Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Karácsonykor nem érdekelte a...

Karácsonykor nem érdekelte a családomat a 15 éve fennálló ételallergiám és semmit nem ehettem?

Figyelt kérdés

25-én Anyáméknál voltunk. Mindenben tej volt, mindent sima tejjel csinált. Semmit sem ehettem. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kérdezett rá, hogy szerinte ez meg az normál tejből van készítve íz alapján. Maguktól nem mondtak semmit. 15 éve szól az életünk az allergiámról. Minden eseménykor figyelembe van véve, semmi olyan alapanyag nincs soha otthon náluk. Állítólag elfelejtették ... Érdekes, hogy szeptemberben volt még születésnap tartva ahol nekem is volt külön kaja. Amikor számon kértem a dolgot, hogy legalább szólhattak volna és akkor vittem volna magammal kaját mint máskor, akkor kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk és az nem akart szerinte “fura alapanyagokkal” dolgozni. Azt gondolta, hogy majd észre se veszem és szerinte ez csak egy hóbort. Fájt hogy Anyám aszisztált ebben.

Másnap anyósomékhoz mentünk, ott szóltak előző este, hogy vigyek Anyámtól kaját mert az unokák nem szeretik a tej helyettesítőket és ő nem csinált semmi nekem valót. Persze így nem tudtam semmit vinni, a boltok meg zárva voltak nálunk. Ott is éhen voltam, üres kenyeret meg natúr kekszet ettem. Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem.

Nem arról kéne szólnia a Karácsonynak hogy figyelünk a másikra? Nem várok el nagy dolgokat, de a 3 húsból egy lehetett volna tejmentesen, a 6 süteményből meg legalább egy nekem való ha a többiek nem is szeretik. Teljesen tönkretette ez az ünnepemet.

2020. dec. 31. 08:58
 51/95 anonim ***** válasza:
78%

aki nem él ezzel együtt, a fejében meg nem fordul, hogy mindenben IS van tej kb. Nekem terhesség után jött ki a laktózintoleranciám. Apám a mai napig azt hiszi flancolok vele... most karácsonykor megfájdult a hasam kaja után... krumplipüré volt, de ott volt a laktózmentes tej a hűtőben, eszembe nem jutott, hogy nem azzal készült. Hát kiderült, hogy nem... és érdekes, egyből éreztem... akkor is le lettem hülyézve, hogy ne már, hogy az 1kg krumpliba megéreztem azt a kevéske tejet...

itt nem arról van szó, hogy hogy kellett volna megoldani. hanem, hogy ilyen szinten lecarták , hogy nem eheti meg, holott tudják, hogy mi a probléma. Nekem még a kollegáim is hoznak plusz egy szelet sütit a cukrászdából, ami laktózmentes, ha tortát rendelnek valakinek..

2020. dec. 31. 16:24
 52/95 anonim ***** válasza:
69%

51 pontosan erről van szó amit írtál. Az emberek általában figyelmesek, a családod, barátaid, kollegáid.

Mennyire hihető hogy valakit a saját anyja szivat 15 év után? És mindenben amit készít tej van, abban is amiben nem kéne.

2020. dec. 31. 16:37
 53/95 anonim ***** válasza:
22%
de ezek közül melyik az, amibe nem kéne? a panírba van, a sültkrumpli tartalmaz tejet, a krumplipürét tejjel lazítják... ezek mind olyan dolgok, amiket 5 éve én is tejjel készítettem
2020. dec. 31. 16:43
 54/95 anonim ***** válasza:
74%
10 éve főzök rendszeresen, 3 éve vagyok laktózérzékeny, aki leírja nekem, hogy a sültkrumpli készítésének melyik fázisában van szükség tejre, én átértékelem az életemet, komolyan.
2020. dec. 31. 16:50
 55/95 anonim ***** válasza:
50%

mirelitről beszélek, mi olyat eszünk. most hirtelen olyan képet nem találtam, ahol le van fotózva az összetevő, de itt egy cikk, a mekis pl. 14 elemből áll.

[link]

2020. dec. 31. 16:54
 56/95 anonim ***** válasza:
66%
54, szerintem is kamu az egész, de most néztem végig vagy 20 mirelit hasábkrumpli összetevőit és 2 ben volt tejsavópor
2020. dec. 31. 16:56
 57/95 anonim ***** válasza:
65%

Sültkrumpliban hol van tej??? Panírba se muszáj, van aki tesz van aki nem, az én anyám se tett, én se teszek, husok közül meg a pulykát szokták tejbe áztatni panírozás előtt, csirkét nem. De biztos ahány ház annyi szokás!

A kérdés még mindig az, hogy ha ez így is van a kérdező anyjánál, hogy mindenben tej van alapjáraton, akkor sem hihető hogy az anyja nem tud kivenni egy adagot a törtkrumpliból mielőtt összetejezi-vajazza, illetve nem tudja az első 2-3 szelet húst tej nélkül kirántani! Hagyjuk már...

Ez a kérdés a célját tekintve pontosan ugyanolyan mint ami egyszer volt nyáron és elment vagy 20 oldalig, ott a kérdező mindenféle drága mindenmentes nyavalyáját ették fel a rokonok vmi közös nyaralóban, és nem lehetett eldugni előlük vagy megkérni hogy ne egyék. Minden tanácsra volt kifogása és kötötte az ebet a karóhoz hogy de akkor is megeszik.

Válaszgeneráló trollkérdés.

2020. dec. 31. 16:57
 58/95 anonim ***** válasza:
23%
De aki laktozerzekeny, az miért eszik mirelitet? Pont az odafigyelés miatt egészségesebb frissen elkészíteni mindent, mert abban lehet tudni, hogy mi van. Aki megerez egy kanál tejet is, annak ez kb minimum lenne a saját érdekében, és kb elsődleges prioritás a mindennapokban (meg mielőtt csípőből az időhiány lenne a válasz). Mindegy, én nem offolok, a kérdező túlzásba esett, még lehetett volna oldani a szituációt, de megsértődni mindig egyszerűbb, ennyi.
2020. dec. 31. 16:59
 59/95 anonim ***** válasza:
87%

"akkor sem hihető hogy az anyja nem tud kivenni egy adagot a törtkrumpliból mielőtt összetejezi-vajazza, illetve nem tudja az első 2-3 szelet húst tej nélkül kirántani! Hagyjuk már..."

pont ez a lényeg. hogy simán megoldható lett volna, csak senkit sem érdekelt

2020. dec. 31. 17:00
 60/95 anonim ***** válasza:
62%

59 persze, az anyja, aki 15 éve megszokta a betegségét? Most szivatja meg az ünnepi ebéddel a 350 km-ről érkező lányát.

Legalább írt volna a mesében anyóst vagy sógornőt, hogy hihető legyen.

2020. dec. 31. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!