Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Karácsonykor nem érdekelte a...

Karácsonykor nem érdekelte a családomat a 15 éve fennálló ételallergiám és semmit nem ehettem?

Figyelt kérdés

25-én Anyáméknál voltunk. Mindenben tej volt, mindent sima tejjel csinált. Semmit sem ehettem. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kérdezett rá, hogy szerinte ez meg az normál tejből van készítve íz alapján. Maguktól nem mondtak semmit. 15 éve szól az életünk az allergiámról. Minden eseménykor figyelembe van véve, semmi olyan alapanyag nincs soha otthon náluk. Állítólag elfelejtették ... Érdekes, hogy szeptemberben volt még születésnap tartva ahol nekem is volt külön kaja. Amikor számon kértem a dolgot, hogy legalább szólhattak volna és akkor vittem volna magammal kaját mint máskor, akkor kiderült, hogy a testvérem nőjével főzött Anyánk és az nem akart szerinte “fura alapanyagokkal” dolgozni. Azt gondolta, hogy majd észre se veszem és szerinte ez csak egy hóbort. Fájt hogy Anyám aszisztált ebben.

Másnap anyósomékhoz mentünk, ott szóltak előző este, hogy vigyek Anyámtól kaját mert az unokák nem szeretik a tej helyettesítőket és ő nem csinált semmi nekem valót. Persze így nem tudtam semmit vinni, a boltok meg zárva voltak nálunk. Ott is éhen voltam, üres kenyeret meg natúr kekszet ettem. Mindenhol rakásig volt az asztal, 3 féle hús, köretek, 6 féle sütemény ..... én meg csak néztem.

Nem arról kéne szólnia a Karácsonynak hogy figyelünk a másikra? Nem várok el nagy dolgokat, de a 3 húsból egy lehetett volna tejmentesen, a 6 süteményből meg legalább egy nekem való ha a többiek nem is szeretik. Teljesen tönkretette ez az ünnepemet.

2020. dec. 31. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 anonim ***** válasza:
88%
Ez nettó szemétség. Most miért fájt volna csinálni egy natúr szeletet, meg főzni egy adag rizst? Ez vonatkozik mindkét helyre, mert mindketten taplók voltak.
2020. dec. 31. 09:01
 2/95 anonim ***** válasza:
85%

Ne haragudj, de ezt nem hiszem el!

Minden húsban és köretben nem lehetett tej.

2020. dec. 31. 09:02
 3/95 anonim ***** válasza:
82%
nagyon nagy tapintatlansag volt tolunk
2020. dec. 31. 09:04
 4/95 A kérdező kommentje:
2: minden hús be volt panírozva sajnos olyan panírral ami tejet tartalmaz (nem bírom sajnos). Köretnek tejes krumplipüré, tejet tartalmazó fűszeres hasábburgonya és töltelékes (tejet tartalmaz) bolti krokett volt. Ezeket mindenki tudja, hogy nem ehetem! Anyámnál rizs nem volt otthon, Anyósnál meg nem akartam erősködni, hogy kezdjen neki egy tál rizsnek. Ott is a krumplipüré volt a sláger.
2020. dec. 31. 09:15
 5/95 anonim ***** válasza:
87%

Ordas bunkók. Meg ostobák is "fura" alapanyag.

De minden hús tejes volt? Nem tudtál enni a húsból sem, nyers zöldségkörettel?

2020. dec. 31. 09:16
 6/95 anonim válasza:
79%

Jajj... Hát ez nagy tapintatlanság volt... A testvéremnek is tej allergiája van, de vele ez még sosem esett meg..

Szerintem mond el nekik, hogy ez rosszul esett neked, és legközelebb figyeljenek jobban.

2020. dec. 31. 09:16
 7/95 anonim ***** válasza:
80%
Ja most látom mit írtál...
2020. dec. 31. 09:17
 8/95 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy a tejjel mi a problémád?

A laktóz vagy a fehérje? Mert az előbbire a laktáz enzim megoldás lehet.

2020. dec. 31. 09:18
 9/95 anonim ***** válasza:
36%
Ja, hogy minden rántott volt. Karácsonykor. Édes f....nincs is több kérdésem. A rántást pedig nem lehet leszedni a húsról. Na jó...
2020. dec. 31. 09:19
 10/95 anonim ***** válasza:
18%
Tudod, én is voltam a szüleimnél karácsonykor. Anyukám éppen a csikecombot panírozta, mikor odaértünk, úgyhogy a lányom átvette a panírozást, én a sütést. Neked is csak ennyi dolgod lett volna, hogy segíts és hopp, nincs minden hús tejezve...
2020. dec. 31. 09:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!