Elfogadnátok ha a 15 éves lányotoknak egy 22 éves fiú udvarolna?
Ehhez tobbet kene tudni anyadrol.
Nem tudom miben korlatozott teged ennyire.
Mas a felnottkor es mas a gyerek <18 amikor meg anya es apa felelos erte.
Amikor meg fejben es vilagnezetben egy semmi az ember, naiv es butacska addig anyu es apu terelgeti lehetoleg jo iranyba - de latom sokan nyitottabbak, ez az o nezetuk, nekem
ez sokkolo, azt hittem eddig ezek az elrettento kivetelek, balesetek, de ezek szerint ez a “normalis” elet...
Az meg mindig fix a kerdeshez tartozoan, hogy az en 15 eves lanyomnak 22 eves addig udvarolna, amig en tudomast nem szerzek rola.
Kasztokba sorolasrol meg nem sajnalom, de ez a vilag rendje. Nem mintha en is a top-top reszbe tartoznek, de tisztaban vagyok vele es elfogadom a tenyeket.
Egy pizzafutar, aki most keptelen volt 3 kaputelefonos hivas es a telefonszamom mellett betalalni a lakasba sose lesz velem egy szinten. Vagyis probalkozhat, de latom az intelligencianal mar elbukott. Probaltam vele kommunikalni a kaputelefonban de 2-3. alkalommal bele se szolt. A ceg meg nem vette fel hiaba hivtam oket 4-5x hogy segitsek.
Ezzel egyutt tisztaban vagyok vele, hogy a baratom, aki egy kibaxott nagy ceget visz, ami a tarsadalom szamara is hasznos, 4-5 diplomaja van doktori cime jopar szinttel
magasabban all, mint en tarsadalmilag, aki csak par millat tesz le az asztalra havonta.
De azt is tudom, hogy pl. a volt munkaltatom, akik 5 millard dollaros befektetest kezelnek meg kicsit magasabban allnak, mint barmelyikunk...
Ezek szamok es tenyek. Nem lehet veluk vitazni vagy megis?
Maskepp nottunk fel, mas a normalis.
Nekem ez az egesz kerdes es valaszok dobbenet, csak arra jo, hogy lassan a zord valosagot, hogy az amit en extrem elrettento peldanak gondoltam az masnak a “normalis”.
#62"Ehhez tobbet kene tudni anyadrol.Nem tudom miben korlatozott teged ennyire." - ez e kérdés szempontjából tök mellékes... voltaképp nem korlátozott különösképpen semmiben, valszeg nem is tűrtem volna... mindösszesen mindenáron rám akarta erőszakolni az általa vallott kispolgári-konzervatív "angolkisasszonyos" értékrendet, amitől viszont én már akkor is behánytam. És tukmált az agyamba mászva a közhelyes hülységeivel.... szóval aztán később éveket vett el az éltemből, hogy azt a fajta "imprintinget" tudatos, kemény munkával kitakarítsam önmagamból. és képes legyek a számomra pozitív emberi és párkapcsolatokra. (ezért utaltam röviden a mérgező szülők fenoménra)
"Amikor meg fejben es vilagnezetben egy semmi az ember, naiv es butacska addig anyu es apu terelgeti lehetoleg jo iranyba - de latom sokan nyitottabbak, ez az o nezetuk, nekem ez sokkolo" - erről azt gondolom, hogy au ember semmilyen életkorban nem birka, hogy terelgessék... és senki sem azonos se az apjával, se az anyjával, sem nem az ő tulajdonuk, hanem egy egyéniség, önmaga az első pillanattól. A gyereket a lelkiismereti szabadság és a SAJÁT értékrend a születésétől megilleti. Senki sem tehet róla, és nem felelős azért, hogy milyen szülőkkel áldja vagy veri a sorsa...
"magasabban all, mint en tarsadalmilag, aki csak par millat tesz le az asztalra havonta." én nem gondolom, hogy a korlátlan magántulajdonlás görényfétise minősítene bárkit és bármit is. Meg egyébként is a vertikális kapcsolatok iránti igényt a klerikális reakció maradványtünetének tartom, a vallások szocializálnak arra, hogy elhidd, hogy vannak fölötted... Szerintem fölöttem nincs senki, ahogy alattam sincs senki... mellettem vannak sokan, függetlenül a koruktól, a nemüktől, az iskolai végzettségüktől, a foglalkozásuktól, a vagyoni helyzetüktől.
Az ember eleg sok eletkorban birka es kell, hogy terelgessek.
Csak nezz ra a covidiotakra... tokeletes peldaja a jogikag felnott embereknek, akik total hulyek.
De, vannak feletted es alattad is.
Nem tudom mit kell ezen is tagadni.
Mindunket hasonlo jogok illetnenek meg, jobb helyeken meg is illetnek.
De amig en a Gellert-hegyre nezek estenkent, addig a pizzafutar, aki keptelen volt megtalalni valoszinuleg a szomszed lakast lesi a dog sotet szobajabol, mikozben a munkaltatom a Karibon fetreng a covid alatt... na ennyitba kasztokrol meg egyenloek vagyunk.
De, hogy ne kelljen a saját rokonaimat, tessék egy friss mai cikk: [link]
Tessék, fekete-fehéren ide vezet a tiltogatós-rendszabályozós rendpárti-értékelvű "zérótoleráns" genny.
69. Jaj, irhatsz ide mindenfele cifra jelzoket, hogy ez meg az vezet ide. Mutass egy tanulmanyt, hogy a tiltas vezet oda.
Szerintem inkabb az, hogy anyu-apu lexarja a gyereket, mert epphogy megelnek, felhullan hazaesnek, sot orulnek, hogy van meg melo es a gyerekkel mar nem foglalkoznak, nagy az mar, ellatja magat.
Amugy a piatol nem dobok egy hatast, se a cigitol.
Meg mindig tartom, hogy eljen tarsasagi eletet, de ne 15 evesen a 22 eves csapja neki a szelet. Szanalmas az ilyen ferfi.
A cikk 16-18 vagy 9-10. osztalyosokra vonatkozik? Index szinvonal. Emlekszem az en erettsegim idejen rossz megoldasokkal adtak le a matek feladatsort. 🙃😭
En ennel a mondatnal ajulok inkabb el:
“ viszont minden századik magyar fiatal próbálta már a heroint,”
Mi a fene?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!