez költöztem mert olyan nagyon szerelmes voltam biztos voltam benne hogy nekem ő a nagy ő. Anyámék ellenezték persze az egész kapcsolatot. Mi lett belőle? Kb 2 év után nyüstölve lettem hogy keressek munkát jöttek a viták stb stb. Pocsékba ment 4 év mindez azért mert 19 éves kis taknyos voltam aki mindenkinél jobban tudott mindent. Majd te is belátod hogy anyádéknak volt igaza csak akkor már lehet késő lesz és a sulit se fogod befejezni. Azt hiszed itt is mindenki azért beszél ellene mert nem ért meg téged. Makacsul állítod hogy ez egy tökételetes "stabil" kapcsolat. De ahogy mondják az ember a saját és nem más kárán tanul. 5 hét nem stabil kapcsolat. Majd akkor mondhatod ezt ha együtt lesztek kb 4-5 éve és minden oké lesz. Azért sok sikert.
2021. szept. 29. 18:22
 55/71 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, te komolyan azt hiszed hogy a csávód eltart fél ÉVTIZEDIG a két szép szemedért, amíg befejezed az iskolát? Másfél-két év, és tele lesz a töke hogy úgy vagy a nyakán mintha a gyereke lennél.
2021. szept. 29. 19:22
 56/71 Koltt09 válasza:
87%
Szóval a pasi fog fizetniindent, akkor gondolom már megbeszélték, h havonta mennyi zsebpénzt ad neked, mennyit kapsz ruhára, cipőre? H havonta ad valamennyit, ammenyiből gazdálkodhat, vagy mindig neked kell majd kunyerálnod ha kell valami? Mi lesz akkor ha valamin összekaptok, akármi apróságon, és azt mondja h okés akkor most egy hónapig semmi pénz? Vagy mondjuk nem tetszik neki h a barátnőiddel lógsz, és megtiltja? Egy ilyen felállásban hogy lehet egyenlőek maradni a másikkal?
2021. szept. 29. 21:17
 57/71 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, anyukádéknak igaza van, nem vagytok egyenrangúak ebben a kapcsolatban a pasival, azzal, hogy felajánlja, hogy eltart, nem segíteni akar, hanem befolyást feletted. Nem szabad ilyenbe belemenni. Ha tényleg szeret, fontos neki, hogy jóban legyél a családoddal, és nem akarna így magához kötni. Ismerkedjetek, járjatok, aludj ott párszor, de az ég szerelmére: ne költözz hozzá háztartásbelinek meg ágymelegítőnek! Hát kell neked az, hogy a gimiből épp csak kilépve egy huszonéves faszi zokninjait mosd az egyetemi óráid után? Nekem is van egy kislányom, én sem kívánnám ezt neki.

Az a 26 éves pasi pedig, aki nem látja ennek a felajánlásnak az egyenlőtlenségét meg veszélyeit, az vagy nem normális, vagy pedig pontosan azt akarja elérni, amitől a szüleid félnek: elszeparálni téged a családodtól és mikor kellőképpen egyedül vagy már, akkor teljeskörű hatalmat gyakorolni. Meg képzeld már el, milyen hatással lesz a párkapcsolatotokra, hogy a pasid ad majd pénzt az egyetemi bulira meg a menzára, vagy épp nem ad, mert nem akarja, hogy eljárj nélküle szórakozni... (csak egy példa). Vagy ő veszi meg a betétedet, ő dönti el, hogy veszel-e egy új ruhát vagy sem. Számonkéri, hogy mi hiányzik a hűtőből, mennyi fürdővizet használsz, stb. Anyád helyett anyád, épp csak le is fekszel vele (egy idő után már hálából is, merthogy milyen szépen gondoskodik rólad).

Nyilván nem gondolom elvből, hogy ilyen gáz a pasid, de egy ilyen helyzetből nagyon könnyen ez is lehet. És amíg nincs megfelelő önálló kereseted, addig teljesen rá leszel utalva.

Ez így nagyon-nagyon gáz, ne tedd.

2021. szept. 29. 21:34
 58/71 anonim ***** válasza:
90%

Ha meg attól félsz, hogyha nemet mondasz a srácnak, akkor megsértődik meg szakítani akar, hozd fel neki érvként azokat a dolgokat, amikre itt figyelmeztetünk. Pl. hogy nem akarod ráterhelni a kapcsolazotokra azt, hogy ő tart el. Vagy, hogy nem akarsz haragot a családoddal. Vagy, hogy ez nagy döntés, és szereted, de még kicsit várni akarsz.

Ha őszintén szeret, megérti és elfogadja és megérti ezeket. Ha pedig elkezd nyaggatni, hogy anyukád pici lánya vagy, meg akkor nem is szereted igazán, akkor kapcsoljanak be a vészvillogók nálad, hogy ez érzelmi zsarolás, és egy potenciális bántalmazóval állsz szemben. És akkor menekülj.

2021. szept. 29. 21:56
 59/71 anonim ***** válasza:
15%

Nem értem az okát minek pontoztatok le ennyire....Igen, elköltöztem akkor és a mai napig együtt vagyunk és a szüleimmel rengeteget javult a kapcsolatom. Nem mindig végződik tragikusan ez.:)

#21-es voltam.

2021. szept. 29. 22:04
 60/71 anonim ***** válasza:
89%
Ja, csak kilencven százalékban tragédia a vége. Úgyhogy biztasd csak a kérdezőt hogy bassza el az életét.
2021. szept. 29. 22:07
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!