Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Karácsonykor nem érdekelte a...

Karácsonykor nem érdekelte a családomat a 15 éve fennálló ételallergiám és semmit nem ehettem?

Figyelt kérdés

25-én Anyáméknál voltunk. Mindenben tej volt, mindent sima tejjel csinált. Semmit sem ehettem. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kérdezett rá, hogy szerinte ez meg az normál tejből van készítve íz alapján. Maguktól nem mondtak semmit. 15 éve szól az életünk az allergiámról. Minden eseménykor figyelembe van véve, semmi olyan alapanyag nincs soha otthon náluk. Állítólag elfelejtették ... Érdekes, hogy szeptemberben volt még születésnap tartva ahol nekem is volt külön kaja. Amikor számon kértem a dolgot, hogy legalább szólhattak volna és akkor vittem volna magammal kaját mint máskor, akkor kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk és az nem akart szerinte “fura alapanyagokkal” dolgozni. Azt gondolta, hogy majd észre se veszem és szerinte ez csak egy hóbort. Fájt hogy Anyám aszisztált ebben.

Másnap anyósomékhoz mentünk, ott szóltak előző este, hogy vigyek Anyámtól kaját mert az unokák nem szeretik a tej helyettesítőket és ő nem csinált semmi nekem valót. Persze így nem tudtam semmit vinni, a boltok meg zárva voltak nálunk. Ott is éhen voltam, üres kenyeret meg natúr kekszet ettem. Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem.

Nem arról kéne szólnia a Karácsonynak hogy figyelünk a másikra? Nem várok el nagy dolgokat, de a 3 húsból egy lehetett volna tejmentesen, a 6 süteményből meg legalább egy nekem való ha a többiek nem is szeretik. Teljesen tönkretette ez az ünnepemet.

2020. dec. 31. 08:58
 41/95 anonim ***** válasza:
73%

39 Amire te gondolsz az a laktóz intolerancia. Az alakulhat ki később is, illetve lehetnek olyan enyhe tünetei amit az ember sokáig eléldegél békében mielőtt orvoshoz fordul.

A tejfehérje allergia egy jóval komolyabb betegség, jóval súlyosabb tünetekkel, kisbabakorban kiderül mivel a baba hány, véres hasmenése van.

2020. dec. 31. 13:00
 42/95 anonim ***** válasza:
56%

Na közben a 40-es leírta a tutit.

A kérdező idevetett egy "ételallergiám van"-t, aki beteg az tudja mi a betegsége és azt írja.

2020. dec. 31. 13:02
 43/95 A kérdező kommentje:

Tejallergiám van, szója kereszttel meg több ritkább dologgal. 16 évesen fedezték fel, azóta tudok róla.

350 km utat tettem meg hazáig, nem tudtam besegíteni a főzésbe sajnos. Abból indultam ki, hogy gondolnak majd rám.

Mindenben tej volt, egyik hús tejben áztatva, a másik tejet tartalmazó panírban, a harmadikban meg a fűszer volt olyan rajta amit nem bírok. Igen, akkor sem ha le kaparós sajnos. Saláta kettő volt, egy bolti ezer sziget öntetes sajtos meg egy kukorica saláta (tejjel készül)

Leszedhettem volna a panírt meg kiszedhettem volna a sajtot de nem erről szólt a dolog. Szendvicset is kenhettem volna, de számomra a lényeg, hogy nem törődtek velem!

A laktáz tabletta az én bajomra sajnos nem jó!

2020. dec. 31. 13:18
 44/95 anonim ***** válasza:
33%
Ha szendvicset is kenhettél volna, akkor miért üres kenyeret ettél?
2020. dec. 31. 13:30
 45/95 anonim ***** válasza:
50%
Na jó, most lett elegem. Tejes kukoricasaláta? Mert az üres kenyér meg a keksz nem tartalmaz tejet ugye? Nagy hanta az egész. Nem sajnállak.
2020. dec. 31. 14:16
 46/95 anonim ***** válasza:
80%
hát hogy a saját anyád így álljon hozzá, az szemétség. Mert még anyós, barátok oké hogy elfelejtik, de azért a fiam vagy lányom betegségét, ízlését csak nem felejtem el...
2020. dec. 31. 14:19
 47/95 anonim ***** válasza:
59%

45 nyilván kamu, a szokásos itt...

Több sebből vérzik a sztori.

16 évesen jött tejfehérje allergia.

A saját anyja szívózik vele, mégcsak nem is anyós vagy idegen, hogy hihető legyen.

Terülj-terülj asztalkámon MINDENBEN tej, csakazértis.

Ez csak egy itt megszokott "szidjunk valakit együtt" kamukérdés.

2020. dec. 31. 14:25
 48/95 anonim ***** válasza:
66%
Írd már le rendesen! Tejcukor vagy tejfehérje?
2020. dec. 31. 15:20
 49/95 anonim ***** válasza:
54%

Nyilvan egyik se mivel mese az egész TEJSZÍNhabbal 😂😂

De ha allergia, az tejfehérje kell hogy legyen. A tejcukor (laktóz) az intolerancia, nem allergia.

2020. dec. 31. 15:23
 50/95 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem meg az a baja hogy azt se tudja mi baja.
2020. dec. 31. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!