Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minden a nehezére esik. Miért...

Minden a nehezére esik. Miért ilyen?

Figyelt kérdés

Anyám 48 éves. Még sose dolgozott, 25 évesen férjhez ment apámhoz, azóta háziasszony. Minden napja ugyanolyan, reggel felkel, elmegy a boltba, hazajön, megissza a reggeli kávéját, reggelizik, megfőzi az ebédet, alszik 2 óra hosszát, tv-zik, elmosogat, 8-kor befekszik az ágyba, filmezik és alszik. Amióta az eszemet tudom ezt csinálja. Nyáron kb. 2 hetente lenyírja a füvet. Heti kb. 2x segít apámnak pár óra hosszát, mivel apám földműves néha kell neki segíteni. Rengeteg szabadideje van, mégis mindig panaszkodik, hogy ő neki mennyi dolga van, ő neki minden nap főznie kell (főzés közben úgy viselkedik mint egy idegbeteg, ideges, kapkod, magában beszél, megsüti magát). Takarítani szinte sose szokott, ha én nem lennék, rájuk rohadna a ház. Egész nap pizsamában mászkál, pizsamában főz, pizsamában mászkál az udvaron, és ugyanabban a pizsamában is alszik. Tehát reggel nem öltizik át, csak ha megy a boltba.

Alig kell valamit csinálnia, mégis azt a kevés feladatot is nehéz elvégeznie. Egész nap ordibál, szidja apámat, szidja a gyerekeit. Azzal fenyegeti apámat hogy el fogja hagyni, de nem mer elválni, mert akkor nem lenne aki eltartja, ha elválna akkor dolgoznia kellenne és azt nem akar. Ha megkérdezem hogy mi a baja, miért ideges, akkor leordibál. Nálunk hierarchia van felállítva, a gyereknek k... a neve. Van valami megoldás a viselkedésére vagy már menthetetlen a helyzet? Apám nem csinál semmit, nem mer lépni, ha anyám feszült, kimegy a műhelybe és ott elvan egyedül. Én pedig a túlélek, tervezem a költözést. Mi lehet ez? Depresszió, elmebaj?

2021. máj. 20. 17:51
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
66%

9 esnek igaza van.

Heti kb 60 óra munka és 1 szabadnap mellett megcsináltam ezeket évekig.

2021. máj. 20. 18:50
 12/45 A kérdező kommentje:

Nem értem miért van lepontozva a 9-es. Szerintetek az a normális ha valaki üvölt egész nap, pizsamában mászkál, nem akar se tanulni, se dolgozni?? A férje menekül tőle? Az a normális ha a wc-ben húgy szag van, nincs sose kitakarítva, se kimosva, a gyerknek kell a szülők után takarítani és mosni?

Az pedig a nem normális ha valaki dolgozik egy vágóhídon vagy egy varrodában, munka után pedig hazaér a szerető családjához?

2021. máj. 20. 19:00
 13/45 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem azért van lepontozva a 9-es, mert sok itt az önérzetes anyuka, aki hősnek képzeli magát azért, mert főz :) És nem nagyon szereti, ha a gyereke kritizálni meri.

Amúgy lehet, hogy anyukád valamilyen szintű depresszióban szenved.

Vagy csak simán túl jó dolga van, és ebbe belelustult.

Mindegy, nemsokára úgyis majd elköltözöl, ők meg majd nyúzzák egymást tovább.

2021. máj. 20. 19:07
 14/45 anonim ***** válasza:
41%
48 éves. Tombol nála a klimax. Akkor is ilyen lenne ha (a sokak által valamiféle szent kötelességnek tartott) munkahelyen dolgozna.
2021. máj. 20. 19:11
 15/45 A kérdező kommentje:
Nem kell a klimaxra fogni, mindig is ilyen volt. Emlékszem 11 éves voltam akkor, amikor rájöttem arra, hogy ez nem normális. Nem normális az ha a wc mindig húgyszagú, körbe van fosva, a zuhanyfüggöny penészes, sárga nyálkaréteg van a kádban a kosztól és a zuhanyzóban. Azóta én takarítok.
2021. máj. 20. 19:21
 16/45 anonim ***** válasza:
33%
Ez rólatok is sokat elmond, nemcsak róla. Érdekes hogy nálunk soha senki nem fosta körbe a vécét, ilyesmit csak nyilvános vécékben láttam.
2021. máj. 20. 19:39
 17/45 A kérdező kommentje:
16: persze, csak fogd rám, az én hibám az is persze! Tehát te is úgy gondolkodsz mint anyám, én vagyok a h*lye, ő az ász.
2021. máj. 20. 19:43
 18/45 A kérdező kommentje:
Nyilván ha fél évig nincs kitakarítva a ház és ha nincs használva a wc kefe az meglátszik! Mert ők nem használják!
2021. máj. 20. 19:45
 19/45 anonim ***** válasza:
47%
#16, pont ezt akartam én is mondani. Egy családon belül mindenki megfoghatja a kefét maga után, és a zuhanyzót is egy perc - szintén magunk után - leöblíteni.
2021. máj. 20. 19:47
 20/45 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak hogy nálunk mindenki után én takarítok! Mert anyámnak a wc kefét is nehéz megfogni...
2021. máj. 20. 19:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!