Mit csinálnátok ebben a helyzetben? Anyám betört a lakásomba.
Szerintem jó trükk, ha vársz egy pár hetet, majd zaklatottan felhívod, hogy elhagytad a kulcsod és nem tudsz bejutni.
A jövőre tekintve: nem tudsz máshol tartani egy pótkulcsot? Pl. irodában, egy jó barátnál, vagy bárhol? Esetleg a közös képviselő is szokott erre vállalkozni, zárt borítékban, keresztben többször aláírva, lefotózva, átadásival. Odaadod neki és elsüllyeszti a fiókjában.
Egyébként valóban nincs olyan, hogy maga a zárbetét ne lenne cserélhető, az más kérdés, hogy egy normális biztonsági ajtónál ez nem 3 ezer forintos művelet. Egy normális, megfúrhatatlan, másolhatatlan kulcsos zárbetét már alapból nem 3 ezer forint és akkor hol van még a munkadíj? :)
Csak hogy egy példát mondjak, a mi vacak kínai ajtónkban a zárszerkezet is elromlott amellett, hogy az előző lakó után ki akartuk cseréltetni a zárat. Belülről van egy olyan biztonsági funkció vész esetére, hogy hiába zárod be az ajtót, ha kétszer egymás után lenyomod a kilincset, kinyílik. Na ez a funkció, amikor mi beköltöztünk úgy működött, hogyha a zárban volt a kulcs és lenyomtam a kilincset, akkor úgy összeakadt a szerkezet valahogy, hogy se ki/se be, kulcsot se elforgatni, se kihúzni, se semmi. :D A hibaelhárításhoz a szaki kiiktatta ezt a funkciót, illetve kicserélte a zárat megfúrhatatlanra és másolhatatlan kulcsosra, amiért 50 ezer forintot kért el számla nélkül... Majdnem egy új ajtó ára. Mondjuk legalább működik is probléma nélkül évek óta.
Előtte két random lakatos jött ki potyára, akik azt mondták nem hajlandóak hozzányúlni, mert nem értenek hozzá. Szóval speciális ajtó speciális szakit igényel, ami speciális anyagiakkal is jár. :D
Nekem is biztonsági ajtóm van, olyan kulccsal, amit csak kódkártyával másolhatnak. Elvileg. Gyakorlatilag meg simán másoltattam kulcsot és kész, nem kértek semmit a pénzen kívül (pedig nálam volt a kártya).
Zárbetétet is cseréltem. Régi ki, lemér, vissza. Vettem másikat a méret alapján, régi ki, új be, kész.
Nem tudom, hogy a tied milyen, de lehetetlennek tartom, hogy ne lehessen cserélni. El is romolhat, el is költözhet a tulaj és akkor az új tulaj nyilván lecseréli... olyat nem gyártanak, ami kicserélhetetlen lenne.
Olyat sem, ami nyithatatlan kulcs nélkül. A banki széfeket is fel lehet törni, csak sok-sok időbe telik és hanggal jár. A biztonsági ajtó célja is ez: ne érje meg foglalkozni vele illetve ha mégis, akkor ne lehessen titokban, halkan és gyorsan csinálni.
Cserélj zárat. Ha neked nem megy, akkor hívj szakembert.
Az összes többi meg csak duma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!