Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak nem ment kishíjján...

Másnak nem ment kishíjján tönkre a kapcsolata a baba születése után?

Figyelt kérdés

Azért írok már ide mert nagyon el vagyok keseredve...mióta megszületett a kisbabánk a férjemmel szinte állandóan marjuk egymást. Kislányom most 10 hónapos.

Tudni kell azt h anyósomékkal lakunk mert saját házra spórolunk, de nem elég anyós após, még a velem egykorú sógornőm is itthon lakik...se barátai se kapcsolata...eleinte mindenkivel jol kijöttem de a baba óta nem...szinte minden zavar. Nem mondhatnám h nagyon bele szólnának dolgokba itt-ott egy megjegyzés. De ha bármi van a férjem mindig mellettük áll merth én sokszor túl nyers vagyok...es állandóan vitatkozunk...mas is volt ilyen helyzetben? Az elott nagyon jól elvoltunk...kirandulgattunk élveztük az életet

2020. szept. 4. 08:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
25%
Nem rosszindulatúan mondom, hogy a férfiak mások, máshogy gondolkoznak, de ez az igazság. És ezért nem értik meg a nőket. És a nő meg azért nem érti meg a férfit, ha nem érti, mert nem figyel rá. Ez odafigyelés, nem manipuláció. Nekik más a fontos, más a prioritás, máshogy jár az agyuk. És ha nem tudom, mi a jó a férjemnek, akkor nem is ismerem őt. Ez nem manipuláció, nem irányítás. Pusztán annyi, hogy ismerem, hogy szeretem. Hogy figyelek rá. Pusztán odafigyelés. És egy férfit sose lerohanni kell, hanem kedvesen felhívni a figyelmét arra, amivel ő nem foglalkozik.
2020. szept. 4. 21:55
 52/71 anonim ***** válasza:
42%
Btw, a férjemet megkérdeztem, tudom-e, neki mi a jó, és azt mondta, hogy igen. Pedig nem papucs. Egyszerűen az empátiámmal, odafigyelésemmel gondoskodom róla, ő meg bízik benne.
2020. szept. 4. 22:07
 53/71 anonim ***** válasza:
89%

Marhaság, nem egyen nők és egyen férfiak vagyunk, minden ember más, nemtől függetlenül. Nekem nő létemre hányingerem van ettől a manipulálós, elmejátékos, nem mondom meg egyenesen, mit akarok, hanem csak úgy terelgetek viselkedéstől, akinél ezt látom, az repül is a társaságomból. Ha valamit akarok, egyenesen megmondom a páromnak, és egyenesen érvelek logikusan, józan paraszti ésszel. Akinek esze van, az megérti. Ettől bárki lehet kedves...

Kérdező: itt veled senki nem volt gonosz, a viselkedésedet kritizáltuk (jogosan), és nem azt mondtuk, miért szültél, hanem hogy miért szültél más lakásába. A különbség óriási... Ők otthon vannak, te nem, ennyi a történet. Szintén nem tudom, mi gonoszság van abban, hogy hormonvizsgálatot és pszichológust javasoltunk, maximális jóindulattal. Ne mondd már, hogy cseppet sem vagy indulatos! Nem, nem próbálok anyóssal élni, mert elkerülöm az ilyen helyzetet, de ha bele is kerülnék, kussolnék és meghúznám magam, mert én ott csak megtűrt vendég lennék. Jah, és a sógornőmtől marha gyorsan bocsánatot kérnék a helyedben... Hihetetlenül igazságtalan voltál vele!

2020. szept. 4. 22:10
 54/71 A kérdező kommentje:
Sokmindenben igazatok van es igazat adok nektek, de számomra az h a férjemhez rohant rögtön panaszkodni h ossze ugrasszon minket az rosszindulat...meg lehetett volna beszélni ha egyenes és a szemembe néz...azert nem ugy kell engem elkepzelni h hozzam sem lehet szólni...csak nyílt vagyok..es megmondom szemtől szembe ha valami nem tetszik
2020. szept. 4. 22:20
 55/71 anonim ***** válasza:
69%
Nem ismerjük a sógornődet, de nem biztos, hogy a tömény rosszindulat vezérelte. Nyilván fontos az őszinteség, de a higgadtság is.
2020. szept. 4. 22:32
 56/71 anonim ***** válasza:
47%

53-as: én nem manipulálok, ezt a szót te használod. Én is megmondom, mit akarok, de nem úgy, hogy akarom, hanem hogy szeretném ezért és ezért. De látom, te itt jobban tudsz mindent, de egy csöpp empátia sem szorult beléd, nem tudod átérezni, a Kérdező mit érezhet. Vszeg nem gondolta, hogy ez lesz az együttlakásból, hogy a baba teljesen más szituációt eredményez. Mehet ő hormonnvizsgálatra meg pszichológushoz, attól még ugyanolyan frusztrált marad. És ezen plusz hormonok nem segítenek.

Kérdező: készülj fel arra, ha gyerek mozgékonyabb lesz, jön-megy, még frusztráltabb leszel. Mert akkor már nem tudod a rokonságot kikerülni.

2020. szept. 5. 10:18
 57/71 A kérdező kommentje:
Tudom Utolsó...ne is mondd...a babám mar mászik és látom h kevés neki a szobánk...menne a házban fel le...csak épp a ház egyáltalán nem bababarát 😔
2020. szept. 5. 14:27
 58/71 anonim ***** válasza:
100%
Szinte már mindent leírtak előttem, nincs nagyon mit hosszáfűzni, csak a testvér kérdésre reagálnék. Elhiszem, hogy kis korkülönnbséget szerettél volna, de eszedbe ne jusson újra teherbe esni és ebben semmi rosszindulat részemről. nagyon komoly megoldaldandó problémáitok, konfliktusaitok vannak, amik már most is iszonyú feszültséget generálnak. Számtalan dologban nem egyeztek, ezeket át kell beszélni, leásni az aljára és megoldást keresni, nem pedig potyogtatni a gyereket égbe világba, mert ne legyen sok korkülönbség. az most nem releváns érv, látod, a már meglévőt sem kellett volna így odaszülni, nemhogy mnég egy testvért. Ha nem akarsz kétgyerekes egyedülálló anya lenni és van egy csöpp ezsed, akkor ezt elhalsztod. Amúgy sem lenne a családdal sem korrekt. van, hogy az élet felülírja az elképzeléseket, alkalmazkodni kell. Anno nálunk váratlan élethelyzet, költözés, új munka, majd betegség okán úgy alakult, hogy 8 év lett a fiaim között. Én sem úgy terveztem, de volt annyi eszem és a férjemnek is, hogy nem vállaltunk még egy gyekret a káosz kellős közepébe, bármit is szerettunk volna előtte, semmi nem olyan fontos, mint rendezni a sorokat. Az ott most a Te káoszod, kászálódj ki belőle, mielőtt végképp elnyel és bekebelez és tönkretesz körülttöd mindent. A testvér kérdés a prioritásokat tekintve most igencsak másodlagos. Őssze is kell szedned magad, hiszen már most is nehezményzed, miért nem viszik ki levegőzni néha Ők a gyereket. Megtehetnék, de nem dolguk, a férjednek viszont igen. Anyós főz, kertet rendeznek, ezzel tehermentesítenek Téged. A másodikat már ne szüld a nyakukra, hogy aztán az legyen belőle miért nem segítenek a nagy körül, hogy a kicsit nyugodtan rendezhesd. Legyen eszed, ne nehezítsed az életedet meg mégjobban. Meg másokét se. A legjobbakat kívánom!
2020. szept. 6. 08:02
 59/71 A kérdező kommentje:
Nem vagyok teljesen idióta...a férjemnek is megmondtam aki jobban sürgette volna a dolgot h felejtse el amíg itt lakunk...eszem ágában sincs ide szülni még egy picit...nem bántam meg h itt van a kislanyom...de ha tudtam volna h ez lesz akkor lehet jobban erőltettem volna a költözést mar baba előtt...lehet másképp alakult volna...kitudja...de ez igy most nagyon szar itt
2020. szept. 6. 09:14
 60/71 anonim ***** válasza:
100%
56-os áruld már el, miből szűrted azt le, hogy bennem nincs semmi empátia? Ha értőn olvasnál, leesett volna, hogy ÉRVEKKEL, LOGIKUSAN vázolom fel a páromnak, mit szeretnék, és nem pedig úgy, hogy odabököm neki, hogy mit akarok... Ha nem a manipulálás szóval, akkor a játszmázással lehetne téged jellemezni, mert hiába szépíted, nem ezt írtad, az egész kiinduló szöveged arról szólt, hogy a férfiak és a nők különbözőek, és a férfiakkal másként kell bánni, majd felvázoltál egy igenis manipulálós magatartást. Ha feleannyira empatikus lennél, mint amilyennek tartod magad velem ellentétben, eszedbe nem jutna a játszmázást népszerűsíteni.
2020. szept. 9. 17:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!