Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Karácsonykor nem érdekelte a...

Karácsonykor nem érdekelte a családomat a 15 éve fennálló ételallergiám és semmit nem ehettem?

Figyelt kérdés

25-én Anyáméknál voltunk. Mindenben tej volt, mindent sima tejjel csinált. Semmit sem ehettem. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kérdezett rá, hogy szerinte ez meg az normál tejből van készítve íz alapján. Maguktól nem mondtak semmit. 15 éve szól az életünk az allergiámról. Minden eseménykor figyelembe van véve, semmi olyan alapanyag nincs soha otthon náluk. Állítólag elfelejtették ... Érdekes, hogy szeptemberben volt még születésnap tartva ahol nekem is volt külön kaja. Amikor számon kértem a dolgot, hogy legalább szólhattak volna és akkor vittem volna magammal kaját mint máskor, akkor kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk és az nem akart szerinte “fura alapanyagokkal” dolgozni. Azt gondolta, hogy majd észre se veszem és szerinte ez csak egy hóbort. Fájt hogy Anyám aszisztált ebben.

Másnap anyósomékhoz mentünk, ott szóltak előző este, hogy vigyek Anyámtól kaját mert az unokák nem szeretik a tej helyettesítőket és ő nem csinált semmi nekem valót. Persze így nem tudtam semmit vinni, a boltok meg zárva voltak nálunk. Ott is éhen voltam, üres kenyeret meg natúr kekszet ettem. Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem.

Nem arról kéne szólnia a Karácsonynak hogy figyelünk a másikra? Nem várok el nagy dolgokat, de a 3 húsból egy lehetett volna tejmentesen, a 6 süteményből meg legalább egy nekem való ha a többiek nem is szeretik. Teljesen tönkretette ez az ünnepemet.

2020. dec. 31. 08:58
 61/95 A kérdező kommentje:

Tejfehérje allergia.

A krumplipürét felénk tejjel csinálják.

A zacskós szeletelt kenyérben nincs tej!

A natúr kekszben sincs tej! Háztartási keksz.

A lényeg az egészben hogy a testvérem nője úgy döntött, hogy nem ül fel ilyen úri hóbortoknak és majd ő megeteti velem a sima kajákat és majd meglátom, hogy semmi bajom sem lesz. Anyám meg ráhagyta mert fél tőle meg örül hogy van valakije a fiának. Anyósra nem haragszom amúgy tőle nem elvárható semmi.

De már inkább nem is fogok válaszolni. Ennyi megkeseredett embert .....

2020. dec. 31. 17:31
 62/95 anonim ***** válasza:
29%
Váááá így lenne ötösöm a lottón! Csak előkerült az anyós meg a sógornő 😂😂😂😂😂😂😂
2020. dec. 31. 17:49
 63/95 Laylah ***** válasza:
96%

Eddig is benne voltak, nem tudom, te mit olvastál.

"kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk"

"Másnap anyósomékhoz mentünk"

2020. dec. 31. 18:20
 64/95 anonim ***** válasza:
8%
Nekem ez újdonság hogy krumpli puret tejjel. Mi mindig margarinnal csináltuk. Ami alapból tejmentes mivel növényi.
2020. dec. 31. 18:25
 65/95 anonim ***** válasza:
79%
Ez bunkóság! Anyád részéről főleg aki annak a pi..-nak engedelmeskedett. Tudod mikor tudna engem rábeszélni valamelyik gyerekem lotyója arra, hogy ne figyeljek oda a gyerekemre. Én felálltam volna és mentem volna haza nem hogy a húsról kapargassam a panírt. Ez meg a te hibád, hogy tűrted. A tesóm lotyóját meg elküldtem volna a k...a anyjába! Lehet lepontozni!
2020. dec. 31. 18:30
 66/95 anonim ***** válasza:
85%
Én is tejjel meg vajjal szoktam a pürét készíteni
2020. dec. 31. 18:43
 67/95 anonim ***** válasza:
91%

Huh, én megértelek, Kérdező. Bár "csak" laktózérzékeny vagyok.

Sógornő viselkedése felháborító, de az méginkább, hogy édesanyád meg ment utána, mint valami pincsikutya (már bocs). A helyedben azzal a lendülettel mentem volna haza, amint kiderül, de még előtte kedves sógornő arcába borítottam volna az egész asztalt. (Azért megnéztem volna az arcukat, ha beleeszel a dolgokba, majd egyből mentőt kell hívni a "hóborthoz", de ilyet azért nem kívánok senkinek.)

Én nagyon csalódnék anyámban, ha ő csinálna hasonlót. Már nekem is problémám van a sima tejes dolgokkal. A legtöbb válaszolóval meg ne foglalkozz, ezt a dolgot csak a hasonló betegségben szenvedők értik meg. Én már egy kanál sima tejföltől olyat f*sok (elnézést a szókimondásért), hogy sikoltoznak a beleim.

2020. dec. 31. 18:43
 68/95 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező! Ne foglalkozz a sok rosszindulatú okoskodóval. Sokan azért járnak fórumozni, hogy mindenbe belekössenek. Az ilyen embereknek bármit lehetne írni mindenbe belekötnének mert ilyenek. Biztos ettől hiszik keménynek magukat. Húst kapargatni.. na persze.. gratulálok!
2020. dec. 31. 18:49
 69/95 anonim ***** válasza:
32%
Szegèny😞
2020. dec. 31. 23:06
 70/95 anonim ***** válasza:
4%

Jaj már.

Kedves menyem hobbija a "mindenmentes, natúr, teljes kiőrlésű, paleo" dolog, a mondvacsinált allergiái miatt.

Hát mi megcsináltuk a rántott húst. Előtte jó fokhagymás tejben áztatva, und so weiter.

Amit neki szántunk szeleteket, azt a végén szezámos prézliben forgattam meg, és kissé barnábbra sütöttem.

Mondván, hogy mindenmentes, teljes kiőrlésű. Holott l*f*szt, csak csavartam egyet a dolgon. A mellé tett sült krumpli is ilyen héjas parázskrumpli jellegű cucc volt. "Nagymama krumplija".

Nyelte mint kacsa a nokedlit. Örült, hogy így törődünk vele.

Nem produkált allergiás stb. jelenségeket.

Pedig ha tudná... :D :D

2021. jan. 1. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!