Az ha egy lány fiús, az hogyhogy teljesen elfogadott, ha egy fiú, lányos az meg hogyhogy rögtön transzi vagy b**zis?
Sztereotípia és gyűlölködés. Ennyi.
Bár egyébként megfigyeltem én is, mivel eléggé bejönnek a lányosabb fiúk. Eddig még nem fogtam ki egyet sem, aki nem meleg, vagy biszex (és a fiúkat preferálja jobban).
Ez olyan mint az hogy a nőknél r**anc aki sok pasival lefekszik, de a férfiaknál pedig aki sok nőt visz ágyba az istencsászár.
Szexizmus is szerintem.
Az a lány mindig menőbb volt a fiúk körében aki "fiúsabb", az a srác pedig pont hogy gáz volt aki "lányosabb" volt.
Előitélet.
A férfi eredeti szerepe az az hogy megvédje a nőt és vigyázzon a gyermekeire, viszont ezt nem igazán tudja megtenni egy nőiesebb fiú. Fordítva azért nem baj, mivel azokat a nőket tisztelik akik így kiállnak magukért és nem kell őket megvédeni.
Az embereknek be van vésődve hogy a férfi az férfi a nő az nő, nem szabad keverni a dolgokat. Ha pedig megteszed és nem vagy olyan mint a többi akkor megtaposnak ez van.
Mert ha egy nő alkalomadtán fiús dolgokat csinál, vagy fiús ruhákat vesz fel, attól még nem kérdőjelezik meg a nőségét.
A férfiak ezzel szemben úgy érzik, hogy nekik folyamatosan bizonygatniuk kell a férfiasságukat és nem eshetnek ki a szerepből, mert a legkisebb kilengés miatt is (ahogy írtad) rögtön el lesznek könyvelve a világ szemében b**inak.
Az emberek hajlamosabbak többre tartani a férfiasságot, mint a nőiességet:
A férfiasság sok szempontból összefonódott a karrierrel, vezetéssel, az asszertivitással, amiket a kapitalista társadalom nagyra tart, mert ezek mind kulcsszerepet játszanak az önérvényesítésben. A férfiasság aktív és erős, a nőiesség passzív és gyengéd. A nők napjainkban már lehetnek erősek (hisz ez pozitív), de megmaradhatnak gyengédebb, finomabb személyiségnek. A férfiaknak viszont nem igazán választhatnak, mert a társadalom ritkán engedi meg nekik, hogy gyengék vagy érzékenyek legyenek. Gondolj csak a mondásra, hogy "egy igazi férfi nem sír".
Persze most ezzel túlzok a szemléltetés miatt, a valóságban sokkalta árnyaltabb és finomabbak ezek az előítéletek.
Szerintem ez a szexizmuson kívűl még egyszerű butaság is. Mármint az a primitív tudatlanság...
Sokan nem is tudják hogy a b#$##zi szó mit jelent. Az, hogy olyan férfi, aki csak férfiakat szeret, az magas nekik. Keverik őket a pedofilokkal is, a transzikkal is, mindenkivel...
Az, hogy egy férfi femimin, vagy meleg, ahhoz kéne egy élethez is szükséges alapvető tudás. De azt a szót hogy feminim nem is ismerik, és mindenki, aki kicsit is más mint ők, leb..ziznak.
A másik, hogy benne lehet egy kis irigység is. Egy bzisabb (=lelkisebb, önmagára igényesebb, nyitottabb) pasi bizony sok lánynak bejön. És amikor a pasi, aki maga körűl felépített egy falat az egójából azzal szembesül, hogy "én a macsó nem kellek senkinek, de az annak ott már 3 nője volt, mialatt nekem 1 matchem tinderen és az se írt vissza", akkor jön a szidalmazás, puszta irigységből...
Mert sok dolog eleve nem fiús. Kicserélni a villanykörtét, motorozni, videójátékozni stb... ezek a dolfok nem kellene, hogy nemhez legyenek kötve. Így ha ha egy jó alakú hosszú szőke hajú nő ezeket csinálja, akkor a férfiak körbeugrálják. Viszont egy férfi sem gondolja azt, hogy a nő a helyére törne. Egyébként a tényleg fiús lányokat már tramplinak tartják.
Ha egy férfi otthon főz meg takarít az zavarja a nőket, mert nem mondhatják el ezután, hogy ez az amihez értenek. A férfiak meg nem akarják beismerni, hogy bizony ezek a dolgok sem nemhez kötöttek és talán nekik is ki kellene venni a részüket ezekből a feladatokból, így inkább ráfogják hogy ezek a férfiak biztos melegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!