Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem áll mellém? Ti mit...

Miért nem áll mellém? Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Anya férje az utóbbi időben teljesen rám szállt, semmi nem jó. Ha itthon vagyok, miért vagyok itthon, mennyire lusta vagyok, ha megyek valahová, akkor miért tekergek már megint, minek költöm a pénzt, nem igaz hogy nem kell tanuljak. Ha főzök, sütök valamit, ki van akadva, hogy kajaszag van (nincs amúgy, mert van elszívónk). Ha rendelek, máshol eszem, akkor meg szórom a pénzt. De mindennel ezt csinálja, folyton azzal jön anyának, mennyire el vagyok kényeztetve, és ezt így a hátam mögött, sutyorogva. Mondja akkor a szemembe, vagy valami. De ha meg pl visszaszólok, levegőért kapkod, hogy úristen hogy beszélek vele. Hát ahogy megérdemli...

Már mondtam anyának, hogy igazán kiállhatna mellettem, de ő csak legyint, hogy úgysem változna meg a férje, és engedjem el a fülem mellett, majd abbahagyja. Ja, csak azért nekem semmi kedvem kb egy háborús övezetben élni, meg folyton figyelni, hogy ne hallja, miről beszélek anyával, vagy telefonon, ne lássa, ha megyek valahova, stb.

(tavasszal leszek 18, szeptembertől fogok egyetemre menni, így jelenleg az nem opció, hogy "költözz el")

2019. okt. 11. 17:06
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Azt, hogy elmondanám anyámnak, milyen érzéseket kelt benne a férje viselkedése, majd azt is, hogy milyen érzéseket kelt bennem az, hogy ő nem áll ki értem, a saját gyerekéért. Énkommunikációnak hívják az ilyet.

Azaz arról beszélj, te mit érzel, és nem arról, hogy ő hogyan viselkedik, tehát semmi te soha, te mindig, te bezzeg,ő bezzeg ...

Elmondanám,hogy ez a helyzet mióta van így, és mennyiben rosszabbodott, és nem tudom elengedni a fülem mellett, mert így és így esik, és támogatásra van szükségem. Majd várnék, hogy mit mond erre. Nem fogalmaznék meg elvárásokat.

2019. okt. 11. 17:45
 2/5 Savlekotő ***** válasza:
57%
Pedig el fogsz költözni magadtól ha csak nem akarod elcseszni az egyetemed a lövészárokban,amit anyud megoldhatna ha sarkára áll,kiáll érted,de neki kényelmes kikerülni a konfliktust ne h pasas nélkül legyen,de hát nőknek 90 % nem a gyerek nyugalma hanem az aktuális pasikája a fontos.. Egyszerűen nem illesz bele az aktuális mozaikba..
2019. okt. 11. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

“de hát nőknek 90 % nem a gyerek nyugalma hanem az aktuális pasikája a fontos..”

Írja ezt az a családapa, aki minden este itt írkál, ahelyett, hogy a feleségét kormolná ki, vagy a gyerekével törődne. Hát a Gyakori izgalmasabb neki.

2019. okt. 11. 19:54
 4/5 Savlekotő ***** válasza:
66%
Felnőttek a gyerekeink,mi nem retardáltakat neveltünk akit pelenkázni kell felnőttként is. Kettő az asszony akit én nejemnek szólítok mert nem asszony mint a parasztoknál, épp dolgozik, talán az orvosi rendelőbe kormoljam meg a betegek előtt? Te idióta vagy magadtól v segítenek? Amúgy nem kérdeztem hogy kéne tölteni az estéket. Szeretkezni meg nem csak este ágyban lehet..
2019. okt. 11. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:

A megítélésben nem mindegy, hogy anyád férje mióta tagja a családnak?

Ha kicsi korod óta nevel egész más, mintha 1 éve lakik veletek.

Ha az első, akkor szinte apai jogokkal rendelkezik, ha az utóbbi, akkor simán küldd el a francba, hogy szórakozzon azzal, ami vele egyidős!

2019. okt. 12. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!