Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Karácsonykor nem érdekelte a...

Karácsonykor nem érdekelte a családomat a 15 éve fennálló ételallergiám és semmit nem ehettem?

Figyelt kérdés

25-én Anyáméknál voltunk. Mindenben tej volt, mindent sima tejjel csinált. Semmit sem ehettem. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kérdezett rá, hogy szerinte ez meg az normál tejből van készítve íz alapján. Maguktól nem mondtak semmit. 15 éve szól az életünk az allergiámról. Minden eseménykor figyelembe van véve, semmi olyan alapanyag nincs soha otthon náluk. Állítólag elfelejtették ... Érdekes, hogy szeptemberben volt még születésnap tartva ahol nekem is volt külön kaja. Amikor számon kértem a dolgot, hogy legalább szólhattak volna és akkor vittem volna magammal kaját mint máskor, akkor kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk és az nem akart szerinte “fura alapanyagokkal” dolgozni. Azt gondolta, hogy majd észre se veszem és szerinte ez csak egy hóbort. Fájt hogy Anyám aszisztált ebben.

Másnap anyósomékhoz mentünk, ott szóltak előző este, hogy vigyek Anyámtól kaját mert az unokák nem szeretik a tej helyettesítőket és ő nem csinált semmi nekem valót. Persze így nem tudtam semmit vinni, a boltok meg zárva voltak nálunk. Ott is éhen voltam, üres kenyeret meg natúr kekszet ettem. Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem.

Nem arról kéne szólnia a Karácsonynak hogy figyelünk a másikra? Nem várok el nagy dolgokat, de a 3 húsból egy lehetett volna tejmentesen, a 6 süteményből meg legalább egy nekem való ha a többiek nem is szeretik. Teljesen tönkretette ez az ünnepemet.

2020. dec. 31. 08:58
 11/95 anonymousreview60 ***** válasza:
72%

Kérdező: Anyósod picit tapló (csak a többieket nézte, de legalább szólt), anyád tapló.

#10: A rántást le lehet szedni, egyetértek, de attól még nincs se köret, se desszert. És a karácsony alapvetően nem a húszabálásról szól.

2020. dec. 31. 09:27
 12/95 anonim ***** válasza:
32%

"Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem."

Tömény önsajnáltatás, ne haragudj.

Elhiszem, hogy nem esett jól, de ha éhes vagyok, akkor leszedem a rántott húsról a panírt és jól befalatozok. Meg ne mááár, hogy a saját anyádnak nem tudod azt mondani, hogy főzzön egy kis rizst...

2020. dec. 31. 09:28
 13/95 anonim ***** válasza:
87%
Ha ennyire nem figyelünk a másikra, ennyire nem tartjuk semmibe akkor én ilyen helyre többet nem mennék karácsonyozni, enni meg végkép nem. Hiába mondjátok de a saját anyját nem érdekli mi ehet a fia? Nálunk még az anyós is mindent figyelembe nem hogy anya? Lehet az én anyám a jó fej, de minden bulinál figyelembe veszi hogy ki mit szeret. Nem fog olyan vendégséget tartani ahol valaki nem ehet. Álljon be magának húst sütni? Na ne vicceljetek. Milyen vendégség ez? Nem azt mondom hogy nem segítek anyámnak , leszedem az asztal, felpakolok stb.. de csináljak húst magamnak?
2020. dec. 31. 09:40
 14/95 anonim ***** válasza:
23%
Egy szendvicset sem tudtál csinálni, ugye? Meg haza se tudtál menni
2020. dec. 31. 09:43
 15/95 anonim ***** válasza:
11%
14, bocs, de a szülői házba mi nem vendégségbe megyünk, hanem haza... Nem fogok a kanapén sütizni, míg anyám, anyósom robotol.
2020. dec. 31. 09:43
 16/95 anonim ***** válasza:
44%
Sztem te is hibáztál és passzív agresszíven viselkedtél, pont, mint a női családtagok. Ha valami nem tetszik, akkor vagy eléjük állsz és megmondod vagy gondoskodsz a megoldásról. Ha 15 éve együtt élsz ezzel az allergiával, akkor már pontosan tudhatnád, hogy hogyan lehet megoldani egy ilyen szituációt. Nekem is tejallergiám van, nagyon durva túlzás, ahogy nyilatkozol a témáról. Nem volt szép egyébként se az anyád, se az anyósod viselkedése, viszont ez nem ment fel az alól, hogy te se kezelted jól a konfliktust.
2020. dec. 31. 09:56
 17/95 anonim ***** válasza:
73%
Mért nem csináltál magadnak egy szendvicset? Mellesleg igen, taplóság, mert egy natúr szeletet rizzsel mindkét helyen csinálhattak volna neked.
 18/95 anonim válasza:
84%

Szerintem itt a kérdezőnek nem az a baja, hogy majd' éhen halt, hanem az, hogy le volt tojva az allergiája. Itt ez a lényeg. Nem fogyókúráról van szó pl., az egyéni döntés.

Igen, ehetett volna natúr húst panír nélkül például, de őszinte leszek, én sem ettem volna így semmit és nem azért, mert hisztérika vagyok, hanem szimplán nem esett volna jól.

A férjem egyik barátja laktózérzékeny, így ha nálunk van akkor olyan ételt csinálok, ami nem tartalmaz tejet.

Nálam alap, hogyha vendégeket várok, akkor megkérdezem ki mire allergiás, vagy ha tudom, akkor készülök olyan étellel is, amit az illető megehet.

Egy szó, mint száz: ez nettó bunkóság volt.

19/95 anonim ***** válasza:
44%

Laktóz, vagy tejfehérje érzékeny vagy? Mert laktózra van gyógyszer, amit étkezés előtt beveszel és voilá! Tudsz enni bármit, amiben tej van. Húgom is laktózérzékeny, gyógyszert vesz be, amikor nálunk van és kész.

Ha viszont tejfehérje érzékeny vagy, azon a gyógyszer sem segít.

2020. dec. 31. 10:02
 20/95 anonim ***** válasza:
64%
Én sem hiszem el, hogy mindenben tej volt
2020. dec. 31. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!