Miért ilyen az anyám? Ennyire nehezére esnek a dolgok?
Először is 17 éves vagyok, van egy nagy kertes házunk, meg egy kutyánk, van egy húgom, egy dolgozó szerető apám és egy itthon ülő - már csak a történtet kedvéért - "családszerető" anyám. Ugye? Tökre úgy hangzik, mint valami álom sztori. Mi vagyunk a tökéletes család stb-stb. Mindenki ezt hiszi, aki nincs benne a családban.
A probléma anyámmal van. 17 éves vagyok és van egy 6 hónapos húgom. Én etetem, csinálom meg sokszor neki az ennivalót, cserélek pelust, fürdetem, viszem el babakocsival a városba meg a parkba, valamint én ugrálok fel hozzá éjszakánként, amíg a kedves anyám, tudjátok a "családszerető" nem éppen a kozmetikusnál, a masszőrnél, vagy éppen a fodrásznál ül, mert ő igenis elfárad abban, hogy minket nevel, ezért ezt megérdemli. Még az elején ezzel nem is lett volna semmi gond. Szívesen segítek otthon bármiben, ráadásul imádom a húgomat, bármit megteszek érte. Meg általában én takarítok, főzök, mosok, mert az állítólagos "családszerető" anyám nem ér rá. Igazából a tegnapi nappal repült messze az agyam. Egész éjjel sírt a húgom, mert fájt a hasa, szinte nem aludtam semmit mert ringattam, járkáltam vele a nappaliban, szinte nem aludtam semmit. Reggel megyek ki a szobámból anyám már a cigijével meg a kávéjával ült a konyhában és csak annyit tudott a fejemhez vágni, hogy legközelebb próbáljam meg gyorsabban lecsitítani a húgomat, mert ő nem tudott aludni és nem hiszi el, hogy még ennyire se vagyok képes. Inkább már nem szóltam semmit, csak megittam egy pohár kávét, mert azt hittem ülve elalszom.
Elegem van abból, hogy mindent én csinálok. Apám dolgozik 3 műszakban, anyám nem csinál semmit, és akkor mindent az én nyakamba varnak. Rossz már ez az egész. De hogyha nem foglalkozom a húgommal akkor megint ott hagyják a saját kakijában hemperegve. Kezdek el fáradni ráadásul van még egy évem a gimiben. Most is azért rontottam le 11-ben, mert megszületett a pici.
Mit tegyek? Anyámmal semmit nem lehet megbeszélni. Nem is érdekli, pedig már annyiszor próbáltam, de nem akar foglalkozni semmivel.
Apád mindehhez mit szól?
Vele kéne leülni, és kidolgozni egy stratégiát arra, hogy kénytelen legyen anyád beszállni a háztartásba.
Arra gondolok, hogy pl. a picit nem lehet elhanyagolni, de mondjuk túlélitek, ha nem mosogattok el, nem mostok ki.
Csak megcsinálja, nem?
Ha mást nem, apád álljon végre a sarkára, növessze meg a tökeit, és csapjon az asztalra, hogy nem neked szülte anyád a gyereket, és kapja össze magát.
Attól mert muszáj dolgoznia, miért nem tudja ráncba szedni anyádat?
Nem arra gondolok, hogy verje meg, de mégiscsak ő a férje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!