Minden a nehezére esik. Miért ilyen?
Anyám 48 éves. Még sose dolgozott, 25 évesen férjhez ment apámhoz, azóta háziasszony. Minden napja ugyanolyan, reggel felkel, elmegy a boltba, hazajön, megissza a reggeli kávéját, reggelizik, megfőzi az ebédet, alszik 2 óra hosszát, tv-zik, elmosogat, 8-kor befekszik az ágyba, filmezik és alszik. Amióta az eszemet tudom ezt csinálja. Nyáron kb. 2 hetente lenyírja a füvet. Heti kb. 2x segít apámnak pár óra hosszát, mivel apám földműves néha kell neki segíteni. Rengeteg szabadideje van, mégis mindig panaszkodik, hogy ő neki mennyi dolga van, ő neki minden nap főznie kell (főzés közben úgy viselkedik mint egy idegbeteg, ideges, kapkod, magában beszél, megsüti magát). Takarítani szinte sose szokott, ha én nem lennék, rájuk rohadna a ház. Egész nap pizsamában mászkál, pizsamában főz, pizsamában mászkál az udvaron, és ugyanabban a pizsamában is alszik. Tehát reggel nem öltizik át, csak ha megy a boltba.
Alig kell valamit csinálnia, mégis azt a kevés feladatot is nehéz elvégeznie. Egész nap ordibál, szidja apámat, szidja a gyerekeit. Azzal fenyegeti apámat hogy el fogja hagyni, de nem mer elválni, mert akkor nem lenne aki eltartja, ha elválna akkor dolgoznia kellenne és azt nem akar. Ha megkérdezem hogy mi a baja, miért ideges, akkor leordibál. Nálunk hierarchia van felállítva, a gyereknek k... a neve. Van valami megoldás a viselkedésére vagy már menthetetlen a helyzet? Apám nem csinál semmit, nem mer lépni, ha anyám feszült, kimegy a műhelybe és ott elvan egyedül. Én pedig a túlélek, tervezem a költözést. Mi lehet ez? Depresszió, elmebaj?
30, szerintem meg idegesito lehet, mivel balhezik orokke, meg manipulal mindenkit.
Normalis szulot egyebkent megbecsul az ember. De aki elhetetlen azon mit lehet? Nekem ez furcsa, mivel nalunk mindenki becsulettel dolgozott, es ugyan nem egy tobbgeneracios agysebesz dinasztia vagyunk, de a masik munkaja sosem volt lenezve. Tovabba a hazimunkabol is kivette mindenki a reszet.
A foldmunka meg baromi nehez, az apjat kb fejostehennek nezi az anyja. Nincs szunnap se olyan hogy nincs kedv, meg betegseg sem nagyon lehet ha valaki allatokkal, foldekkel dolgozik.
Felnőtt emberen már nem tudsz változtatni, főleg ha apukád is adja alá a lovat az eltartással, anyukád sosem fog megváltozni.
Te annyit tudsz tenni, hogy vállalsz diákmunkát, majd amint betöltöd a 18-at elmész kollégiumba és onnan jársz egyetemre/szakmára. Vagy ha nem szeretnél tanulni, akkor elmész dolgozni.
Az én anyukám is hasonló, mártírkodó, sőt a mérgező szülők legtöbbje ilyen. Én is azt tettem, hogy amint leérettségiztem leléptem, azóta távolból nem tudja mérgezni az életemet.
Semmi mást nem tudsz tenni, mert egy 40+os ember soha nem fog gyökeresen megváltozni...
Ha apád nem csinál ezzel kapcsolatban semmit akkor nincs megoldás. Nekik kellene megoldani.
Tanulj, dolgozz és lépj le.
Ha majd egyedül marad (nem örök életű apád) akkor pedig ne vedd a nyakadba ezt a parazitát.
Tanulj a dologból, ilyen emberrel ne gyere össze soha.
Ennyit tudsz tenni.
1-es, az emberek nagyrésze ezeket, amiket anyuka csinál, munka UTÁN végzi, nem helyette.
Most nekem sincs meló a covid miatt, de mikor dolgoztam, akkor hazamentem és aztán álltam neki főzni, mosogatni, stb.
Olyan sokaknak a nagy, szent MUNKAHELY, mint a sok salak boomernek a kapálás.
Nevetségesek ezek a lenéző vélemények.
Igen 38-as, kell valami, ami értelmet ad a létezésednek. Legyen az munka, tanulás vagy hobbi. De az, hogy valaki napi 2 óra házimunkával elvegetál, az minden, csak nem normális élet. Ha nincs semmi célod az életben, akkor jön a depresszió, mások állandó cseszegetése meg a befásultság.
Arról nem is beszélve, hogy a kérdező anyjának semmilyen szociális kapcsolata nincsen a külvilággal, se barátok, se kollégák, semmi. Csak a család, akiknek az idegein táncol állandóan. Az ilyen ember ha valami véletlen folytán munkára kényszerülne (meghal a férje vagy csak szimplán elhagyja egy fiatalabbért) , akkor 2 munkanap utan menekülne mindenhonnan, mert jaj bántanak a kollégák, nem nyalják ki úgy a seggemet, mint a családom...
Fogalmatok sincs valójában mi megy abban a családban, csak osztjátok az észt.
A kérdező meg hol sunnyog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!