Mit csinálnátok ebben a helyzetben? Anyám betört a lakásomba.
Te pedig próbáld értelmezni is, jó? :)
Értem, hogy biztonsági ajtó, és nem lehet zárat cserélni, oké. Nem adja vissza a kulcsot. Visszalopni sem tudod, mert folyton otthon van. Riglit/hevedert nem szeretnél.
Akkor sajnos marad 1 grizzly medve, amelyik védi a lakást és széttépi, aki megpróbál bemenni, ha nem vagy otthon! Bár a medve garantáltan drágább, mint egy heveder!
"Az az indok, hogy ha történik valami senki nem tud bejutni a lakásba. "
A TE lakásod, ha nem tud senki bemenni pótkulcs hiányában, akkor a TE károd lesz, ha történik valami.
De ettöl függetlenül az nem érthetö, hogy ha netán tüz lenne a lakásban, akkor egyrészt honnan tudják, hogy kinél kell a pótkulcsot keresni, másrészt mi biztosíték van arra, hogy az illetö éppen otthon van (lehet munkában, bevásárolni, stb) - mire ezt kiderítik, addigra már a lakás kiégett, nem kell kulcs.
Azaz ez egyáltalán nem indok, másrészt ez a te döntésed, ebbe nincs beleszólása (kivéve, ha kár esetén neki kellene fizetni mindent!)
Nehéz ügy.
Sajnos kénytelen leszel ráijeszteni.
Nem látok jobb megoldást.
Mindd el neki, hogy magántulajdon megsértése szabálysértésnek számít.
És ő az elkövető.
Adja vissza a kulcsot különben nagyon kellemetlen helyzetbe találja magát.
Ettől talán észbe kap.
Igaz, hogy az anyád,de ez nem indok, hogy bejárjon a lakásokba.
Nálunk is ilyen ajtó van, fillérekért lehet cserélni szó szerint a zárat, nálunk pl. Apukám csinálta. Betörni tényleg nem igazán lehet, jó cucc, de a zár csere már más lapra tartozik, semmivel sem nehezebb mint egy sima ajtóét. Mi pont azért tettük meg mert bonyodalmas és drága lett volna a kulcs másolás. (A lakást úgy vettük, hogy bent volt az ajtó.)
Kicsit olvass utána, csak a kulcs másolásához kell a gyártó, (nálunk valami kód is volt meg számla)
A rendőrség meg a tűzoltók nem potkulcsoznak, simán betörtök az ajtót. Hidd el a tiedet is. Ha nem lehetne, nem adhatnak el az ajtókat, hiszen nem biztonságos.
Közlöd anyáddal, hogy adja vissza a kulcsodat és kész.
26. Igen igen. Itt is kód van meg számla. Én is így vettem a lakást. Köszi.
27. Ezt csak a fallal együtt lehet betörni.
28. :D 70 múlt. :D
Ha nem lenne a járvány simán vissza tudnám lopni. Van kulcsom meg sejtem, hogy hol tartja. De azt nem tudom kisakkozni egy héten kétszer mikor megy le a sarki boltba.
Mi is magunk cseréltük ki a a zárat az ugyanilyen ajtóban, szaki nélkül.Nem tétel az ára.
Mellesleg cuki a gondolat, hogy ez a rendőrnek vagy tűzoltónak akadály ha az lenne nem lenne forgalomban, ahogy már előttem is írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!