Más családoknál is úgy gondolkodnak hogy akinek nincs jogsija az nem férfi?
Belém se nevelt senki semmit, mégis elfogadhatatlan, hogy a 21. Században valaki nem tud vezetni.
Bocs, nem kellett volna ilyen, soha. Én nőként tudtam ezt teljesíteni, akkor tudja ő is.
Semmi olyat nem vártam el soha, ami nekem nem ment.
Aki azt mondja, hogy elvan autó nélkül, annak elhiszem.
Aki azt állítja, hogy jelentős kompromisszumok és áldozatok nélkül elvan autó nélkül, az hazudik.
"Aki azt állítja, hogy jelentős kompromisszumok és áldozatok nélkül elvan autó nélkül, az hazudik."
Mik a jelentős kompromisszumok?
Csak a mai napom: reggel elszaladtam a lakásom bérleti díjáért, tegnap értek haza a bérlők 2 hét után Horvátországból.
40 km oda- vissza, fél óra volt - tömegközlekedéssel olyan 2 óra lett volna és még a busz után helyijáratozhattam/taxizhattam volna.
Jah, a jegyár is a duplája lett volna az üzemanyagköltségnek, pedig 3000-es autóval járok.
Szombathelyen van METRO, be is szaladtam pár nagyobb kiszerelésű alapélelmiszerért, amit busszal 10 forduló lett volna hazavinni.
Este a feleségem viszem a barátnője születésnapi vacsorájára. Ugyanaz a a város, tömegközlekedéssel haza sem tudna majd jönni.
Most kijöttünk fürdeni és kutyakaját venni Ausztriába, ez tömegközlekedéssel még nehezen sem lett volna megoldható, csak autóval.
Hazafele felveszem a fiam, kosárlabdatábor utolsó napja van Grazban, még meccset játszanak.
Sehogy máshogy nem lehetne megoldani.
Holnapután költözik a fiam középiskolai kollégiumba. 17 éves, megvan a jogsija, így mehet egyedül, alig vártam.
40 perc alatt ott lesz 2 óra helyett, ráadásul volt már rossz tapasztalata a vonatozással.
Ha holnap is jó idő lesz, kiugrunk fürdeni. Ha nem, akkor nem. Ha este, a párom híján, a fiammal be akarunk ülni valahova enni, akkor beülünk.
Ha az anyám felhív Balatonfüredről, hogy valami gondja van, akkor 1,5 óra múlva ott is vagyok.
Ha most megkívánnék egy sütit, akkor elszaladnék a cukrászdába.
Tavalyelőtt, Karácsony napján az akkor még "nem feleségem" elájult, leverte a víz.
15 perc múlva a szombathelyi kórházban voltunk.
A mentő nem ért volna ide ennyi idő alatt, hiába van mentőállomás 4 utcára.
Hektikusan írogattam példákat, de szemlélteti, mennyivel rosszabb lenne az életminőségem autó nélkül.
Amikor 2 autónk volt "csak" és az egyik balesetezett, már az nagy szenvedés volt, hogy beosszuk.
De hát ez a te életed. Nekem nem kell Grazba vinni kölyköt, meg lakásom sincs kiadva. Senkim nincs, aki hívna, hogy gond van, de az ég áldja meg, a mentőt hívja, ne engem, hát semmiben nem tudok segíteni.
Figyelj akkor az én életem, ezt már máshova leírtam. Budapest külváros. Egyedül élek (nem kell hadseregre bevásárolni), az utca túloldalán kis Tesco és patika. Egy utcával lejjebb Penny és Aldi, egy utcával lejjebb Interspar. (Egy plázában, tehát több bolt is van. Kávézó, cukrászda, éttermek.) Tőlem a pláza 800 méterre van, ez ha nagyon ráérősen, nézelődve sétálok, akkor is 15 perc. Posta 15 perc a másik irányba, de a villamos megálló itt van a ház előtt, 2 megálló. Orvos szintén.
Piripócson totál megértem, ha kell autó. Ezt nem vitatom. Amikor napi két busz van, akkor elképzelhetetlen autó nélkül az élet. De nálam teljesen felesleges lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!