Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok ebben a...

Mit csinálnátok ebben a helyzetben? Anyám betört a lakásomba.

Figyelt kérdés
Van kulcsa. De kizárólag arra a helyzetre ha rosszul lennék itthon és segítség kéne. (Egyedül élek) De visszaélt vele, bejött kérdezés nélkül és rendezkedett. Nem hajlandó visszaadni a kulcsomat. Nekem meg nincs pénzem ajtócserére most. (Spéci biztonsági ajtó van, nem lehet zárat cserélni csak ajtóval együtt) Hogy tudnám visszaszerezni a kulcsom? Ölre menni mégsem akarok vele.
2020. nov. 29. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
92%

Te pedig próbáld értelmezni is, jó? :)

Értem, hogy biztonsági ajtó, és nem lehet zárat cserélni, oké. Nem adja vissza a kulcsot. Visszalopni sem tudod, mert folyton otthon van. Riglit/hevedert nem szeretnél.

Akkor sajnos marad 1 grizzly medve, amelyik védi a lakást és széttépi, aki megpróbál bemenni, ha nem vagy otthon! Bár a medve garantáltan drágább, mint egy heveder!

2020. nov. 29. 17:27
 22/63 A kérdező kommentje:
Egyébként van rigli az ajtón. De ha elmegyek itthonról megmondod, hogy húzom el? Tényleg nem adja vissza és tényleg alig van pénzem. Nem hiszem hogy ezen az ajtón ha felhívom a céget aki csinálta olyan olcsó lenne a zárcsere. De meg fogom próbálni.
2020. nov. 29. 17:28
 23/63 anonim ***** válasza:
97%
Jó, de ha nincs pénzed plusz védelemre, akkor mire vársz? Sehogy nem lesz plusz védelem, marad a szép szó, hogy bizony adja vissza. Ha szép szóból sem ért, akkor mehet a fenyegetőzés, hogy ennyi volt a kapcsolatotok, talán majd észhez tér.
2020. nov. 29. 17:32
 24/63 anonim ***** válasza:
96%

"Az az indok, hogy ha történik valami senki nem tud bejutni a lakásba. "

A TE lakásod, ha nem tud senki bemenni pótkulcs hiányában, akkor a TE károd lesz, ha történik valami.

De ettöl függetlenül az nem érthetö, hogy ha netán tüz lenne a lakásban, akkor egyrészt honnan tudják, hogy kinél kell a pótkulcsot keresni, másrészt mi biztosíték van arra, hogy az illetö éppen otthon van (lehet munkában, bevásárolni, stb) - mire ezt kiderítik, addigra már a lakás kiégett, nem kell kulcs.

Azaz ez egyáltalán nem indok, másrészt ez a te döntésed, ebbe nincs beleszólása (kivéve, ha kár esetén neki kellene fizetni mindent!)

2020. nov. 29. 17:34
 25/63 anonim ***** válasza:
95%

Nehéz ügy.

Sajnos kénytelen leszel ráijeszteni.

Nem látok jobb megoldást.

Mindd el neki, hogy magántulajdon megsértése szabálysértésnek számít.

És ő az elkövető.

Adja vissza a kulcsot különben nagyon kellemetlen helyzetbe találja magát.

Ettől talán észbe kap.

Igaz, hogy az anyád,de ez nem indok, hogy bejárjon a lakásokba.

2020. nov. 29. 17:38
 26/63 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is ilyen ajtó van, fillérekért lehet cserélni szó szerint a zárat, nálunk pl. Apukám csinálta. Betörni tényleg nem igazán lehet, jó cucc, de a zár csere már más lapra tartozik, semmivel sem nehezebb mint egy sima ajtóét. Mi pont azért tettük meg mert bonyodalmas és drága lett volna a kulcs másolás. (A lakást úgy vettük, hogy bent volt az ajtó.)

Kicsit olvass utána, csak a kulcs másolásához kell a gyártó, (nálunk valami kód is volt meg számla)

2020. nov. 29. 17:41
 27/63 anonim ***** válasza:
94%

A rendőrség meg a tűzoltók nem potkulcsoznak, simán betörtök az ajtót. Hidd el a tiedet is. Ha nem lehetne, nem adhatnak el az ajtókat, hiszen nem biztonságos.

Közlöd anyáddal, hogy adja vissza a kulcsodat és kész.

2020. nov. 29. 17:48
 28/63 anonim ***** válasza:
74%
nekem az egyik felmenőm a lakásomba hordta a szeretőjét, azért kellett neki a kulcs. A szomszédok szóltak. Anyád nem félrelépeget a te ágyadban?
2020. nov. 29. 17:55
 29/63 A kérdező kommentje:

26. Igen igen. Itt is kód van meg számla. Én is így vettem a lakást. Köszi.

27. Ezt csak a fallal együtt lehet betörni.

28. :D 70 múlt. :D

Ha nem lenne a járvány simán vissza tudnám lopni. Van kulcsom meg sejtem, hogy hol tartja. De azt nem tudom kisakkozni egy héten kétszer mikor megy le a sarki boltba.

2020. nov. 29. 18:24
 30/63 anonim ***** válasza:
93%

Mi is magunk cseréltük ki a a zárat az ugyanilyen ajtóban, szaki nélkül.Nem tétel az ára.

Mellesleg cuki a gondolat, hogy ez a rendőrnek vagy tűzoltónak akadály ha az lenne nem lenne forgalomban, ahogy már előttem is írták.

2020. nov. 29. 18:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!