Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családoknál is úgy gondolk...

Más családoknál is úgy gondolkodnak hogy akinek nincs jogsija az nem férfi?

Figyelt kérdés
2020. aug. 29. 10:53
 81/120 anonim ***** válasza:
85%

"Egy értelmes ember pedig továbbra is szeretne utazni es más kulturat a sajat bőrén megtapasztalni es nem futni a vonat után a boronddel."

Repülő? ;)

Minden csak nem kompromisszum számomra repülni tizen- huszonX óra vezetés helyett.

Magyarországot fiatal felnőttként bejártuk vonattal, busszal, minden más pedig kényelmesebb légi úton. Bocs

2020. aug. 29. 17:42
 82/120 anonim ***** válasza:
15%

A reptérre valahogy ki kell jutni, gondolom tudod, hogy onnan indulnak a járatok, nem a belvárosból. :D

Márpedig aki nem tud beruházni egy autóra, az gondolom sajnálja a pénzt taxira. De pl. Horvátországba is 100000x kényelmesebb kiugrani autóval, mint átszállni 6x, amíg eljutsz a szállásig, vagy pl. egy európai roadtrip is csodás tud lenni egy autóval, amiben a barátaid, családod utazik veled es akkor es ott állsz meg, amikor es ahol csak akarsz. 😉 de nyilván a busz-közösség ezt nem értheti. :D

2020. aug. 29. 17:51
 83/120 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is fontos dolog az autó, ma kb 3-4 órát BKV-zhattam volna, pedig csak Budapest külvárosában szaladgáltam fel-alá (rokonlátogatás, mamámnak segítettem stb), kőkemény 25 kilómétert vezettem ma, de amekkora szívás lett volna ezt a kört BKV-val megtenni, hát...

Épp ezért gondolkodom egy motorban, mert bárki bármit mond, egy Babetta vagy egy bicikli is jobb a koszos, büdös, lassú tömegközlekedésben, az autó meg valóban drága és van is a családban.

Ettől még nem fer valakit csak azért lenézni, mert nincs jogsija. Olyan dolgokon is múlhat a jogosítvány, amiről az ember nem is tehet. Kapásból több betegséget tudok, ami kizáró ok lehet, aztán a jogsi hiányának legfontosabb okát (pénzhiány) még csak fel sem hoztam példaként.

Nekem van jogosítványom, vezetési rutinom is, marha nagy előny, főleg az utóbbi. Viszont nem mindenkinek lehet szerencséje, hogy van is pénz oktatóra, jó oktatót is fogott ki, és odaadja az anyja a kocsit.

20F

2020. aug. 29. 18:05
 84/120 anonim ***** válasza:
15%
Repülő? Szinte az összes komolyabb, tengerentúli repülés után autót béreltünk.
2020. aug. 29. 18:12
 85/120 anonim ***** válasza:
90%

"Sok jó barátom él Pesten, igényük van arra, hogy hétvégente egyet kiránduljanak Ausztriába, Szlovéniába, vagy éppen a Balatonra"

Nekem erre nincs igényem, nem szeretem az embereket. A környező országok, belföldi utak nem vonzanak. Ha megyek, akkor Anglia, Németország, Franciaország, Hollandia, ide meg mind repcsivel megyünk, nem autóval.

"esetleg színházba, operába menjenek a város másik felébe, stb."

Város másik felébe rendszeresen megyek Pesten, nem nagy kunszt.

Színház, opera... na pont ez az, tudod, hogy mikor a szülőkkel mentünk, hányszor kellett körbekeringeni a környező utcákat, hogy találjunk egy parkolóhelyet? Konkrétan előbb indultunk el amiatt, mert beleszámolták, hogy tuti, nem lesz hely, és megyünk pár kört.

2020. aug. 29. 18:17
 86/120 anonim ***** válasza:
88%

"A reptérre valahogy ki kell jutni, gondolom tudod, hogy onnan indulnak a járatok, nem a belvárosból. :D"

Természetesen taxi. Olcsóbb mint 20 ezret hagyni egyheti parkolásért a reptéren.

"Márpedig aki nem tud beruházni egy autóra, az gondolom sajnálja a pénzt taxira."

Még mindig ott vagy leakadva, hogy azt hiszed kizárólag anyagi döntés lehet, hogy valaki nem vezet.

Egyébként meg átlag havi 50-es autófentartásból havi 25 taxiút is kijön.

Mivel éves szinten párszor hiányzik csak az autó, igencsak pozitív a mérleg.

Több marad utazni is.

2020. aug. 29. 18:28
 87/120 anonim ***** válasza:
95%
82, parkoltál már valaha repülőtéren? Akinek saját autója van, az is többnyire tömegközlekedéssel vagy taxival megy ki, mert baromira nem éri meg ott letenni a kocsidat. Plusz repülővel sokkal gyorsabb és kényelmesebb, pár óra az út. Én megértem, ha valaki jobban szeret fél napon át vezetni, mire eljut egy horvát tengerpartra vagy valamilyen üdülőhelyre, nyilván aki szeret vezetni, annak ez jó élmény lehet. Nekem nem lenne az. Mentem már külföldre autóval, igaz, utasként, de az is elég megterhelő volt, minden tiszteletem azé, aki ezt sofőrként csinálta végig. Én személy szerint jobban szeretek egy utazást úgy lebonyolítani, hogy számomra minél kevésbé legyen hosszú és megterhelő, illetve a másik dolog, ami miatt a tömegközlekedést preferálom, az az, hogy szeretek út közben olvasni, zenét hallgatni, filmet nézni vagy ilyesmi. Ha vezetnék, ezeket értelemszerűen nem tehetném meg. Nem gondolom, hogy ezek miatt alacsonyabb rendű lennék nálad. Továbbra is fenntartom, hogy egyikünk igényei sem jobbak vagy rosszabbak a másikénál, csak nem vagyunk egyformák és kész.
2020. aug. 29. 20:39
 88/120 anonim ***** válasza:
94%

"Te persze nyilván megint az a nagyon értelmes jómódú, világlátott ember vagy,"

Ja, mert nyilván minél több képet posztolsz Facebookra a külföldi nyaralásaidról, annál értelmesebb vagy. Baromira nem attól lesz valaki értelmes, hogy sok helyen járt már. Mellesleg az embereknek csak egy töredéke jár idegen helyekre tanulási/művelődési céllal, a legtöbben egyszerűen bulizni meg zabálni mennek más városokba és országokba. Anno diákként dolgoztam vendéglátásban, tudnék mesélni. És turistaként egy párnapos nyaralás alatt nem fogod soha megtapasztalni senkinek a kultúráját a saját bőrödön, legfeljebb azt hiszed magadról.

2020. aug. 29. 20:51
 89/120 anonim ***** válasza:
95%

De bírom ezeket "a nagyon értelmes jómódú, világlátott embereket", akik átszaladnak a határ mellé Ausztriába, és ezzel akarnak felvágni. Húha. Aki már a kutyakaját is csak nyugaton tudja beszerezni, az már valaki. Te vagy az a típus, aki a tilosban parkol, mert az közelebb van a boltajtóhoz.

Tedd a szívedre a kezed, és meséld el, hányszor jársz az operába. Mert hát csak az az igazi ember, akinek erre van igénye.

És ezt úgy írom, hogy jogsim és autóm is van, de valami borzalom a stílusod. Én még soha senkitől nem kérdeztem meg, hogy van-e jogsija, mert nem érdekel. Nem ez alapján sorolom be az embereket.

2020. aug. 29. 22:47
 90/120 anonim ***** válasza:
95%

Van jogsim, a férjemnek is van, de itt 1-2 embertől konkrétan behányok.

Azt hiszitek ti különbek vagytok, mert a wc-re is autóval mentek, és ooooolyan nagy igényűek vagytok, hogy nektek egy MO-i túrázás már a csöves kategória igényteleneknek?

Tudjátok mi a csöves? A stílusotok, az.

Ez a tipik pénzes proli tempó, mikor már azt se tudod mire bacd el a pénzt, autó nélkül fingani se tudsz, de annyi intelligencia nem szorult beléd, hogy nem alázunk szét más embert, mert az nem vezet, vagy mert képes feltenni a valagát egy buszra.

Mert jól esik neki kirándulni egyet a hegyekbe, és nem csak Maldív a preferencia.

Na ilyenkor mondják, hogy pénz mellé nem jár intelligencia.

Nem is értem mit kerestek itt a "pórnép" között a gyk-n de komolyan.

Azért én nem lennék magamra ilyen büszke, ezzel a stílussal.

2020. aug. 30. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!