Elfogadnátok ha a 15 éves lányotoknak egy 22 éves fiú udvarolna?
Ha belinkelsz valamit olvasd is el. A cikkben nincs olyan hogy a tiltás megnöveli a tiltott szerek használatát. Sőt! A kutatásban ami nem olyan egyszerű mint ahogy itt leírtad az is látszik, hogy amikor a szülők kontroll nélkül engedik a gyerekeiket mindenhova es nem tudják hol van, az nagyobb eséllyel fog alkoholt vagy drogot használni.
A megkérdrzetteknek 5,2 %-át problémás csoportba (jellemző a drog, alkohol is, a személyiségzavar is több) , 16,7 %-át a magas kockázatú internet és videojáték használó csoportba, 59,4 a mérsékelt (nem jellemző egyik fogyasztói/viselkedés magatartás sem ) , 18,7% az ivók csoportjába került.
Ezen kívül még kockázati tényező a szegénység, adósság, csonka család, szülőkkel való rossz kapcsolat stb (nem feltétlenül egyszerre).
Szóval ehet olvasgatni, nem tudom te melyik vagy, de ha egy szülő nem szab határokat egy 15 évesnek akkor abból nem lesz köszönet. Ezek a határok gyerek függők is, tudom hogy a teljes tiltás sem jó. De pl egy 22 éves felnőtt nem fog azzal megelégedni ha a 15 éves barátnőjének 9-re haza kell mennie.
#70 "En ennel a mondatnal ajulok inkabb el:
“ viszont minden századik magyar fiatal próbálta már a heroint,”
Ebben mi a meglepő? Hogy CSAK 1%? A hernyó nagy mumus-mumus, de valójában a designer drogok sokkal rosszabbak. Az előbbinek ugyanis kilövöd a hatását azonnal némi nalorfinnal vagy narcannal. Az utóbbiaknál meg lövésed sincs, hogy valójában milyen anyag, mennyi, mire hat és hogyan, és mire számíthatsz... A hernyó (szép nevén diacetil-morfin) meg az 1960-as évekig hivatalos gyógyszer volt, minden szempontból ismert, vizsgált anyag.
#71 " De pl egy 22 éves felnőtt nem fog azzal megelégedni ha a 15 éves barátnőjének 9-re haza kell mennie" - ez egy durva általánosítás... a párom 17 volt, amikor összejöttünk, és is hazament hétköznapokon 10-re. És? Amikor 18 lett összeköltöztünk, azt ennyi.
A statisztikákat meg olyan szempontból kell nézni, hogy ahol megkapják a fiatalok az őket megillető szabadságot, ott se rosszabbak semmivel ... csak az életük élhetőbb...
72.
Nem igaz, hogy 100x le kell irnom.
En nem ilyen kozegben nottem fel. Es az a par sztori amit lattam/hallottam szamomra az extrem kivetelt jelentette amellett, hogy el akartam kerulni.
Masreszt hany eves voltal amikor osszejottek?
Mert ha nagy volt a korkulonbseg, akkor azert veded nagyon ezt a 15-22 kozotti kapcsolatot... 😅
66-ra.
Jo, akkor nem fogadom el.
Holnap mindenki menjen a Karibra nyaralni az egyenloseg jegyeben.
Taposd el a rendszert, akarmit is jelentsen az, ha nem kell melozni es mehetek a Karibra veled vagyok. 😊
- amugy dolgozom rajta...
72. Ha 17 volt a párod akkor miért hasonlítod egy 15 éves hez? Nem mindegy. Tiknél 2 év sokat számít.
A statisztikáró való velemenyeddel nem értek egyet mivel egy ember kb 16 éves koráig a leg befolyásolhatóbb. Természetesen ember függő is a dolog, általánosságban beszélek. Ezért is sok más mellett nagy a szülők felelőssége. Néha neki kell gondolkodni higy a gyereke ne csináljon hajmeresztő hülyeségeket.
Unokatestvérem pl abba akarta hagyni az iskolát a cél előtt. Úgy kellett rábeszélni hogy menjen el az érettségire. Felnőtt fejjel most azt mondja hogy örül neki hogy így történt, és mekkora baromság volt amit régen akart csinálni. Olyan ismerősöm is van akit nem lehetett lebeszélni, ő is rájött hogy hülyeséget csinált ezért utólag tette le.
Masreszt hany eves voltal amikor osszejottek?
#73 33.
"Mert ha nagy volt a korkulonbseg, akkor azert veded nagyon ezt a 15-22 kozotti kapcsolatot..." - nem mondod, hogy az ember amellett érvel, amivel pozitív tapasztalata van.. hogy mik vannak..
"Holnap mindenki menjen a Karibra nyaralni az egyenloseg jegyeben." - nem gondolom, hogy a bolygó végleges tönkretétele lenne a cél... az, hogy még többen parazitúlhassanak az erőforrásain. Ma ugye az van, hogy egyeseknek a Karib térség, másoknak (sokaknak) még a Balaton 2 hét SE. Az egalizmust azzal teremted meg, hogy ha mindenkinek adottá válik legalább a 2 hét Balaton nyaranta.
"Ha 17 volt a párod akkor miért hasonlítod egy 15 éves hez? Nem mindegy. Tiknél 2 év sokat számít." - olvasd el még egyszer..."De pl egy 22 éves felnőtt nem fog azzal megelégedni ha a 15 éves barátnőjének 9-re haza kell mennie" - ez egy durva általánosítás... a párom 17 volt, amikor összejöttünk, és is hazament hétköznapokon 10-re. És? - én afelnőtt fél elvárásait hasonlítottam, mert te arra hivatkoztál... nem arra, hogy a 15 vagy 17 évesnek mik az elvárásai...
"Unokatestvérem pl abba akarta hagyni az iskolát a cél előtt. Úgy kellett rábeszélni hogy menjen el az érettségire. Felnőtt fejjel most azt mondja hogy örül neki hogy így történt, és mekkora baromság volt amit régen akart csinálni" - nekem spec egyedlen dolog sem volt életemben, amiben ma a szüleim huhogásának adnék igazat... pedig hallgattam én is a "most még nem érted, mert gyerek vagy, de ha felnősz, majd hálás leszel érte" ótvar dumát...
Nem a gyerek vagy dumára gondoltam. Lehet normálisan, érvekkel is meggyőzni egy embert. Látszik hogy már megint a személyes életedet veszed alapul és mindenki gonosz aki törődik a gyereke jövőjével.
Nem baj ha nem értesz velem egyet. Ha te úgy akarod nevelni a gyermekeket hogy 15 éves korától azt csináljon amit akar akkor tedd azt.
"már megint a személyes életedet veszed alapul és mindenki gonosz aki törődik a gyereke jövőjével." - miért, te nem azt veszed alapul?
"Nem igaz, hogy 100x le kell irnom. En nem ilyen kozegben nottem fel..."
"és mindenki gonosz aki törődik a gyereke jövőjével." - dehogy, csak az a gonosz, aki a gyerekre a saját értékrendjét erőszakolna rá...
"Ha te úgy akarod nevelni a gyermekeket hogy 15 éves korától azt csináljon amit akar akkor tedd azt." - már nem aktuális a kérdés, a "kiscsaj" már 30+... és igen, füvezett 15 évesen, pasizott is, amennyit akart... soha nem korlátoztam semmi komolyabban. És erre büszke is vagyok:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!