Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak nem ment kishíjján...

Másnak nem ment kishíjján tönkre a kapcsolata a baba születése után?

Figyelt kérdés

Azért írok már ide mert nagyon el vagyok keseredve...mióta megszületett a kisbabánk a férjemmel szinte állandóan marjuk egymást. Kislányom most 10 hónapos.

Tudni kell azt h anyósomékkal lakunk mert saját házra spórolunk, de nem elég anyós após, még a velem egykorú sógornőm is itthon lakik...se barátai se kapcsolata...eleinte mindenkivel jol kijöttem de a baba óta nem...szinte minden zavar. Nem mondhatnám h nagyon bele szólnának dolgokba itt-ott egy megjegyzés. De ha bármi van a férjem mindig mellettük áll merth én sokszor túl nyers vagyok...es állandóan vitatkozunk...mas is volt ilyen helyzetben? Az elott nagyon jól elvoltunk...kirandulgattunk élveztük az életet

2020. szept. 4. 08:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
88%

Hát, nem tudom. Én egy különleges állatfaj vagyok, de a saját családomon (férjem, gyerekeim) kívül senkivel nem tudnék hosszabb távon együtt élni, képtelen vagyok rá. Szeretem, ha minden úgy van, ahogy hagyom, ha tudok tervezni, egyedül lenni, stb. és nem kell még számtalan más emberre tekintettel lennem. És igen, a többieknek, akik nem a szűk család része, szinten hatalmas alkalmazkodást kíván elviselni a teljesen eltérő életformákat. Főleg, ha nincs külön konyha, fürdőszoba, de egyébként is.

Szóval ha valaki azt írja, együtt él anyóssal, apóssal, testvérekkel, ki tudja kivel ugyanabban a házban, nekem a hátamon feláll a szőr, mert az tuti, ott egy csepp nyugalom nincs. Az nem élet, hogy mindig azt nézni, kihez kell éppen alkalmazkodni.

Ezerszer inkább hitel, albérlet, külföldi munka, vagy bármi más, ami megoldja a külön költözést.

Kérdező! Mire összejön a pénzetek, el fogtok válni. Tényleg megéri.

2020. szept. 4. 14:24
 42/71 anonim ***** válasza:
42%
Hát el kell hogy keseritselek, de hiába fogtok elköltözni, a férjeddel ennyire ellentétes véleményen vagytok, és ennyire nem áll ki melletted, még egy gyerek után sem, akkor ennek a kapcsolatnak annyi. Tök mindegy hogy elkoltoztok ez a feszültség akkor is meg fog maradni, és még ha ritkábban is találkoztok a férjed családjával, ha olyankor lesz valami nézeteltérés és a férjed megint a családja mellé áll, akkor ott ette meg a fene az egész kapcsolatot. Férjeddel kellene a kapcsolatot helyre tenni valahogy, ha ez nem sikerül, akkor vagy tűröd, vagy elválsz. Nem mindenkinél sikerül azt elérni hogy a férje felnőjön és kibujjon anyuci szoknyája alól, van olyan pasi aki örökké anyuci pici fia marad. Férjed lehet az utóbbi. Sajnálom egyébként, de én alapvetően nem szültem volna ilyen embernek, aki ennyire láthatóan sz*ba sem néz, és mindig a családja a Szent, még akkor is ha esetleg a családjának nincs igaza, mégis akkor is nekik ad igazat.
2020. szept. 4. 17:24
 43/71 anonim ***** válasza:
82%
A családnál laknak harmadik éve, hogy érted, hogy nem a családnak van igaza? :D Okkal nem áll ki mellette a férje, az kellene, hogy adja a kötekedése alá a lovat? Hol olvastad, hogy sz.rba se veszi a kérdezőt? Itt a kérdező az, aki rondán bánik másokkal.
2020. szept. 4. 17:30
 44/71 anonim ***** válasza:
11%
Én telesen egyetértek veled (én vagyok a 14 éves és az egyéves anyukája), én mindkét helyzetben voltam, anyósékkal is laktam. Nyugodj meg, nyugtasd meg magad, hogy lesz jobb. A férfiakat nem lehet direktben irányítani. El kell velük hitetni szép lassan csöpögtetve, hogy máshogy lesz jobb.
2020. szept. 4. 17:47
 45/71 anonim ***** válasza:
87%
Normális férfi elválik az ilyen "csöpögtetem neki, hogy máshogy lesz jobb" típusú manipulátoroktól...
2020. szept. 4. 17:49
 46/71 anonim ***** válasza:
21%
Ez nem manipuláció. De ha in medias res a nő szajkózza, mit szeretne, hogy lenne jobb, a férfi nem fogja meghallgatni. A férfiak máshogy gondolkoznak. Jelen esetben a férjnek is sokkal jobb lenne külön. Mert normális férfi nem lakik anyukával együtt. Saját családja, saját háztartása van, önálló egység, nem anyuka és apuka része, mint tízéves korában.
2020. szept. 4. 19:04
 47/71 anonim ***** válasza:
26%

38as! Ne zavarjon, hogy én sem azt írtam, hogy minden dolguk idegesített...!

Lehet most jutott el arra a pontra, hogy megfogalmazódott benne, hogy megunta a helyzetet. Ott a gyerek, a család és egy másik családdal kerülgetik egymást. Én sem 2 perc alatt sokalltam be.

De ha a kedves 38-as elolvasta volna, a férjem hozzá állasa hasonló volt a kérdező párjáéhoz, azért is meséltem el. De már ez sem tetszik egyeseknek.... Meg sem lépődök.

2020. szept. 4. 19:08
 48/71 anonim ***** válasza:
90%

De, ez színtiszta manipuláció, semmi más. Eleve hogy mered eldönteni, kinek mi lesz jó? Honnan tudod, másnak mi a jó? Ja, vagy azt neked van jogod eldönteni? Gondolom a férj is érzi, hogy a felesége brutálisan agresszív, nem hiszem, hogy a különköltözés itt a legnagyobb probléma, ha el is mennének, akkor a férjén töltené ki ezeket az indulatokat. Amúgy nem is olyan régen a többgenerációs családok voltak a természetesek, nem biztos, hogy valaki csak azért nem költözik el, mert ő még anyu és apu része.

A kérdezőnek szakemberre van szüksége + egy hormonvizsgálatra, de nem hiszi el nekünk, konkrétan legonoszozott minket ezért.

2020. szept. 4. 19:13
 49/71 A kérdező kommentje:
Mindentől próbálok építeni amit írtatok...egesz nap a szavaitokon kattogtam es próbáltam újra és újra lejatszani az egészet...azt a helyzetet azt h itt vagyunk mindent...a gonoszt azert írtam mert egyáltalán nem volt szép néhány hozzaszolas...nem tudom hányan próbáltátok azok közül akik valaszoltatok az anyóssal együtt lakást, de két nő is tömeg egy háztartásban es nem 3...tudom az en hibám h iddejottem...meg egyesek szerint az is h szültem...ezt kikerem magamnak, mert akármilyen szarnak is látom most a helyzetet a kislányom a legjobb ami történhetett velem az életben...es tudom h a férjem szeret(még) de egyszerűen neki nem olyan fontos és sürgős a költözés...nem ismeritek a sogornomet nem tudjátok milyen...engem sem ismertek és azt kaptam h agresszív vagyok...rengeteg dolog zavar...nem tartom normálisnak ezt h ennyien lakunk egy fedél alatt...en figyelek mindenkire ami számomra is természetes...hisz én jöttem ide...figyelek h ha alszanak akkor nem viszem ki a kicsit h zajongjon..olyan nagy elvaras h ők is legyenek halkabban ha a lányom alszik? Vagy olyan nagy elvaras h ne a férjemet hívja taxisnak az ejszaka közepén? 28 éves...valahogy csak meg tudja oldani nem? Rengeteg olyat csinál amivel ez a story amit leírtam csak hab volt a tortán...de elviselem a negatív véleményeket...nem azért írtam ki a kérdést h mindenki helyeseljen és h adja alam a lovat...csupán szerettem volna vegre valakinek kipanaszkodni magam...köszönöm h valaszoltatok!
2020. szept. 4. 21:05
 50/71 A kérdező kommentje:
Ja és még neked 40-es! Annyit szeretnék h egyáltalán nem volt elkapkodva...tervezett előre megfontolt döntés volt...az élveztük az életet arra vonatkozott h tudtunk egymással foglalkozni vacsora, kirandulasok, wellness vagy bármi...ezek persze most teljesen háttérbe szorultak...de erre fel voltunk készülve...nem is ezzel van a gond...persze fárasztó minden nap a 4 fal kozt es szinte senkivel nem tudok beszélgetni a babámon kívül, de imádom a teendőimet...az etetestől kezdve a peluscseréig...persze van mikor sok...de nem ez a gond!
2020. szept. 4. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!