Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak nem ment kishíjján...

Másnak nem ment kishíjján tönkre a kapcsolata a baba születése után?

Figyelt kérdés

Azért írok már ide mert nagyon el vagyok keseredve...mióta megszületett a kisbabánk a férjemmel szinte állandóan marjuk egymást. Kislányom most 10 hónapos.

Tudni kell azt h anyósomékkal lakunk mert saját házra spórolunk, de nem elég anyós após, még a velem egykorú sógornőm is itthon lakik...se barátai se kapcsolata...eleinte mindenkivel jol kijöttem de a baba óta nem...szinte minden zavar. Nem mondhatnám h nagyon bele szólnának dolgokba itt-ott egy megjegyzés. De ha bármi van a férjem mindig mellettük áll merth én sokszor túl nyers vagyok...es állandóan vitatkozunk...mas is volt ilyen helyzetben? Az elott nagyon jól elvoltunk...kirandulgattunk élveztük az életet

2020. szept. 4. 08:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
Az, hogy a férfiak mások, máshogy gondolkoznak, az biológia, a nő a gondoskodásra, gyereknevelésre van kódolva, a férfi meg a családja eltartására. Olvass utána, pszichológia. Ezért nem játszmázom, nem manipulálok, csak a férfi fejével gondolkodom. Attól még őszinte vagyok, nem hallgatok el semmit. A játszmázásban, manipulálásban ez utóbbi kettő szerintem fontos dolog.
2020. szept. 9. 21:18
 62/71 anonim ***** válasza:
Igen, mert minden nő gyereket akar nevelni és másokat pesztrálni, és minden férfi családot akar és azt eltartani... Áruld már, a világ összes férfija hogy gondolkodik? És az összes nő?
2020. szept. 9. 22:51
 63/71 anonim ***** válasza:
68%
A férfiakat nem lehet direktben irányítani. El kell velük hitetni szép lassan csöpögtetve, hogy máshogy lesz jobb. --> Bocsáss meg, de brutális nagy hazugság, hogy nem játszmázol és nem manipulálsz. Ettől még nem mondom, hogy elhallgatsz dolgokat, és nem vagy őszinte, de nem egyenesen teszed azt és irányítani szeretnél. Ne haragudj, de az egészből süt, hogy nem kezeled magaddal azonos szinten.
2020. szept. 9. 22:55
 64/71 anonim ***** válasza:

Mégis honnan veszed azt a határozott bátorságot, hogy egy mondatomból, amit félreértesz, messzemenő következtetéseke vonj le a személyiségemet illetően? Soha nem játszmáztam, se férfiakkal, se más emberekkel. Őszinte vagyok mindenben mindenkivel. A férjemmel is.

Anyám egész életében logikusan érvelve próbált meg elérni célokat az életben, amihez kellette volna az apám vagy a későbbi élettársa, hát a logikus érvelésével mind a mai napig nem ment semmire. Mert nem értette a férfit, akivel élt. Nem érti most sem. És hiába lenne logikus a férfi szemszögéből az a cél, az a vágy, hiába lenne jó mindkettőjüknek, nem kap segítséget, nem kap támogatást. A logikus érvelése mit sem ér. Te szerencsés vagy, mert vagy mindent megtesz neked a férjed, vagy teljesen egyek vagytok, egyformán gondolkoztok. De hidd el, a kapcsolatok többsége nem ilyen, és mikor azt írtam, csöpögtetve, akkor azt úgy értettem, kedvesen, többször beszélni a dologról, hogy az miért lenne jó, miért lenne a férjnek jó satöbbi. Hogy végre belássa. Mint a kérdezőnél is. Hisz a férjének is jobb lenne egy saját élet, nem csak egy szoba, hanem saját lakás, ház, ahol önállóak (a saját akár albérlet, az önálló életre helyezem a hangsúlyt), de ezt ő most nyilván nem látja, nem érzi, mert ő van otthon. Más lelkülettel éli meg ezt az időszakot. És itt a logikus érveléssel kitörölhetné a kérdező, mert azzal nem ér célt. Úgy értem, a "na most apukám üljünk le és megmondom logikusan, mi legyen" érveléssel. Sokszor kell róla beszélni, sokszor, de nem hisztisen, nem nyűgösen. Mert akkor talán a férfi is vágyni fog arra az életre, belátja, úgy lesz jobb. Ez akkor lenne manipuláció, ha a nő olyat akarna, ami a férfinak nem jó. Ha mondjuk az előző házasságból született gyereket szeretné elidegeníteni az apjától.

De kétlem, hogy mindezt te megérted, úgyhogy tudod mit, igen, manipulálok.

2020. szept. 10. 21:42
 65/71 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy jobban, részletesen kifejtetted, így érthetőbb! Tudok szöveget értelmezni... Azért azt beláthatod, hogy az első 1-2 kommentedből nem épp ilyen felhanggal magyaráztad ezt a dolgot.
2020. szept. 12. 14:43
 66/71 anonim ***** válasza:
100%

Ti igazából sosem éltetek együtt -külön, egy háztartásban ketten, még huszonöt ember nélkül. A férjed családja úgy látszik amúgy sem túl sikeres az önállósodásban, ha a 28 éves sógornő is otthon él.

Azt írtad 2-3 év mire meglesz a pénz a házra. Ebből kiindulva már simén kaphattok egy jó hitelkonstrukciót és ha úgyis lesz második gyerek - "mert kell", meg "ne legyen már nagy korkülönbség", akkor kaphattok CSOK hitelt is, és akkor azt fizetitek havonta. Nekem nagyon sántít a férjednek az az érve, hogy nem akar hitel/albérlet fizetni, hanem addig csücsülünk anyun meg apun még vagy 10 évig.

Ahogy sokan írták, az együttélés alkalmazkodás és empátia és sorry te vagy ott a megtűrt vendég és a mama meg a papa, a maguk -50-60x évével nem fognak már. Szerintem ez is nagy dolog tőlük, hogy még 3 felnőtt lakik ott "rajtuk", ameddig gyűjti a pénzét a saját pecóra.

Ameddig nem volt a babuci, addig nem volt gond az együttélés? Igazából addig wellneseztetek meg kirándultatok és te igazából sosem tartottál fent háztartást, vagyis ne haragudj, ketten a férjeddel, bár nem tudom ő kiveszi-e részét bármiből, vagy akár te magad, azon kívül, hogy pelenkázod a babát és főződ neki a céklát. Ha eddig is anyukával élt, akkor a nagy számok törvénye alapján, nem biztos..

próbáld meg kitalálni, te mit akarsz, mi lenne neked a legjobb és ha ugy látod, hogy nagyon szuperül pár év mulva boldogan, két gyerekkel átköltöztök az álomházadba, ahol mászkálhat majd amennyit akar, akkor legyél egyszerűen türelmes és tudatosítsd magadban, hogy ez egy átmeneti állapot és csupán 2-3 év. Használd ki, hogy nem kell folyton főzni-mosni takarítani, amit a legtöbb bezzeganyuka csinál, hanem időd is van arra, hogy kiránduljatok nagyokat és pihenni is tudsz, mert gondolom a babát le tudod passzolni valamelyik felnőttnek ott a házban, akár 1 órára.

2020. szept. 14. 10:05
 67/71 anonim ***** válasza:
100%
#61 "a nő a gondoskodásra, gyereknevelésre van kódolva, a férfi meg a családja eltartására. Olvass utána, pszichológia."- azért a középkor óta már a pszichológia is fejlődött, az ismerettségem férfi-tagjai közül hirtelen egyet se tudok mondani, aki a "klasszikus" egy keresős családmodellt szeretné... ahogy én se tartanék el egyetlen nőt se pusztán azért, mert gyereket szült. Ahogy a páromnak se priorítás az életében a gyerekvállalás-gyereknevelés.
2020. szept. 14. 10:36
 68/71 anonim ***** válasza:

#65: örülök, hogy érthetőbb voltam, és hogy megértetted. Köszi!

#67: ezalatt a mondatom alatt nem azt értem, hogy az apukának kell csak pénzt keresni, hanem hogy biológiailag mi a különbség. A nő empátiában, metakommunikációban jobb, nyilván mert ő van a gyermekkel, evolúció alakította így, a férfi viszont a rendszerek megismerésében, felépítésében jobb. Nyilván ez így ki van sarkítva, de van benne alapvető igazság.

2020. szept. 14. 13:02
 69/71 A kérdező kommentje:
Én tudom h mindenkinek főleg nekem az lenne a legjobb ha külön mennénk...tudom h a férjemen is egyre nagyobb a nyomás, mert tudja h menni akarok. Abban egyeztünk meg h egy kicsit lazítok, kikapcsolok, kimozdulok (rendszeresen) és ha ezáltal sem javul a helyzet akkor lépünk. Bízok benne és a közös házban...rengeteget dolgozik h minél többet félre tudjunk tenni...nem nevezném élősködésnek azt h a családjánál lakunk mert teljes mértékben kiveszi a részét a ház körüli munkákban és en is igyekszem segíteni ahogy tudok. A baba előtt nekem is volt munkahelyem es nem nevezném nagy kirándulgatásnak meg wellnessezésnek azt h évente 1x-2x-3x elmentunk valahova. Tudom h en vagyok a megturt vendég de ha annyira csak megtűrnek es nem látnak szívesen akkor azt meg kellett mondani az elején. Ami pedig a sógornőmet illeti szerintem sosem fog elköltözni...bár ehhez semmi közöm...csak ne a férjemet ugráltassa minden sz.rért...
2020. szept. 15. 12:58
 70/71 anonim ***** válasza:
Azért jó látni, hogy sokkal nyugodtabb vagy most, és látszódik, hogy a dolgokat is jobban átgondoltad! :)
2020. szept. 15. 13:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!